luni, 3 decembrie 2012

SA NE ACTIVAM MEMORIA IN TIMP SI SPATIU ,SA LUAM ATITUDINE SI SA HOTARAM LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 09 DECEMBRIE 2012 ,IN CALITATE DE MILITARI (unii dintre noi fosti comandanti si ofiteri de stat major ) , CEL MAI FAVORABIL CURS AL ACTIUNII ,PENTRU RESTABILIREA DREPTATII SI INTARIREA FORTEI DE COEZIUNE A REZERVISTILOR !


 
GRUPUL FILIALELOR SCMD <<MUNTENIA SUD>>

APELUL VICEPRESEDINTELUI CD/COORDONATOR ,CATRE MEMBRII SCMD .

Stimati colegi ,
Suntem la momentul istoric poate cel mai important al anului 2012 ,pentru Romania si implicit pentru NOI -:alegerile parlamentare .De la alegerile locale 2012 si pana in prezent ,CNR ,BO ,CD si membrii SCMD ,concomitent cu asigurarea INDEPLINIRII obiectivelor stabilite in ACORDURILE DE COLABORARE cu USL ,au continuat eforturile de sprijin ale actiunilor Guvernului Romaniei si USL inainte de Referendum ,pe timpul desfasurarii acestuia si dupa .Conducerea Centrala a SCMD ,a dezvoltat in aceasta perioada in media Tv.,necesitatea instaurarii  in Romania a statului de drept ,a respectarii legilor ,a drepturilor legitime ale cetatenilor ,a apararii democratiei constitutionale in marea familie a tarilor democratice europene si nu numai .
Am avut cu toti speranta ,ca PROGRAMUL DE GUVERNARE al guvernului Romaniei condus de premierul PONTA Victor ,va fi intocmai respectat /inclusiv ,in ceea ce priveste reparatiile materiale si morale,ale membrilor nostrii de sindicat ,ca urmare a insultei ,umilintei si discriminarii, aplicate pentru prima data in istoria Romaniei si in premiera mondiala ,de catre un guvern mafiot ,iresponsabil si antiromanesc ,condus de BOC Emil  .NU a fost sa fie asa ! Exista si aici din pacate ,una sau mai multe necunoscute !
Am observat in ultima perioada ,critici si atacuri vehemente ,la adresa ministrului Apararii .Ex/presedintele 
Romaniei ,caracteristic limbajului suburban ,trivial  ; si-a permis sa-l jicneasca si sa arunce din nou in derizoriu ,onoarea si demnitatea Institutiei Militare .Ministrul Apararii Corneliu DOBRITOIU este un om de onoare si probitate profesionala .Toate demersurile facute de acest om ,membru al cabinetului PONTA ,in legatura cu situatia noastra ,sunt remarcabile si NU fac obiectul dezbaterilor puerile.
Mai mult ,dl.ministru DOBRITOIU ,nu a uitat si nu va uita ca SCMD ,a fost ,este si va ramane in istorie ,ca singura organizatie militara sindicala ,care a transmis IN MOD DIRECT ,PUBLIC ,semnalul sustinerii politice a USL  ,pentru guvernarea Romaniei ! Nici-o alta organizatie ,asociatie ,ong ,etc.,NU a facut asta !
NOI , cei din SCMD ,NU putem avea in acest moment decat o singura optiune : Sa-l sustinem in continuare !
Este important sa avem in vedere ,strategia luptei politice actuale pentru castigarea alegerilor parlamentare 2012 si mai ales in calitate de militari ( multi dintre noi fosti comandanti si ofiteri de stat major) SA IDENTIFICAM SI SA HOTARAM : CURSUL FAVORABIL AL ACTIUNII NOASTRE IN VIITOR este nemijlocit legat de SPRIJINUL pe care TREBUIE sa-l acordam USL ( fara UNPR) si la alegerile parlamentare 2012/09 decembrie .Sa ne pastram ratiunea si speranta ; sa fim la inaltimea pregatirii si constiintei noastre de luptatori adevarati ,pentru binele nostru comun !
Fac APEL la Presedintii Filialelor SCMD <<MUNTENIA SUD>>si colegilor Vicepresedinti CD/Coordonatori din Zonele de Responsabilitate ,sa intensificam prin procedeele si mijloacele cunoscute ,actiunile de sprijin ale USL(fara UNPR) la alegerile parlamentare din 09 decembrie 2012 !

