duminică, 19 decembrie 2021

A INCEPUT MOBILIZAREA GENERALA !

 DESPRE GREVA GENERALA SI IESIREA GENERALA IN STRADA

-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC –

 

Doamnelor si domnilor,

SCMD respinge atitudinea miloaga a unor camarazi care se roaga de calaul principal sa ne dea si noua, acolo, ceva, macar de-o maslina! NU! Guvernele sunt datoare sa ne dea toate drepturile legitime prevazute prin contractele noastre de prestare a profesiei, contracte pe care noi le-am indeplinit si pe care ele le anuleaza unilateral si retroactiv: dreptul nerestrictionat la munca si la a doua pensie de stat, civila, la ajutoare salariale, la pensii stabilite in cuantum conform Legii 223/2015 asa cum a fost promulgata, nu distrusa de OUG-uri si HG-uri, la asistenta medicala gratuita (nu taxata prin ”coplati” si suprataxata cu 10%) in policlinicile, farmaciile, spitalele si bazele noastre, la cresteri de pensii procentual, in functie de cresterile salariale ale celor in activitate si de inflatia reala (racordata la cresterea salariului mediu pe economie) nu de rata inflatiei (diferenta de inflatie dintre 2 ani consecutivi) etc.

Noul proiect de OUG ”privind unele masuri fiscal-bugetare” a fost initiat de ministrii Muncii si Finantelor, care au declarat ca nu au competente asupra SAOPSN. Nu si de ministrul Apararii! Figuram acolo, la fel de nejustificat ca si in PNRR, prin semnatura Premierului care are dreptul de initiativa asupra noastra. Asta ca sa stiti cui trebuie sa-i multumiti pentru: inghetarea salariilor/soldelor si in 2022, cu exceptia politistilor, celor din penitenciare si din sanatate, care vor primi, in realitate, ”jumatatea lui 5”; inghetarea pensiilor/soldelor de rezervist, in locul cuantumurilor conforme legii promulgata de Presedinte in 2015, care prevedea alinierea noastra, prin schimbare de statut, la venitul salarial brut al celor in activitate la 1 ianuarie 2016… o pomana de 10% din brut pentru cei cu pensii sub 2.500 lei (cu impozitarea ulterioara a ceea ce trece de 2.000, tot cu 10%) si o alta de 2,8% pentru ceilalti, cand inflatia reala a trecut de 10%; suprataxarea cu 10% a pensiilor ce trec, in brut, de 4.000 lei, apoi impozitarea restului, de la 2.000 lei, cu 10%; suspendarea platii ajutoarelor salariale (fiindca milogii nu si-au tinut gura, atrgand atentia ca, la 31 decembrie, cei ce si-au castigat dreptul in Justitie isi pot recupera banii) etc. Plus impozitarea tichetelor de toate tipurile si a cadourilor, inclusiv a celor de ”Ziua Copilului” si ”fumaritul” adica triplarea platii pentru energie! Totul in favoarea multinationalelor, care ne fura ca-n codru, iertate, bietele de ele, pentru inca un an, prin sfidarea deciziei Comisiei europene, care a stabilit cat la suta din profit trebuie sa dea tarii pe care o jecmanesc.

Proiectul a primit aviz negativ si de la Comisia pentru Dialog Social si de la Consiliul Economic si Social. Ei si? Il vor trimite direct la Monitorul Oficial, asa cum au procedat cu OUG 226/2020, pe 31 decembrie anul trecut si cu cele anterioare, incepand cu OUG 95/ 30 decembrie 2014.

De luni de zile, SCMD va anunta ca vom fi loviti prin OUG in ajun de Anul Nou, in timp ce lingaii de clante s-au multumit sa se faca pres in fata lui ”Ciuca al lor”! Vor mai urma anul asta si alte OUG-uri, pana la 30 decembrie. Pentru ca, de data aceasta, datorita crizei in care ne-au aruncat, din ordin extern si servilism intern, guvernele comunist/globaliste, belirea va fi generala – de la catelul din curte, porcul din cocina si vaca din grajd, la copiii din crese, scoli si facultati, la mecanicii de locomotiva, profesori, medici si sanitari, militari zisi ”profesionisti” si generali! Deocamdata negociem! Ce solutie se intrevede insa, cu incepere din 7 ianuarie, cand toti romanii vor intelege ca li s-a luat nu numai  dreptul la un trai decent ci insusi dreptul la supravietuire? Greva generala si iesirea generala in strada, pana la ANTICIPATE! Ca in Germania, Franta, Marea Britanie, Austria, etc.!

Pana si orbii trebuie sa vada ca, in zelul slugarnic de a imbogati latrones gentium, nebunii astia, care viseaza fapte eroice la Kandahar, ii calca in picioare nu numai pe toti romanii ci si pe militarii in activitate, atatia cati mai avem si pe rezervisti, exact cand Putin pregateste revenirea Rusiei la Dunarea maritima!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU