miercuri, 28 august 2013

La Multi Ani! FAMILIILOR tinerilor casatoriti!

 

Cu prilejul FERICITULUI EVENIMENT de FAMILIE,
Sindicatul Militarilor , prin Biroul Operativ al Filialei 1 Pitesti, adreseaza FELICITARI ,URARI DE BINE, SANATATE si CASA de PIATRA, familiei Colonel STEFAN SABOTICI- membru al Sindicatului Militarilor, un camarad de onoare, probitate morala ,profesionala si tinerilor casatoriti !

Multi Ani Traiasca !

Vicepresedintele CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel ec.Victor POPESCU


marți, 27 august 2013

MESAJ AGF CRAIOVA / 28.08 2013Stimati camarazi ai SCMD si ANCMRR din Craiova,

                                                            ...<< esenta vietii este vointa de a fi tare >>...
                                                                              - Nietzsche -

Avand in vedere importanta deosebita a activitatii pe care o desfasurati in ziua de 28.08 2013 si a relationarii foarte bune a membrilor Comitetului Director si Presedintii Filialelor <<MUNTENIA SUD>> si <<ZONA VEST>> in mod deosebit Presedintele FILIALEI 1 Craiova, domnul Colonel ec.NAOM Ioan , adresam FELICITARI si SUCCES DEPLIN lucrarilor AGF, pentru REALEGERE si pentru Indeplinirea Obiectivelor Noului Mandat. 
La BILANTUL Filialei 1 Craiova, spunem simplu / pe intelesul tuturor: Daca nu s-ar fi infiintat aceasta Filiala a SCMD, DREPTURILE cadrelor militare din Craiova si din Dolj, NU ar fi fost sustinute, aparate si partial castigate! Acest merit apartine in primul rand, membrilor Biroului Operativ- Presedintelui Filialei- domnul Col.ec.Naom Ioan  si intregului SINDICAT, reprezentat cu onoare si demnitate de Presedintele sau, Col.dr.prof.univ.Mircea Dogaru!
domnilor! Sa depasim impreuna momentele tensionate a celor patru ani de existenta si sa lansam cu intelepciune si eleganta in spatiul public, INDEMNUL LA UNITATE!

Asa sa va ajute Dumnezeu! 


Sanatate, Putere de Munca si Lupta!
Cu sincera pretuire,

Honor et Patria, Vae Victis!
Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Col.ec.Victor Popescu

SEDINTA BIROULUI OPERATIV AL FILIALEI 1 PITESTIC O M U N I C A T
Nr. P 61 din 26.08 2013

Stimati camarazi ai Filialei Pitesti,

1.Analiza concluziilor si deciziilor Comitetului Director al SCMD din sedinta stabilita a se desfasura Joi 29.08 2013, va avea loc in sedinta Biroului Operativ al Filialei din 30.08 2013, 10.00 h, la Muzeul Judetean Arges;
2.Concomitent, se vor primi documentele solicitate de M.Av. SAVU ION, pentru a fi depuse in cadrul unei noi actiuni, la instantele de judecata ale Tribunalului Arges;
3.Reamintesc tuturor membrilor de sindicat ai filialei, a celor care nu sunt si vor sa devina membrii ai SCMD, ca incepand cu data de 30.08 2013, la sediul filialei pot fi depuse petitii, sesizari, reclamatii, propuneri,etc., pentru a fi aduse la cunostinta Consiliului National al Reprezentantilor;
4.In legatura cu unele aspecte de ordin organizatoric ale SCMD, acestea vor fi analizate numai in cadrul organizat al structurilor de conducere si numai in conformitate cu prevederile Statutului si Regulamentului de Organizare si Functionare ale SCMD;
5.Avand in vedere situatia conflictuala existenta intre o mare parte a membrilor de sindicat cu reprezentantii Caselor de Pensii Sectoriale, in litigiul pensiilor militare de stat, nesolutionata in opinia noastra, incepand cu 15.09 2013, Biroul Operativ al Filialei Pitesti, initiaza procedura actiunilor penale. Tabelul Nominal cu reclamantii si documentele aferente, va fi intocmit si prezentat M.Av.Savu Ion, pana la 10.09 2013.