Iata de ce FARA UNPR :

1.Piedone şi Onţanu au creat o structură paramilitară, una de miliţie şi una informativă pentru controlul ariilor politice
Postat la: 07.03.2012/ George Tărâţă| Ziua News
UNPR continuă să creeze structuri paralele cu cele ale statului, pentru a coagula frustrările românilor înainte de alegerile generale • După ce Neculai Onţanu a înfiinţat o organizaţie paramilitară sub acorperiea unui aşa-zis ISU, Piedone a lansat programul de înregimentare în cadrul unei Miliţii obşteşti şi a unui sistem de informaţii privat • Toate structurile de acest gen înfiinţate de UNPR au contracte de sprijin cu entităţile legale similare ale statului • La nivel naţional, UNPR înfiinţează filiale pe sistemul cuiburilor legionare • Periculozitatea demersului este mărită de funcţia liderului UNPR, Gabriel Oprea: fostul ministru al Apărării Naţionale
Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi-a creat o organizaţie paramilitară şi o Poliţie paralelă cu cea a statului. Acestea sunt disimulate în spatele unor structuri de ajutorare a cetăţenilor, după modelul celor existente în ţări democratice precum SUA, acolo unde există o sumedenie de astfel de sisteme, de la poliţiile particulare până la celebrii vânători de recompense.
Sistemul iniţiat de liderii politici ai UNPR ar avea drept scop, vezi Doamne, siguranţa cetăţeanului, protecţia şi stabilitatea zonelor urbane. În realitate însă, într-un stat ca România, care vine după 50 de ani de dictatură şi alţi 20 de corupţie instituţională, aceste structuri create de UNPR sunt deosebit de periculoase.
ZIUAnews vă prezintă planurile primarilor Piedone şi Onţanu de dublare a instituţiilor statului în domenii de siguranţă naţională şi practic de feudalizare a sectoarelor pe care le conduc.
La nivel naţional, situaţia este şi mai gravă, liderii militari ai UNPR, foşti militari de carieră aflaţi acum în rezervă, au propus coagularea pe lângă fiecare fialială de judeţ, a unor structuri similare cu cele locale, dar pe sistem militar.
Practic, UNPR înfiinţează la nivelul României vechile cuiburi de legionari, cu scopul de a aduna frustrarea celor mulţi, mânia celor necăjiţi, ura şi violenţa celor nedreptăţiţi de instituţiile statului.
 ZIUAnews vă prezintă mai jos analiza structurilor paramilitare, de ordine publică şi culegere de informaţii, înfiinţate de primarii sectoarelor 2 şi 4.
Miliţia lui Piedone
Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a iniţiat organizarea unui sistem de pază şi ordine, precum şi informativ, paralel cu cel al statului.
Piedone se alătură astfel lui Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, cel care şi-a făcut o structură paralelă cu cea a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Recrutările se fac prin intermediul Asociaţiei cadrelor militare în rezervă din sistemul de apărare şi siguranţă naţională (ASCOL), condusă de comisarul şef în rezervă, Viorel Georgevici.
Potrivit unui anunţ de angajare postat pe Internet, ASCOL a scos la concurs posturi de detectivi sociali, detectivi particulari, agenţi de pază sau informaticieni. ASCOL precizează că “activitatea de investigare se va desfăşura în regim de voluntariat, part-time şi se va baza pe colectarea de informaţii, publicaţii, înregistrări video”, iar “plata se va efectua pe bază de comision”.
La capitolul cerinţe sunt trecute următoarele: cadre militare în rezervă din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională; disponibilizaţi, specialişti cu experienţă în domeniul investigaţiei; jurnalişti, redactori, traducători.
Preşedintele ASCOL, comisarul şef (r) Viorel Georgevici, ne-a dezvăluit cum va funcţiona sistemul. Acesta ne-a explicat că cele mai mari şanse le au foştii poliţişti sau cei experimentaţi în investigaţii.
“E vorba de detectivi sociali. În special cadre militare căutăm să atragem, pentru depistarea unor nereguli: acte de corupţie, şpagă, ceea ce e modern la noi în România. Aceşti detectivi vor culege informaţii şi noi le vom trimite, le vom valorifica”, ne-a spus Georgevici.
Acesta a precizat că este vorba despre un parteneriat cu Primăria Sectorului 4 şi datele colectate din teren vor fi trimise la “Primărie, instituţii, DNA, peste tot”.
“Va fi şi un comision, dar e în funcţie şi de valoarea individului, că dacă el nu cunoaşte Bucureştiul sau ştiu eu… Trebuie toţi oamenii care au lucrat în domeniu, investigaţii, au lucrat în Poliţie, în Armată, care au totuşi deprinderi, au flerul acesta”, a explicat şeful ASCOL, care însă a refuzat să dezvăluie valoarea comisionului, dar a dat asigurări că toată activitatea se va desfăşura în cadrul unei firme.
ZIUAnews a încercat să stea de vorbă şi cu primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, dar acesta nu a putut fi contactat.
