miercuri, 19 iunie 2013

COMUNICAT



GRUPUL FILIALELOR SCMD << MUNTENIA SUD >>


Stimati camarazi din SCMD si ANCMRR,

Proiectul inceput in 2008 in Canada si apoi in Letonia, impotriva drepturilor pensionarilor militari, incercat ulterior si in alte tari( care nu a reusit), nu avea cum sa nu fie pus in aplicare si in Romania. Guvernul condus de Emil Boc, a incercat si a reusit sa desfiinteze dreptul fundamental al militarilor romani din SAOPSN, la pensia militara de stat si sa-l ''inlocuiasca''prin abuz si discriminare, cu unul civil, fara nici-o legatura cu activitatea militara.
In aceste circumstante, cadrele militare in rezerva si in retragere(- pensionari-),s-au aflat in ultimii patru ani, sub incindenta unei hartuiri brutale concertate, de tip psiho-teroriste, din toate directiile, soldata cu pierderi de vieti omenesti, acutizarea unor dezechilibre majore de existenta, afectarea starii de sanatate, dezbinarea categoriilor corpului de cadre si ducerea in derizoriu a onoarei si demnitatii militare.
Sa fim intelepti, modesti si rabdatori si sa lasam SCRIEREA ISTORIEI acestor ani, sa intre in drepturile sale.
Aparent deblocat in forma pe care o cunoasteti cu totii, de catre Parlamentul Romaniei, sensul drepturilor noastre, cel putin in aceasta etapa, este in continuare supus imprevizibilului.
Respingem orice incercare din partea unor reprezentanti media, de la unele posturi de televiziune, de a face aprecieri si speculatii in sensul ca de fapt aceasta masura reparatorie partiala votata de Parlamentul Romaniei, inseamna ''majorarea''pensiilor militarilor. 
Urmeaza alte etape, asupra carora trebuie sa ne concentram toata atentia. Poate mai mult ca niciodata, a sosit momentul revigorarii componentei de rezerva a SAOPSN, a intaririi unitatii si coeziunii acestui sistem. Consideram ca am tras suficiente concluzii, din tot ceea ce a insemnat pentru noi, dezbinare, compromisuri, indiferenta, conservatorism, ezitari, renuntarii, etc., pentru a nu se mai repeta.
Multumesc asadar tuturor camarazilor din SCMD si ANCMR care au inteles in mod obiectiv si mai mult decat necesar, sa actioneze unitar, legal si convergent ,prin toate formele si mijloacele oferite de cadrul legislativ/democratic, pentru apararea drepturilor tuturor cetatenilor si in primul rand al militarilor!

Honor et Patria, Vae Victis!
Vicepresedinte CD/ Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel Victor Popescu