Honor et Patria, Vae Victis!
Vicepresedinte al CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel Victor Popescu

marți, 20 august 2013

La Multi Ani SCMD!COMUNICAT al Vicepresedintelui Comitetului Director Coordonator al GRUPULUI DE FILIALE <<<MUNTENIA SUD>>>

                             ...esenta vietii este vointa de a fi tare...
                                          - Nietzsche-

Cu prilejul aniversarii Zilei SCMD, in numele tuturor membrilor de sindicat din Filialele SCMD MUNTENIA SUD,adresez Membrilor Fondatori, CONSILIULUI NATIONAL AL REPREZENTANTILOR, Comitetului Director, PRESEDINTELUI si tuturor membrilor SCMD, urari de bine si de sanatate, putere de munca si lupta, unitate si actiune convergenta pentru apararea drepturilor cadrelor militare si valorilor statului de drept.
 ESENTA acestui SINDICAT sa fie VOINTA DE A FI TARE!

La Multi Ani!

Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei Pitesti
Col.Victor Popescu
duminică, 18 august 2013


nr.P.59 din 18.08 2013

                                                   ...<<<esenta vietii este vointa de a fi tare>>>...
                                                                                      Nietzsche

Doamnelor si domnilor,
 Pentru o abordare coerenta si unitara a actiunilor in justitie privind litigiul pensiilor militare de stat, consolidarea unitatii de actiune si a stabilitatii Filialei SCMD Pitesti, convoc Biroul Operativ al Filialei, in Sedinta Extraordinara, Joi 22.08 2013, 10.00h, la muzeul judetean Arges, sala amfiteatru.
La sedinta pot participa toti membrii de sindicat ai filialei.
Vor fi prezentate informari, despre evolutia generala a actiunilor Conducerii Centrale si a Filialelor SCMD.

Honor et Patria, Vae Victis!

Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei Pitesti
colonel Victor Popescu

sâmbătă, 17 august 2013

ELITA ARMATEI DE REZERVA, INDIFERENT DE NUMAR, VA RAMANE IN SCMD!

Catre,
FILIALELE SCMD <<MUNTENIA SUD>>

Doamnelor si domnilor,
Prezentul mesaj transmis de PRESEDINTELE SCMD sub titulatura RASPUNS ANTICIPAT, reprezinta in opinia mea, esenta istoriei SCMD( scurta dar intensa),cu etapele si protagonistii ei. Prin urmare, consider ca in integralitatea sa,la aceasta data si in aceste momente confuze, tulburi si dure, ale unei societati in deriva, reprezinta cel mai important REPER de analiza si atitudine.De aceea, l-am preluat si il transmit catre dumnevoastra, asa cum a fost elaborat.
Cei care mai cred ca au scapat de tentaculele otravitoare ale caracatitei activistilor si securistilor politici ai fostului PCR, sunt naivi ! De 24 de ani, de la Evenimentele Sangeroase din decembrie 1989 si pana in prezent, sub forma mascata a asa zisei democratii, esalonul II comunist si progeniturile acestuia,  au transformat teritoriul national, intr-un poligon de experiment anti-romanesc.Pana la urma, Divinitatea ne-a construit sa fim LIBERI! Onoarea si Demnitatea le-am dobandit fiecare din educatie, autocunoastere si trairi afective zilnice!
Din analiza mesajului, desprind nevoia de a va adresa indemnul la UNITATE .Indiferent de numar, SCMD trebuie sa-si consolideze pozitia, in lupta pentru apararea meritocratiei ca forma superioara  a democratiei! 
Voi ramane fidel apararii principiilor si obiectivelor SCMD, atata vreme cat SCMD, va ramane fidel apararii drepturilor cadrelor militare si valorilor meritocratice universale.

Honor et Patria, Vae Victis!

Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel Victor Popescu
RASPUNS ANTICIPAT

RASPUNS ANTICIPAT
SERVICIILOR DE DIVERSIUNE SI DEZINFORMARE BASISTE

-In atentia tuturor romanilor cu mintea neafectata de canicula-

Doamnelor si domnilor,
De bine, de rau, dupa mai mult de un an de promisiuni, SCMD a obtinut prima mare victorie partiala (dupa Legea 112/2012) in lupta pentru recuperarea statutului si a drepturilor legitime anticonstitutional si antieuropean incalcate/confiscate de regimul Basescu – Legea 241/2013. Prin aceasta s-a stopat noul val de revizuiri si decese in randul rezervistilor, ca urmare a prevazutei pauperizari totale.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe semnatura prezidentiala de promulgare a acestei legi, ca uscaturile noastre (pentru ca, romani fiind si noi militarii, avem si noi destule) s-au si repezit sa vestejeasca acest succes vital pentru noi. Lichelelor interne le-am dat raspunsul cuvenit cu doua zile in urma si credeam ca lucrurile s-au oprit aici. Din fericire, mai exista, insa, deontologie profesionala chiar si printre jurnalistii aserviti basismului, unul dintre acestia chestionandu-ma, cu o ora in urma, in legatura cu un material care va inunda de maine, 15 august, haznalele de presa basiste.

Lovitura este securist aranjata, intrucat joi si vineri sunt zile libere decretate de guvern, sambata si duminica sunt libere oricum, deci numitul Dogaru n-ar mai putea da un raspuns decat luni. Trebuia sa ma astept sa se intample asta, deoarece uluitoarea “coabitare” a celor care au castigat zdrobitor alegerile cu Tiranul s-a tradus, pana acum, in practica, prin intoarcerea cu fundul in sus a lozincii “Dreptate pana la capat!”: nu Boc, Seitan, Videanu, Berceanu, Cocos, Udrea, Ridzi, EBA, etc dau cu subsemnatul la DNA, ci toate figurile proeminente ale USL, unele déjà condamnate (ex. Adrian Nastase si Gigi Becali), altele in curs de, cu exceptia, deocamdata, a domnilor Ponta si Antonescu.

Va reamintesc faptul ca, exact acum un an, dusmanii personali, declarati de catre Traian Basescu, se numeau in ordine: Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Voiculescu si “asa zisul colonel Mircea Dogaru”. Dupa intronarea “coabitarii”, insa, in martie a.c., cu ocazia promulgarii Legii noului Statut al cadrelor militare, dusmanii declarati, cu gurita lui, de seful statului, intr-un Mare Damf de presa, au fost “colonelul Dogaru si Mos Teaca”, adica generalul (r) senator Corneliu Dobritoiu. Intrucat dl. gl. Dobritoiu este déjà agatat la DNA, in confectionatul scandal al caselor, este evident ca, inainte de a se apuca sa-i rontaie pe domnii Ponta si Antonescu, Demisul cu acte in regula trebuia sa coaca un buboi si pentru numitul Dogaru, prezentat de vomele de presa in anul 2012, drept “varful de lance al USL-ului” “comandantul trupelor de interventie USL”,etc.

