miercuri, 29 august 2012

ASA SE CONDUCE ROMANIA !


ASISTAT DE LUX - Pensia de handicap a presedintelui CCR, Augustin Zegrean, a crescut fabulos de la 1300 lei, la 10.700 lei, in timp ce in Romania pensiile cetatenilor se taiau. Zegrean s-a pensionat in timp ce era seful Curtii Constitutionale, dar a continuat sa profeseze, desi are un grad accentuat de handicap “permanent si nerevizuibil”

Marţi, 28 august 2012 15:43 | Scris de Ramona LICA 
 
Presedintele Curtii Constitutionale Augustin Zegrean si-a tras o pensie de 10.700 lei, la scurt timp dupa ce a fost numit de Traian Basescu la aceasta instanta. Cum anume? Intai s-a pensionat pe caz de hanidap, iar apoi de la o pensie care i se cuvenea de doar 1300 lei, Zegrean a devenit un pensionar de lux, cu o pensie de serviciu de 10.700 lei, doar pentru ca de doi ani era sef la Curtea Constitutionala. Jurnalistii Oana Stancu si Mihai Gadea, de la Antena 3 au dezvaluit dedesubturile pensionarii presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, (foto) care nu a fost nici macar pentru o ora in viata sa judecator, ci a fost jurist si avocat pe anumite perioade, dar si parlamentar al Romaniei (adica politician). Judecatorul CCR a fost numit in functie de presedintele Romaniei Traian Basescu, in 2007. La numai cateva luni insa a depus cerere sa se pensioneze, sustinand ca are dreptul si la pensie de serviciu, dar Casa de Pensii a refuzat initial respectiva cerere motivand ca judecatorul nu a indeplinit conditiile legale.
Potrivit unui document publicat de Lumeajustitiei.ro, Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap vorbeste de despre faptul ca judecatorul Zegrean are un handicap „permanent si nerevizuibil” (nu vede bine si i s-a recomandat repaus ocular). Dupa 12 luni, cu acest certificat permanent, nerevizuibil de handicap accentuat care i-a redus varsta limita de pensionare cu 10 ani, varsta de pensionare a lui Zegrean a fost coborata la 55 de ani. Invers proportional insa, cuantumul pensiei judecatorului CCR a fost majorat ametitor, de la 1300 lei, la 10.700 lei, exact in perioada cand romanilor li se cerea sa accepte un regim de austeritate, taindu-li-se din pensii si salarii. Desi in mass-media s-a vehiculat informatia potrivit careia presedintele CCR ar fi beneficiat simultan de pensie si de salariuZegrean a negat in repetate randuri ca ar cumulat cele doua venituri.
Augustin Zegrean este pensionat cu 10 ani mai devreme dar totusi detine functia de presedinte
Din documentele pe care Antena 3 le-a facut publice, reiese ca Augustin Zegrean s-a pensionat mai devreme cu zece ani decat era normal, pentru a beneficia de pensie de handicap. Casa Nationala de Pensii i-a acceptat cererea, dar in locul pensiei de 1.300 lei care i s-ar fi cuvenit, presedintele CCR a primit 10.700 lei. Augustin Zegrean a beneficiat de acest venit generos, in timp ce in toata tara salariile si pensiile sufereau taieri de 25%.
Salariul lui Zegrean pentru functia de presedinte al CCR este de 16.000 de RON
Pe langa pensie, Augustin Zegrean este remunerat pentru functia sa de presedinte al CCR, cu un salariu de aproximativ 16.000 lei. Inexplicabil ramane si faptul ca in 2007 a fost numit presedinte al CCR, iar in 2009 s-a pensionat, dar a ramas in continuare la sefia forului judiciar suprem al Romaniei, in conditiile in care daca te pensionezi pe caz de boala (handicap) efectul logic este incetarea activitatii. Caci de aceea te pensionezi. Socialist-democratul Alexandru Athanasiu a explicat: “Exista trei tipuri de handicap: sever, accentuat si mediu. Handicapul lui Zegrean corespunde gradului doi de invaliditate. Este clar ca persoanele cu handicap accentuat se pot pensiona cu zece ani mai devreme insa in principiu, dl Zegrean, nu prea mai poate fi presedintele Curtii“.