miercuri, 7 decembrie 2011

CEEA CE NU STIAM NOI ! CATE LOTURI OR MAI FI ? SI PE CAND LOTUL INFRACTORILOR CARE AU APROGAT LEGILE OCUPATIONALE ALE PENSIONARILOR MILITARI ? Asteptam cu interes LOTUL DFC a M Ap.N ,al Caselor de Pensii Sectoriale si NU IN ULTIMUL RAND al ministrilor implicati direct ,sub bagheta lui roberta anastase si a lui Traian Basescu !

Generalii care au schimbat tancuri pe cauciucuri, condamnaţi cu suspendare

Toţi cei şase indivizi trimişi în judecată în dosarul generalilor Mihail Popescu şi Eugen Bădălan au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu suspendare. La acestă decizie se aplică o perioadă de încercare de 9 ani, au stabilit judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Aceeaşi decizie stabileşte plata unor despăgubiri civile către Ministerul Apărării Naţionale (MapN), în solidar, în valoare totală de 4,62 milioane de lei. Cei mai mulţi bani au de returnat generalii în rezervă Neculae Oţelea şi Eugen Bădălan, precum şi coloneii (r) Toader Mandea şi Simion Lincă, respectiv 2.637.930 de lei. 
Totodată, instanţa a decis că toţi cei şase condamnaţi trebuie să plătească cheltuieli judiciare de 12.000 de lei, sechestru asigurator pe bunurile acestora fiind menţinut. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Lotul generalilor


Cei doi generali au fost trimişi în judecată în decembrie 2007. Pe lângă generalii (r) Eugen Bădălan (comandanat al SMFT în perioada 2000 - 2004), actual deputat PDL, şi Mihail Popescu (comandant al SMFT în perioada 1997-2000), procurorii anticorupţie i-au mai trimis în judecată pe generalul (r) Neculae Oţelea, fost şef al Serviciului Logistic în cadrul SMFT în perioada 2001-2004, pe coloneii (r) Toader Mandea, fost şef al Serviciului Logistic în cadrul SMFT în perioada 2001-2004 şi Eugen Calcan, şef al Serviciului Logistic al SMFT în perioada 2000-2001, precum şi pe Simion Lincă, şef al Biroului juridic şi de drept umanitar al SMFT în perioada 2001-2006.

Cei şase sunt acuzaţi de prejudicierea Statului Major al Forţelor Terestre cu suma de peste 4,4 milioane de lei, echivalentul a 1,26 milioane de euro.

Contract păgubos

Procurorii au stabilit că acuzaţii şi-ar fi încălcat şi depăşit atribuţiile cu ocazia negocierii, încheierii şi derulării unui contract de schimb din 1 iunie 2000, încheiat între SMFT şi SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL. Contractul prevedea predarea de tehnică militară scoasă din funcţiune la schimb cu anvelope, în valoare totală de 318.592 de dolari, la cursul de schimb de la data semnării contractului.

Preţurile ar fi fost negociate de Eugen Calcan, Toader Manea şi Simion Lincă, la ordinul lui Mihail Popescu. Aceştia ar fi subevaluat preţurile la deşeurile metalice care ar fi rezultat din dezmembrarea tehnicii militare şi ar fi acceptat preţuri supraevaluate la anvelope. Practic, cei în cauză ar fi acceptat preţurile impuse de SC Tofan Steel SRL, în defavoarea unităţii militare, susţin procurorii.

Norma stahanovistă


Ulterior, s-a constatat că generalii au dat dovadă de exces de zel având în vedere că la data încheierea contractului erau scoase din funcţiune numai 1.508 mijloace fixe, s-au prevăzut a fi predate 2.874 astfel de mijloace (autovehicule, transportoare blindate, tractoare artilerie). De asemenea, s-a prevăzut predarea a 5.000 de tone deşeu fier vechi, nouă tone alamă şi cinci tone cauciuc, care nu erau aprobate la schimb, prin ordin al ministrului.

Potrivit DNA, perioada derulării contractului SC Tofan Steel SRL a sponsorizat unităţi militare subordonate SMFT, cu peste 125 milioane lei vechi. Procurorii au dispus sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale celor şase, până la concurenţa pagubei constatate


Citiţi mai mult: Generalii care au schimbat tancuri pe cauciucuri, condamnaţi cu suspendare - Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/generalii-care-au-schimbat-tancuri-pe-cauciucuri-condamnati-cu-suspendare-956928.html#ixzz1fm1oCSUD 
EVZ.ro