N-am retinut, exact, toate porcariile care vor face deliciul basistilor, incepand de maine, dar cateva idei s-au desprins, deorece materialul in cauza reprezinta o reluare in sinteza a tuturor porcariilor care mi s-au fabricat in ultimii 4 ani. Potrivit acestei noi superproductii a cocalarilor basisti de serviciu:
  1. Nu mai sunt un oarecare ofiter venit “de la porumb”, ci un superspion! Si inainte ’89 (cand nu mi-e clar daca eram pro KGB sau anti KGB) si dupa ’89;
  2. Sunt trup si suflet omul lui Ponta, dupa ce as fi fost al lui Iliescu;
  3. La o data cand eram, déjà, trecut in rezerva, as fi primit ordinul sa ma infiltrez in miscarea sindicala, etc;
Restul nu mai are nici o importanta, pentru ca, in acord cu lichelele pseudorezerviste, geniile basiste in ale diversiunii, vor sa acrediteze ideea ca “misiunea” colonelului Dogaru a fost si este sa distruga Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Oricare altul ar fi fost obiectivul noii vome de presa basiste, nu as fi raspuns, potrivit principiului pe care il urmez neabatut in viata: “Sa nu incerci sa-i demonstrezi prostului ca e prost, sau nebunului ca e nebun, pentru ca iti consumi degeaba timpul, celulele cenusii, nervii, energia si scuipatul”! Fiind vorba despre SCMD insa, raspunsul meu consta in urmatoarele:
-sunt ofiterul Mircea Dogaru, discutat sistematic si propus pentru trecere in rezerva, de doua la sase ori pe an, in perioada’84 – ’89, pentru “vina”de a ma fi impotrivit, permanent distrugerii constiintei nationale romanesti, prin distrugerea istoriei nationale, in etapa finala de pregatire a “revolutiilor spontane”;
-sunt ofiterul Mircea Dogaru, declarat la 21 noiembrie 1989, “tradator al istoriografiei nationale. In ancheta CI” si salvat in extremis din ghearele Directiei pentru care, magarii basisti spun astazi ca as fi lucrat, de evenimentele din decembrie ’89.
-sunt cercetatorul stiintific si profesorul universitar care, prin carti, zeci de studii, participari la congrese internationale, mii de articole si aparitii la radio, televiziuni sau presa scrisa, a dat cele mai dure contralovituri marilor asasini economici care au subjugat Romania, gunoielor interne de sorginte Kominternista, devenite, din ordin, democrate si europeniste, ocupatiei straine a teritoriilor romanesti de la est de Prut si dementului iredentism unguresc.
-sunt colonelul in rezerva Dogaru, cel care a inventat SCMD si care, infrangand toate adversitatile, l-a construit si dezvoltat, intemeind filala dupa filiala si tranformandu-l intr-un reper al rezistentei romanesti impotriva opresiunii interne si agresiunii externe.

In anul 2007, un singur militar din Romania visa un sindicat al militarilor, asa cum exista in toate tarile civilizate: col. (r) Dogaru Mircea care, astazi, multumeste, inca o data, pe aceasta cale, prietenilor sai revolutionari si drumari, care l-au convins cu documente, ca se poate si ca un sindicat al militarilor ar insemna intrarea acestei categorii socio-profesionale in normalitate, in baza recomandarilor UE din 2002, recomandari ce ne-au fost ascunse, cu mare grija, de factorul politic, pentru ca noi, militarii romani, sa ramanem robii disciplinei cretine si executanti orbi ai ordinelor tradatorilor politici de tara.

Am imaginat sindicatul, ca pe o reunire a fortelor rezervistilor din toate structurile (armata, interne, servicii) si imposibilul a devenit posibil, datorita luciditatii si inteligentei catorva mii de militari in rezerva. Acestora li s-au alaturat alte mii, aduse nu de convingere, ci de interes, adica de genocidul la care i-a supus legislatia basista. Am imaginat SCMD, ca pe o coloana vertebrala a societatii civile romanesti si imposibilul a fost din nou atins prin aderarea a zeci de fedaratii sindicale, sindicate, asociatii, uniuni, fundatii, etc. la sistemul de aliante al SCMD, numit Consilul National al Societatii Civile. Cu acesta, cu presedintii tuturor fortelor aliate a inceput, la 3 octombrie 2011, USL tratativele incheiate la 14 iulie 2012. Noi toti, impreuna, am asigurat, prin manifestatii in strada, in justitie, in media si prezenta la vot, Victoria zdrobitoare, dar nefructificata, a USL.

Din motivele enumerate suntem in pericol, suntem atacati, rand pe rand, se fac presiuni, vizand atat destramarea CNSC, cat si a SCMD, pentru ca am putea provoca surprize la alegerile europarlamentare si nu numai. Se adauga si ambitia bolnava a Demisului si cu prag si fara prag, de a-i pedepsi pe toti cei care i s-au impotrivit si i se impotrivesc, i-au amenintat sau ii ameninta pozitia si interesele strict personale. Acolo unde nu se “descopera” nimic, pentru ca nu este nimic de descoperit, se inventeaza si se regizeaza. Astept, prin urmare, regia!