Onţanu are şi el structura lui paramilitară
Piedone nu este singurul primar din Bucureşti care a înfiinţat un sistem paralel cu o structură a statului. La fel a făcut şi edilul Sectorului 2, Neculai Onţanu.
Acesta a pus bazele unei structuri paramilitare, disimulată în spatele unei forţe de intervenţie în caz de dezastre naturale, după modelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Şi Neculai Onţanu a apelat tot la foste cadre militare din Ministerul de Interne sau Ministerul Apărării Naţionale.
Din structura lui Onţanu fac parte peste o mie de persoane, care au urmat mai multe cursuri pentru a învăţa cum să gestioneze situaţiile de criză, cum să caute supravieţuitori în cazul unor dezastre naturale sau cum să acorde ajutor medical de urgenţă.
 ”Armata” lui Onţanu a fost denumită “Divizia Civică Voluntară de Educaţie şi Instruire pentru Situaţii de Urgenţă”.
Peste o mie de persoane au fost instruite în perioada septembrie-noiembrie  2011 cum să gestioneze o situaţie de criză, cum să mobilizeze toate resursele în situaţii de urgenţă şi să stingă incendii.
O parte a voluntarilor instruiţi provin din rândul personalului militar disponibilizat, în rezervă sau în retragere al Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi din alte structuri de ordine publică şi apărare.
Restul grupului e format din militari activi, voluntari ai organizaţiilor nonguvernamentale, preşedinţi şi administratori de bloc, elevi şi studenţi. Divizia Civică Voluntară de Educaţie şi Instruire pentru Situaţii de Urgenţă, cum a fost botezată de edilii sectorului 2, funcţionează ca o mică armată.
Este condusă de un comandant, are un locţiitor, un şef de stat major şi un director general. Divizia are mai multe departamente în subordine, dar în caz de dezastre ea se subordonează celorlalte forţe specializate în intervenţii de urgenţă (Armata, Pompierii, Ambulanţa, Poliţia etc).
Avansari in grad pe banda rulanta
Primăria Sectorului 2 a devenit, în ultimul an, una dintre “moşiile” Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR). O bună parte din directori, precum şi consilieri locali deveniţi rapid membrii în conducerea partidului nou format se supun şefului Neculai Onţanu şi încalcă flagrant legea care separă, în interesul cetăţeanului, funcţionarul public de politician.
Mai mult, doi dintre membrii “armatei” au fost, recent, înaintaţi în grad de preşedintele executiv UNPR, , Gabriel Oprea. În ultimii doi ani, adică după ce a plecat din PSD, Neculai Onţanu a fost avansat în grad de două ori de preşedintele Traian Băsescu, acum fiind general-maior cu două stele în rezervă.
De foarte mulţi ani, presa sesizează modul în care sunt repartizate funcţiile de conducere în aparatul de stat. Indiciile au dus mereu la concluzia că numirile se fac pe criteriu exclusiv politic, cel al performanţei fiind doar o temă de talk-show.
În Primăria Sectorului 2, condusă de primarul Neculai Onţanu, subordonarea faţă de politic este aproape totală. Directori cu statut de funcţionari publici, cărora le este le este interzis prin lege să deţină funcţii de conducere în partide politice, angajaţi, dar şi consilieri locali, aleşi pe lista unui partid, dar care votează cum le „cântă” altul, constituie „armata” pe care generalul Onţanu a format-o de când a “trădat”, trecând la Uniunea Naţională pentru Progresul României.
Vicepreşedinte după ce a alungat nevăzătorii din Bucureşti
Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, Isabela Hurjui, este unul dintre vicepreşedinţii UNPR Bucureşti.
În 2008, a fost implicată într-un mare scandal după ce presa a reclamat că a alungat aproximativ 60 de copii care învăţau la Şcoala pentru Deficienţi de Vedere din sectorul 2 pe motiv că nu ar mai exista bani pentru găzduirea lor.
Şeful pieţelor, consilier PSD şi… UNPR
Directorul Administraţiei Pieţelor Sector 2, Daniel Popescu, este vicepreşedinte UNPR Bucureşti şi, totodată, consilier local PSD. În 2009, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în cazul lui Popescu, incompatibilitate de funcţii.
Mai precis, consilierul local Popescu a votat asocierea primăriei cu firma controversatului afacerist Puiu Popoviciu pentru mallul din Piaţa Obor, iar şeful pieţelor, acelaşi Popescu, a realizat proiectul şi a beneficiat direct de acesta.
Într-o situaţie similară se află şi Silviu Măndescu, consilier local PSD şi, în acelaşi timp, prim-vicepreşedinte la UNPR sector 5. Măndescu este asociat în mai multe firme care, împreună cu cele ale colegului său de consiliu şi afaceri pedelistul Edmond Tălmăcean, dar ajutaţi şi de o rudă foarte apropiată a primarului Onţanu formează o reţea despre care „ring” va dezvălui amănunte în curând.
