duminică, 21 februarie 2010

Apel al Filialei 1 Pitesti a SCMD

Filiala S.C.M.D. Pitesti, legitimata azi 18.02.2010 in municipiul Pitesti, adreseaza C.D. al S.C.M.D. urmatorul:

APEL

1. Sa inainteze de urgenta un protest catre Primul Ministru, catre Ministrul Apararii Nationale, catre Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei, catre Presedintele Romaniei, prin care sa aduca la cunostinta reprezentantilor acestor institutii starea de nemultumire generata in randul pensionarilor militari de prevederile Legii unice de pensionare (in proiect la Parlament) si sa ceara de urgenta revenirea la situatia anterioara.

2. Sa urgenteze infiintarea filialelor in toate judetele tarii, astfel incat la 01.03.2010 sa fie creata reteaua nationala.

3. Sa solicite filialelor, ca in fiecare judet sa fie capacitati parlamentarii tutror formatiunilor politice care sa sustina de la tribuna Parlamentului revendicarile noastre.

4. Sa intreprinda toate diligentele pentru a fi acceptat ca partener social in toate forurile in care se discuta soarta pensionarilor militari, inclusive in Comisiile Parlamentare de Aparare si Ordine Publica si Siguranta Nationala.

5. Sa fie pregatit, ca in situatia in care legea trece de Parlament si este promulgate de Presedinte, sa declanseze actiuni in instanta, inclusiv in instanta europeana.


Filiala 1 Pitesti a S.C.M.D.


Biroul Operativ Judetean

Col. (r) dr. Popescu Ion, presedinte

Col. (r) Jianu Niculae, vicepresedinte

Col (r) ing. Livezeanu Viorel, secretar general