Doamnelor si domnilor,
Va puteti, prin urmare, delecta cu sinteza mizeriilor pe care o va promova, sau nu (datorita acestui raspuns anticipat), presa basista. Puteti sa va bucurati si sa colportati, daca asta va e firea, mizeriile in cauza. Un lucru sa aveti, insa, in vedere – sansa de revenire a societatii romanesti la normalitate, de restabilire a democratiei reale, de prezervare a statului unitar Romania, de asigurare a unui viitor European, ca romani, copiilor nostri, rezida astazi, din pacate, numai in pastrarea ca forta de raliere a societatii civile romanesti, a SCMD, pentru ca numai in SCMD si in sindicatele si ONG-urile asociate si afiliate se mai grupeaza fii ai natiei si inteligenti si profesionisti si curajosi pana la sacrificiu!

Cititi, analizati, trageti concluzii si actionati in consecinta……..

Honor et Patria! Vae Victis!


Col. (r) Mircea Dogaru
Presedintele fondator al SCMD


marți, 13 august 2013Nr.V 57 din 13.08 2013

                                         ...<<<esenta vietii este vointa de a fi tare>>>...
                                                                                - Nietzsche-

Catre,
FILIALELE SCMD din MUNTENIA SUD,

Urmare a demersurilor facute de Conducerea Centrala a SCMD, sunt in masura sa va informez ca in urma discutiilor purtate cu ministrul Apararii Mircea Dusa, in ziua de 13.08 2013, au reiesit urmatoarele:
1. Legea pensiilor militare de stat in proiect, a primit aviz de la toate ministerele ;
2. In aceasta saptamana , conducerea M.Ap.N., va face sinteza observatiilor si propunerilor ministerelor care au avizat proiectul si in cursul saptamanii urmatoare, acesta va fi disponibil in volum complet, pe masa de lucru a SCMD;
Avand in vedere contextul actual de desfasurare a activitatilor specifice ale SCMD si aparitia unor situatii surpriza/implicit Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, Comitetul Director al SCMD se va intruni in ziua de vineri 23.08 2013 sau luni 26.08 2013 ora 11.00, pentru analiza, dezbatere si decizie.

Honor et Patria, Vae Victis!

Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel Victor Popescu

sâmbătă, 10 august 2013

GENERALUL MANDU PETRISOR, CONTINUA LUPTA .                                                 <<...esenta vietii este vointa de a fi tare...>>
                                                                               -Nietzsche-

Spre informare ,

A plecat..., dar..., NU A PLECAT din SCMD!
Un camarad si om de exceptie, un adevarat profesionist, un intelectual desavarsit cu o cariera pe masura !
Asa il pot defini pe domnul general,Profesor doctor universitar Petrisor Mandu, un om de mare caracter,onoare si demnitate.Nu vreau sa comentez in nici-un fel, retragerea APARENTA a domniei sale, din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Pentru cei interesati, accesati : petrisormandu.wordpress.com si cititi . Ceea ce este foarte important este, ca  impreuna cu TOTI membrii SCMD -activi , CONTINUA  LUPTA, pentru dreptate si adevar, pentru repunerea Institutiei Militare in drepturile ei firesti - constitutionale si legale-, apararea sacralitatii drepturilor cadrelor militare si nu numai, garantate de Constitutia Romaniei si legile Uniunii Europene.
Si pentru ca ''reprezentantii " Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.,s-au grabit foarte tare sa trimita '' beneficiarilor '' ( ...alooo?!!! domnule ministru al Apararii si ceilalti?!!!  Beneficiari, sunteti dumneavoastra domnilor!
NOI suntem MILITARI ! Terminati odata cu terminologii de rasu/plansu, ca dezonorati institutia!...) asa zisele Notificari ( dar Raspunsul la Contestatii...NU!, ) prin care se solicita pozitia noastra fata de Contestatiile formulate si trimise spre solutionare Caselor de Pensii Sectoriale, cu ingaduinta domnului general Petrisor Mandu, public mai jos, urmatoarea varianta de RASPUNS :