Casă pentru copil, funcţie în partid pentru mamă
Mâna dreaptă a lui Onţanu, sau „Scorpiuţa”, după cum o numesc în glumă unii angajaţi, directoarea de relaţii publice şi comunicare cu mass-media, Mariana Georgescu, are şi funcţia de secretar executiv al UNPR Bucureşti.
În presă au apărut articole potrivit cărora Mariana Georgescu ar fi reuşit, cu ajutorul primarului, să obţină o locuinţă, precum şi un loc de muncă în primărie pentru unul dintre copiii săi.
Colac peste pupăză, şi directorul Administraţiei Domeniului Public, Cristian Lemnaru, s-a ales cu o funcţie de secretar executiv, iar şefa Direcţiei de Audit Public Intern, Raluca Barbu, face parte din Comisia de Cenzori UNPR Bucureşti.
Adjunctul de la învăţământ, preşedinte UNPR Sector 5
Corin Romanescu, în prezent director adjunct la Direcţia Administrare Unităţi Învăţământ, este preşedintele UNPR Sector 5.
Acesta a plecat din primărie la finele lui 2009, când au ieşit la iveală informaţii despre „combinaţiile” imobiliare ciudate în care a fost implicată şi firma despre care „ring” a scris recent că a semnat contracte pe bandă rulantă cu Onţanu, iar acum deţine chiar şi o cafenea la parterul primăriei.
Modul în care acesta a revenit în „armata lui Onţanu” este unul original: anul acesta, primăria a organizat concurs pentru ocuparea postului lăsat liber de Romanescu, pe care l-a câştigat… tot Romanescu.
Soţia – consilier PSD, soţul -vicepreşedinte UNPR
Pluralismul politic este prezent în familia vicepreşedintelui UNPR Sector 2, Alexandru Ideliu, soţia acestuia, Sofica, fiind consilier local din partea PSD.
Şeful lui Ideliu, preşedintele UNPR Sector 2 Nicolae Gheorghe, este cel desemnat de Onţanu să conducă grupul “spionilor” primarului, un organism obştesc de control aflat în slujba lui Onţanu.
Lista cu funcţionarii-membrii UNPR, fără sfârşit
Directorul Direcţiei Juridice, Tudor Dragne, directorul în cadrul ADP sector 2 Mircea Frâncu, comandantul Centrului Militar Sector 2 , Gheorghe Gavrilă, şi directorul în cadrul Administraţiei Pieţelor Sectorului 2, Dumitru Oprea, au fost delegaţii organizaţiei UNPR Sector 2 pentru conferinţa UNPR Bucureşti de luna trecută.
Viitorul sună… uneperist
Printre cei propuşi pentru funcţii de conducere ale Primariei se numără şi Mariana Georgescu, dar şi partenerii de afaceri ai primăriei lui Onţanu, şi anume Ion Ciuclea, directorul firmei de salubrizare Supercom, şi Alin Berbecaru, directorul Ares Guard, firma care-i păzeşte parcurile din sector. Surse din primărie susţin că Onţanu îl vrea pe Daniel Popescu, directorul de la Pieţe,vice-primar    pentru primăria sectorului 2, iar Mariana Georgescu ar avea asigurată şefia cabinetului primarului Ontanu.
Ce spune legea?
Conform articolului 98, alin 2. din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, funcţionarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public poziţiile unui partid politic.
Mariana Georgescu, colonel… de paradă!
De Ziua Europei, în faţa primăriei lui Onţanu a avut loc o paradă militară, iar oaspetele de onoare al evenimentului organizat de edil a fost şi preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea.
La paradă au participat şi directori din primărie. Aceştia au îmbrăcat uniforma militară şi au încins o horă împreună cu Onţanu în cinstea şefului lor de partid, Gabriel Oprea.
Ce nu am reuşit încă să aflăm de la Ministerul Apărării sunt considerentele pentru care a fost avansată, anul acesta, şefa Direcţiei de Relaţii Publice şi Comunicare cu Mass-Media şi, în acelaşi timp, secretar executiv al UNPR Bucureşti, Mariana Georgescu, la gradul de colonel.
Sau cum au ajuns locotenenţi-colonei directoarea de la Relaţii Comunitare, Elena Scurtu, directorul ADP Sector 2, Cristian Lemnaru, arhitectul-şef al sectorului 2, Bogdan Pârvanu, directorul Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, Viorel Ioviţu, şi şeful Direcţiei Investiţii şi Servicii Publice, Corneliu Drug. Potrivit surselor noastre din primărie, avansările au venit imediat după înscrierea acestor directori în UNPR.
