vineri, 12 aprilie 2013

APEL CATRE TOATE BIROURILE OPERATIVE ALE FILIALELOR SCMD DIN ROMANIA

Luand act de ultimele declaratii politice lansate in spatiul public de premierul Romaniei, ministrul Apararii Nationale si alti reprezentanti ai guvernului si ai parlamentului Romaniei, in scandalul pensiilor militare, speculate mai mult sau mai putin de mass-media,  Biroul Operativ al Filialei 1 Pitesti, intrunit statutar si in regim de URGENTA astazi 11.04 2013, a stabilit urmatoarele masuri :

1.Intensificarea actiunilor de anuntare/informare a membrilor de sindicat, a membrilor ANCMRR, simpatizantilor si sustinatorilor SCMD, pentru PARTICIPAREA la manifestatia publica/conferinta de presa, ce se va desfasura in Bucuresti la 19 aprilie 2013;
2.Contactarea firmelor de transport pentru inchirierea mijloacelor de transport(cel putin 3 firme) si alegerea celei care ofera pretul cel mai avantajos;
3.Desfasurarea lucrarilor AGF in ziua de marti-16.04 2013, 10.00 h, la muzeul Judetean Arges, in scopul organizarii in detaliu a responsabilitatilor ce ne revin.

doamnelor si domnilor colegi ,
A.) Niciodata in istoria armatei romane, NU a existat starea de haos generalizat, in domeniul pensiilor militare, asa cum a fost proiectat, instrumentat si realizat de impostorii Basescu, Anastase, Boc, Oprea si acolitii lor;
Un astfel de haos, (este adevarat NU in domeniul pensiilor militare) a existat in derularea evenimentelor tragice din decembrie 1989, iar cei care am participat direct la acele evenimente tragice,avem nesansa istorica, de a mai trece si prin acesta. Explicatia deceselor sutelor sau miilor de colegi din ultimii trei ani, este consecinta acumularii stressului acestor evenimente brutale si nefericite din urma si cele prezente, la care se adauga efortul extraordinar depus de noi, cu multe renuntari, la integrarea armatei in NATO .
Degringolada sistemului de pensii militare, este rezultanta actiunii brutale si ilegale a impostorilor nominalizati mai sus ,prin asumarea unei legislatii bazate pe INCALCAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE, a principiului NERETROACTIVITATII LEGII , a principiului RESPECTARII DREPTURILOR CASTIGATE, a EGALITATII DE TRATAMENT si NON DISCRIMINARII, culminand cu DESFIINTAREA DREPTULUI NOSTRU DE PROPRIETATE, nascut pe legea care era in vigoare la data trecerii in rezerva. Mai mult, gasca de mai sus, a incalcat si prevederile si recomandarile facute de NATO ,conform carora, se asigurase un sistem de pensii militare compatibil cu cel existent in tarile membre ale aliantei, care trebuia imbunatatit, astfel incat, sa raspunda permanent cerintelor si exigentelor impuse.
In acest moment, gratie maestrului penal Boc, inventatorul substituirii legii pensiilor militare de serviciu cu una civila, dreptul pensionarilor militari la pensia militara de serviciu, a fost DESFIINTAT! Sistemul este devastator prin antagonizarea corpului de cadre de rezerva al armatei, discriminator si reprezinta una din vulnerabilitatile majore ale SAOPSN.
Desi faptele acestora sunt indubitabile, impotriva lor NU s-au luat masuri. Asteptam !
B.) Prin mesajul transmis si implicarea directa in actiuni, contributia SCMD la instaurarea aliantei USL la putere, a fost decisiva. Actul nostru de realizare a acestui eveniment, a fost unul de onoare, demnitate si responsabilitate! Mentalul nostru comun in actiunea de sprijin a USL de preluare a puterii , a fost conectat instantaneu, la  aptitudinea general dobandita,aceea de incredere !
Increderea care a devenit cu justificat temei, Neincredere !
Sunt foarte multe aspecte de comentat pe marginea stupizeniei declaratiilor politice,facute de unii membrii ai cabinetului Ponta 2 si chiar de premier.Ceea ce este foarte grav, este faptul ca prin aceste declaratii politice, suntem subiect de comentat pentru jurnalisti, moderatori Tv.si civili .
Ca sa nu extind problematica, analizati cu atentie, declaratia  facuta de doamna senator Cristiana Anghel:
<< Noi am mintit, nu ne tinem de cuvant. Suntem mai rai decat pedelistii. De la ei se putea astepta, dar cand vii pe un val de speranta de 70%, cand le spui oamenilor in ochi ca astia au fost niste nenorociti, iar tu uiti de promisiunile astea, nu e corect, nu e cinstit!...Eu cred ca daca nu te tii de cuvant, primesti inapoi tot raul pe care l-ai facut, toate nenorocirile se intorc impotriva ta si acelor dragi tie ca un bumerang. Nemerniciile nu sunt iertate. Trebuie sa fim corecti si cinstiti fata de oamenii care ne-au trimis in Parlament, nu merita cosmetizari din partea noastra. Eu nu stiu cum oamenii ne mai suporta...>>
Promisiunea in acceptiunea noastra, este bazata pe ONOARE, MORALITATE, RESPONSABILITATE!
Pana la aceasta data, USL a incalcat grosolan promisiunea .USL si premierul trebuie sa stie ca drepturile noastre, nu fac obiectul promisiunilor sau negocierilor ! Dreptul nostru la pensia militara de serviciu, s-a nascut la timpul cand a incetat activitatea operativa, fiind intrunite conditiile impuse de legislatia in vigoare, existenta la acea data. Dreptul nascut ca atare, este GARANTAT de legea respectiva si nu de legi ulterioare, pentru ca nu era posibil nasterea unui drept pe o lege ulterioara.

doamnelor si domnilor colegi ,
Conform unei teorii budiste, TREI lucruri in lumea asta, NU se pot ascunde: Soarele, Luna si Adevarul!
Prin lupta noastra comuna, vom intra in posesia adevarului!
Patru  intrebari pentru premier, guvern, parlament, media si pentru noi toti:
1.In ce fond sau capitol bugetar ,se strang banii proveniti lunar din DIMINUAREA pensiilor militare si ce destinatie are acest fond sau capitol bugetar ? Este al UNPR, al Justitiei, al Presedintiei ?...
2.De unde este alimentat si sustinut bugetul CRESTERII pensiilor militare incepand cu 2010 ?
3.Cum explicati functionarea simultana a principiului DREPTULUI CASTIGAT cu principiul DREPTULUI PIERDUT ? 
4.In cadrul KOABITARII, este prevazuta tergiversarea si anularea dreptului pensionarilor militari cu pensiile
 diminuate ?
CONCLUZIE:
O noua perdea de FUM intinsa pensionarilor militari cu pensiile diminuate !
O noua diversiune!
O noua umilire!
O noua amagire! 
Prin urmare,SESIZAM  TOATE  BIROURILE OPERATIVE de la toate Filialele SCMD din tara, sa ia ATITUDINE in scris pe toate blogurile si adresele de comunicare electronica si nu numai, iar pe data de 19.04 2013, sa ne intalnim in TOTALITATE la Bucuresti .

Cu credinta in valorile poporului roman !

Honor et Patria, Vae Victis!
BIROUL OPERATIV al Filialei 1 Pitesti
Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel Victor POPESCU