Comisia de Contestaţii Pensii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul General mr.(r). prof.univ.dr. Petrişor Mandu, domiciliat în Braşov, ……………….cod poştal …………. posesor al actului de identitate seria BV, nr……. eliberat de SPCLEP Braşov  la data de…….., CNP…………., telefon  ……….., cu dosar pensie nr…………., ca răspuns la comunicarea dumneavoastră nr……… din………., fac urmatoarele prcizări:
    
1. Promulgarea şi intrarea în vigoare a Legii nr.241 din 19.07.2013, este parţial reparatorie şi nu modifică atitudinea mea faţă  de modul în care am fost tratat de Comisia de Contestaţii Pensii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. În fapt, în perioada 29.12.2011 şi până la 31.01.2013, am primit un număr de 12 (douăsprezece decizii de pensionare dintre care, 5 de revizuire şi 7 de recalculare), contestate de subsemnatul, prin 5 contestaţii. Deşi prima contestaţie a subsemnatului aţi primit-o la 10.01.2012, iar ultima la 25.02.2013, în acest interval de timp (13 luni, 390 de zile) ,la niciuna, nu am primit nicio Hotărâre a Comisiei de Contestaţii. În consecinţă, mi s-a respins acţiunea în instanţă având ca obiect „anularea deciziei de revizuire” emisă în baza OUG nr.1 din 2011, ca fiind prematur formulată. Prin atitudinea dumneavoastră de nerespectare a prevederilor legale de emitere a hotărârii, mi s-a obstrucţionat dreptul la apărare;
   
  2. Retragerea contestaţiilor ar semnifica o acceptare,  de către  subsemnatul, a gravelor erori produse de Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. cu ocazia emiterii acestor Decizii de revizuire şi recalculare succesive şi abuzive. Vă semnalez din nou, că Decizia  de recalculare nr.6 din 24.01.2013, primită de subsemnatul, nu este semnată şi ştampilată de Directorul Casei de Pensii Sectoriale.
    
  3. Apreciez, că este suficientă Respectarea, de către M.Ap.N., a prevederilor Legii nr.241 din 19.07.2013,  pentru eficientizarea şi urgentarea demersurilor administrative şi juridice în scopul repunerii subsemnatului în drepturile ce mi se cuvin.  În consecinţă, menţin subzistenţa acelor argumente din contestaţiile nr. R …./11.01.2012, nr.R …./16.02.2012, R…./04.04.2012, R …./10.05.2012 şi R  …./29.02.2013, care răspund nevoilor subsemnatului în conformitate cu statutul pe care-l am, prevederile legislaţiei interne şi în conformitate cu prevederile legislaţiei celorlalte state membre NATO.
Semnătura …………………                                    Data 14.08.2013
                                                       
 
DOMNULUI PREŞEDINTE AL COMISIEI DE CONTESTAŢII PENSII DIN 
CADRUL MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE

HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS!
Vicepresedinte al CD/ Coordonator
Presedintele Filialei Pitesti
Colonel ,Victor Popescu

joi, 1 august 2013                                       < ...esenta vietii este vointa de a fi tare...>
                                                                      -  Nietzsche -

ARMATA  ROMANIEI

1 august 1919 - 1 august 2013 

ZIUA  ARMEI  TANCURI !

Cu prilejul aniversarii ZILEI  ARMEI  TANCURI, Comitetul Director si Biroul Operativ al Filialei Pitesti SCMD, adreseaza tuturor cadrelor militare in rezerva, retragere, active si veteranilor de razboi din Armata Romaniei,urari de sanatate si viata lunga !

LA  MULTI  ANI !

Comitetul Director
Biroul Operativ al Filialei 1 Pitesti
Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel ec. Victor Popescu