Subprefectul apolitic, la masa şefilor UNPR
La întâlnirile Biroului Politic Permanent al UNPR Bucureşti, unde Onţanu este preşedinte, a participat şi subprefectul Capitalei, Dafinel Mănoiu. Se pare că pe Onţanu şi pe Mănoiu îi leagă totuşi o prietenie îndelungată, dat fiind faptul că Mănoiu a fost mult timp şeful Direcţiei Administraţie Publică Locală din Primăria Sectorului 2.
Potrivit legii, subprefectul nu poate fi membru al unui partid politic. În caz contrar, el îşi pierde automat funcţia publică. Fotografiile arată însă că subprefectul s-a aflat, alături de Onţanu, la întâlnirea Biroului Politic Permanent al UNPR. „ring” a solicitat o reacţie la această stare de fapt, iar Mănoiu ne-a “lămurit”: „Nu particip la şedinţele Biroului Politic Permanent la UNPR, întrucât nu am calitatea de membru. Eventualele întâlniri cu demnitari ai UNPR (miniştri, secretari de stat, primari etc) reprezintă întâlniri de lucru, având ca tematică probleme din domeniul administraţiei publice.”
Nepoata ia locul unchiului.-Surse din primărie ne-au spus că, în momentul în care Mănoiu a plecat din instituţie pentru a deveni subprefect, funcţia a fost preluată de nepoata sa, Iosefina Duinea.
De la începutul anului, ruda subprefectului ocupă postul unchiului fără a susţine vreun concurs. Reprezentanţii primăriei ne-au spus că motivul pentru care nu s-a mai organizat acest concurs îl reprezintă „apariţia Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României numărul 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiare”.
Răspunsul oficial al Primăriei Sector 2 este năcucitor:„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, referitoare la date despre statutul politic al unor salariaţi ai Primăriei Sectorului 2, suntem în măsură să vă răspundem că Primăria Sectorului 2 nu deţine informaţii despre apartenenţa politică a salariaţilor săi.”
2. CINE SĂ-L OPREASCĂ PE FRUNTAŞUL ONŢANU?
AUTOR- Col.(r)Remus Macovei
SURSA-www.portalulrevolutiei.ro/ www.curentul.ro
În martie 2007, fruntaşul Neculai Onţanu, era avansat la gradul de colonel , în cadrul unei  ceremonii găzduite de Cercul Militar Naţional. Acest ordin aberant a fost  semnat de ministrul apărării naţionale Sorin  Frunzăverde. La acel moment Neculai Onţanu era singurul primar din ţară care deţinea un asemenea  grad.
La 1 decembrie 2008 fruntaşul  devenea  general de brigadă, nu se ştie pentru care fapte de arme, iar la 25 octombrie 2009, obţinea gradul de general  maior, urmare a faptului că în campania electorala a promis că-l va susţine pe Traian Băsescu. De acum la toate ceremoniile organizate în Sectorul 2, fruntaşul Onţanu va apărea, mîndru nevoie mare, îmbrăcat în uniforma de general al Armatei Române.
Blasfemie mai mare nici că se poate. În toată ţara primarii participă la ceremonii cu eşarfa tricoloră, simbolul autorităţii publice pe care o reprezintă. Priviţi-l cu cîtă mîndrie primeşte raportul  acest fruntaş,care chiar se crede general.
Umilul maistru constructor de la Grupul 2 şantiere al C.C.M.B. prin mijloace ruşinoase a devenit  general cu multe stele . Un fost coleg de şantier, perioadă pe care fruntaşul  şi-a şters-o din biografie, ne  prezintă cum, prin mijloace asemăntoare celor prin care a fost avansat general, a fost ales secretar al Comitetului de partid.
” ONTANU ESTE UN IMPOSTOR. CA MAISTRU IN CONSTRUCTII N-A LUCRAT DELOC EFECTIV IN PRODUCTIE. A FOST TOT TIMPUL SECRETAR DE PARTID. IN ANUL 198O LA SEDIUL GRUPULUI 2 SANTIERE AL C.C.M.B. DE PE STRADA FAINARI (VILA ASAN) A APARUT UN INDIVID “ENIGMATIC” CARUIA NU I S-A AUZIT VOCEA TIMP DE O LUNA SI N-A AVUT NICI O FUNCTIE. S-A AFLAT CA RESPECTIVUL,PE NUMELE SAU ONTANU,URMA SA FIE NUMIT (NU ALES)CA SECRETAR AL COMITETULUI DE PARTID,CONDITIE NECESARA PENTRU A URMA CURSURILE ACADEMIEI STEFAN GHEORGHIU. CA A FOST NUMIT REZULTA DIN FELUL IN CARE PRIMUL SECRETAR AL C.C.M.B.   (FUNCTIE MARE,C.C.M.B. AVAND PESTE 30 DE MII DE SALARAIAŢI)S-A OCUPAT PERSONAL DE “ALEGEREA”COMITETULUI DE PARTID, ASISTAND LA SEDINTA DE ALEGERI.VAZAND CA ONŢANU CARE ERA TRECUT PRIMUL PE LISTĂ N-A FOST VOTAT DECAT DOAR DE 3-4 MEMBRII, S-A SUPĂRAT FOC.
PRIMUL SECRETAR A AMENINŢAT PARTICIPANŢII CU ARESTAREA DACĂ  NU VOR ŢINE CONT DE INDICAŢIILE LUI ŞI A IMPUS RELUAREA VOTĂRII ÎN URMA CAREIA ONŢANU A PRIMIT TOT UN NUMĂR INSUFICIENT DE VOTURI DAR A FOST IMPUS CA SECRETAR AL COMITETULUI DE PARTID ,IN LOCUL CELUI VECHI, UN OM SERIOS ŞI APRECIAT DE SALARIATI.
ONŢANU A DEVENIT REPEDE SLUGA OBEDIENTĂ A RĂPOSATULUI DIRECTOR POPA SI A SUSŢINUT ŞI ACOPERIT TOATE ACTIVITĂŢILE ILICITE  ALE  ŞEFILOR DE TOATE GRADELE DIN GRUPUL 2 ŞANTIERE. PRIN SERVICIILE FĂCUTE, LUCRĂRI SUPLIMENTARE GRATUITE, A REUŞIT SĂ “URMEZE ” CU USURINŢA CURSURILE ŞI SĂ DEVINĂ  ABSOLVENT AL FOSTEI ACADEMII COMUNISTE. ONŢANU EVITĂ SĂ AMINTEASCĂ NUMELE ACESTEI ACADEMII ŞI DECLARĂ DOAR CĂ ESTE ABSOLVENT AL FACULTATII DE SOCIOLOGIE SI PSIHOLOGIE.”
Acest fruntaş, catalogat de unii drept cel mai tare primar din ţară, probabil pentru a-şi justifica şi  stelele de general primite exclusiv pe criterii politice, şi-a înfiinţat o structură denumită pompos Divizia Civică Voluntară de Educaţie şi Instruire pentru Situaţii de Urgenţă (D.C.V.E.I.S.U.) – Bucureşti, cea mai mare forţă voluntară format din circa 1000 de personae, după cum este aceasta prezentată pe site-ul Primăriei Sectorului 2.
Surprinde graba formării acestei impresionante structuri. În istoria recentă a României am  întîlnit o asemenea situaţie în 1968 cînd, urmare a invaziei Cehoslovaciei de către trupele Tratatului de la Varşovia, preşedintele României a ordonat înfiinţarea Gărzilor Patriotice, care să opună o rezistenţă sporită oricărui  agresor extern. În interesul naţional, pe parcursul a doar cîteva zile au fost înfiinţate cîteva zeci de batalioane de gărzi patriotice, care vor participa la defilarea de 23 august 1968 din Bucureşti, demonstrînd voinţa României de a rezista la un eventual atac.
Oare care este pericolul iminent care pîndeşte capitala României, de a fost absolut necesară înfiinţarea acestei structuri? Cărui interes naţional foloseşte această Gardă Civică? Probabil al UNPR-ului. Ceva nu este în regulă şi cei care au decis şi au demarat înfiinţarea acestei structuri surprinzătoare trebuie să răspundă la cîteva întrebări.
De ce, fruntaşul Onţanu, şi nu primarul general al capitalei, se ocupă de stabilirea, sistemul de organizare şi funcţionare pe linie ierahică a  Diviziei Civice Voluntare de Educaţie şi Instruire pentru Situaţii de Urgenţă (D.C.V.E.I.S.U.) care este organizată la nivelul Bucureştiului?
De unde provin sumele enorme, în condiţiile  recesiunii cu care se confruntă România, acordate în sistem de urgenţă pentru dotarea, înzestrarea şi echiparea noii structuri, avînd în vedere că structurile specializate ale statului au  o finanţare care le asigură doar supravieţuirea? Poate să ne explice fruntaşul Onţanu cum şi de ce în noile structuri voluntare vor fi integraţi pe lîngă militarii în rezervă şi  militarii activi din structurile specializate?
Parcă special pentru a spori neîncrederea în scopul real al înfiinţării acestei structuri, la comanda ei a fost numit gen. bg.dr.(r) Constantin Apetroaie. Dacă acesta este una şi aceiaşi persoană cu col. dr. Constantin Apetroaie, expert pe probleme de analiză de intelligence în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, trecut în rezervă la 04 iunie 2010, odată cu avansarea la gradul de general de brigadă, fruntaşul Onţanu are o problemă. Gravă.
Nu poţi numi la comanda unei structuri  specializată în intervenţia rapidă în situaţii de urgenţă provocate de incendii, cutremure, inundaţii, dezastre ecologice, precum şi în acţiuni de căutare, salvare şi evacuare la dezastre un om care nu a avut nicio tangenţă cu domeniul respectiv.
În Japonia şi Turcia, de unde s-a inspirat fruntaşul Onţanu, sigur la conducerea unor astfel de structure, care au acţionat cu suces în situaţii extreme, se aflau specialişti. Chiar nu au existat la nivelul Bucureştiului specialişti în domeniu, sau aceştia nu corespundeau criteriilor de performanţă stabilite de prea exigentul şi prea competentul fruntaş? Apropo, cînd, cum şi după ce criterii  s-a facut selecţionarea celor care falnic au defilat cu ocazia Zilei Naţionale? Şi mai ales cum vor fi plătiţi, pentru că în documentele oficiale nu se face nicio referire la acest aspect fundamental?
Festivităţile organizate la 1 decembrie 2011 au scos în evidenţă un fapt care ar trebui să ne îngrijoreze.. Unii au apreciat că defilarea elevilor seamănă cu cele din timpul perioadei ceauşiste. Personal am participat, copil fiind, la astfel de parade, dar niciodată, eu, prietenii şi colegii mei, nu am defilat aliniaţi,constituiţi în subunităţi, nu am purtat drapele atît de mari.
Rigiditatea specific militară a defilării acestor tineri mi-a dat fiori, amintindu-mi de fotografiile cu manifestările tinerilor din organizaţiile paramilitare naziste din Germania. Poate greşesc, dar asta am simţit. Nu ştiu dacă acest fruntaş a avut aprobare de la Inspectoratul Şcolar să implice elevii în astfel de acţiuni. Dar este o acţiune ruşinoasă şi de o periculuozitate extremă în acelaşi timp.
Dacă la Arcul de Triumf evenimentele au fost organizate exemplar de militarii activi, cîţi au mai rămas, la Sectorul 2 am fost martorii unei manifestări care a demonstrat periculuozitatea extremă pentru democraţia românească a “generalilor de carton”.
Erau adunaţi toţi ciorchine în frunte cu Gabriel Oprea, maestru de ceremonii fiind fruntaşul Onţanu. Erau mîndri de festivitatea “grandioasă” organizată, de faptul că au asigurat baia de mulţimi pentru comandantul suprem. Aşteaptă acum să fie recompensaţi pentru obedienţă, cu noi grade sau funcţii. Şi gîndesc înfiinţarea altor structure paramilitare cu ajutorul cărora să-şi păstreze poziţiile politice conducătoare în stat. În acest timp, bucureştenii se băteau pe cele 16.000 porţii de fasole cu cîrnaţi oferite cu generozitate de fruntaşul general Onţanu.
Cine să-l oprească pe fruntaşul Onţanu? Poate vreo calamitate naturală!
3.Legăturile generalului Onţanu, primarul sectorului 2, cu mizerabila lume a terorismului arab.
SURSA-www.catavencii.ro/08 iunie 2012
AUTOR- Cornel Ivanciuc
Conform cv-ului oficial, postat pe site-ul primăriei sectorului 2 Bucureşti, primarul Neculai Onţanu a executat stagiul militar între 1970-1971 la Regimentul 1 Artilerie, în cadrul UM 01217 Slatina. Nu ne spune cu ce grad a trecut în rezervă, dar ne-o destăinuie ordinul ministrului Apărării din 15 martie 2007, cånd fruntaşul (r) Neculai Onţanu, era avansat la gradul de colonel, în cadrul unei ceremonii găzduite de Cercul Militar Naţional.
Cel care l-a avansat, era viitorul trădător al doctrinei oranj, Sorin Frunzăverde. Motivul acestei iresponsabile avansări rămåne deocamdată secret. Lucrurile se precipită şi iau o turnură absurdă, cånd pe 1 decembrie 2008 colonelul (r) Onţanu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea), printr-un decret prezidenţial semnat de Traian Băsescu. Faptele sale de arme rămån învăluite pe mai departe în cea mai tenebroasă ceaţă.
În acest timp, pe frontul din Afganistan continuă să moară la datorie fruntaşii, caporalii şi sergenţii Armatei Romåne. Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu a murit în martie 2008, şi a fost ridicat post-mortem la gradul de sublocotenent. Pe 25 octombrie 2009, de Ziua Armatei, Onţanu era avansat la gradul de general cu două stele. Ordinul este semnat de preşedintele Traian Băsescu, pentru care armata este compusă din două părţi: cea care moare în Afganistan şi ai cărei eroi sunt avansaţi post mortem la gradul de sublocotent, şi cea care îi lustruieşte cizmele şi ai cărei văcsuitori nenorociţi capătă gradul suprem în această caricaturală oaste de slugoi politici.
Ultimele arătări sunt corcituri cu căpăţåni de hoitari, grefate pe trupuri de şacali şi şasiuri de hiene. Unul este numărătorul de izmene Gabriel Oprea, fostul ministru PSD al Internelor, ajuns sinistru al MApN, iar celălalt este maistrul constructor la Grupul 2 şantiere al CCMB ajuns primar, Neculai Onţanu. Fapta lor de glorie este că s-au dat jos din lotca PSD şi s-au îmbarcat în iahtul PDL. Pe 21 octombrie 2009, Onţanu a fost exclus din PSD, pentru că “şi-a declarat susuţinerea pentru şeful statului în campania electorală”. Această bătaie de joc faţă de tradiţiile Armatei Romåne şi faţă de virtuţile ostăşeşti ale armatelor NATO, este cel mai mare afront pe care l-a îndurat Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, de-a lungul întregii sale istorii.
Deşi a fost avansat în rezervă, Onţanu a apărut deghizat în uniforma de general al Armatei Romåne, ca un papiţoi sinistru, la toate parangheliile electorale ale anilor 2008-2009, proiectat pe un nor de aburi de fasole cu cårnaţi, cu care şi-a mituit de fiecare electoratul. Cåt priveşte provenienţa acestei pomeni, astăzi suntem în măsură să vă spunem că unul dintre sponsorii săi electorali este societatea Ines Burger Prodcom SRL, un fast food din zona Obor, Şoseaua Ştefan cel Mare, nr. 240, patronat de libanezul Mohamad Awada, suspectat că finanţează inclusiv organizaţia teroristă Hezbollah. Pentru pustiul său de bine, Onţanu a concesionat firmei Ines Burger Prodcom un teren din domeniul public, prin negociere directă, fără respectarea dispoziţiilor legale ale HCL (hotărårea consiliului local) sector 2 nr. 163/18.12.2007.
Terenul a fost concesionat pe o perioadă de 49 de ani, deşi nu are o situaţie juridică clară. În suprafaţă de 7.507 mp, terenul este situat în Bulevardul Lacul Tei nr. 145. Potrivit HCL sector 2 nr. 164/18.12.2007 s-a aprobat concesionarea pe o perioadă de 49 de ani, prin negociere directă, a unui alt teren, de 2.349 mp, către societatea Promec SA. Societatea este patronată de Victor Robu, patronul restaurantului Riviera, din Piaţa Basarabia, unde înfulecă gratis Neculai Onţanu împreună cu clientela lui politică. Ambele hotăråri sunt pe de o parte ilegale, iar pe de alta nu se pot aplica,  deoarece procedura de atribuire a contractului de concesiune se poate realiza doar prin licitaţie şi negociere directă. Apoi, Consiliul Local al Sectorului 2 nu are calitatea de proprietar al terenurilor în cauză.
De asemenea, potrivit art. 85 din Legea nr. 215/2001, a admistraţiei publice locale, hotărårile Consiliului General al Municipiului Bucuresti sunt obligatorii şi pentru autorităţile administraţiei publice locale organizate în sectoarele municipiului Bucureşti. Vårful mafiei din primăria sectorului 2 care a înstrăinat aceste două terenuri este reprezentat de Mircea Fråncu, directorul de producţie al Administraţiei Domeniului Public (ADP) 2, membru UNPR, cu girul lui Cristian Lemnaru, directorul general al ADP 2, totodată şi secretarul executiv al UNPR.
Mai mult decåt atåt, avånd în vedere că terenurile sus-menţionate se găsesc într-un parc, fiind vorba despre spaţii verzi, manevra intră sub incidenţa OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cåt şi a OUG nr. 114/2007 care interzic schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi cåt şi reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor. Or, libanezul Awada, finanţatorul Hezbollah, cåt şi Robu cel care îi dă papa moca lui Onţanu, asta vor, să mătrăşească parcul şi să înalţe două terase-restaurant, una care să facă fasole cu cårnaţi pentru nevoile politice ale primarului penal, iar alta care să umple buzunarele mizerabile ale fostului maistru constructor, ajuns printr-o de neiertat neglijenţă a Armatei Romåne, general cu două stele.
Sa sanctionam cu toata raspunderea ,prin vot NOI si prin lege justitia ,ca astfel de impostori ,sa NU mai existe in politica si in libertate !
HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !
Vicepresedinte CD/Coordonator
Colonel ,Victor POPESCU