miercuri, 8 septembrie 2010

Umiliţi de măsurile guvernanţilor, Militarii disponibilizaţi din Argeş îi cer preşedintelui Băsescu: ÎMPUŞCAŢI-NE!

Articol aparut pe www.argeseanul.ro:Sarabanda măsurilor guvernamentale care vizează recalcularea unor venituri printre care se numără şi pensiile militare a adus în pragul disperării sute de oameni care nu se mai pot baza pe un buget stabil pentru ei şi familiile lor. Oameni care au muncit zeci de ani în folosul naţional se văd acum în postura de a fi deposedaţi de un drept câştigat prin muncă, în temeiul legii, de o proprietate garantată de Constituţia României. Pornind de la această stare de fapt cei peste 120 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere Filiala 1 Piteşti au decis să adreseze o scrisoare semnată de fiecare în parte cu gradul şi numele, cu textul „ ÎMPUŞCAŢI- NE!” atît preşedintelui României, Traian Băsescu, cât şi premierului Emil Boc.


Referitor la acest demers preşedintele sindicatului, col(r). dr. Ioan Popescu, ne-a declarat următorele: „ Peste tot în această lume militarii, atât cei activi, cât şi cei aflaţi la pensie, se bucură de drepturi speciale câştigate ca urmare a specificului muncii lor. Nicăieri în lume aceste drepturi nu au fost suspendate sau diminuate, nici măcar comuniştii înainte de 1989 nu făceau aşa ceva. Vreau să vă spun că foarte mulţi dintre noi suntem în armată încă de la vârsta de 14 ani când am decis să urmăm un liceu militar. Mai mult decât atât majoritatea ne-am început cariera în anii ’70-’80, când viaţa în armată era mult mai grea decât astăzi. Am activat ani întregi în garnizoane aflate la mare distanţă de casă, departe de familiile noastre şi de toţi cei dragi, am participat la aplicaţii dure în care poate săptămâni întregi nu ne-am scos cizmele şi uniforma şi mai mult decât orice ne-am respectat jurământul militar indiferent de regimul politic care a guvernat ţara. Ţinând cont de toatre aceste adevăruri considerăm că măsurile impuse de actualii guvernanţi în ceea ce ne priveşte constituie un atentat la demnitatea noastră de militari şi de oameni. De aceea am decis să solicităm să fim împuşcaţi pentru că ni se pare mai demn să se întâmple aşa decât să acceptăm umilinţa la care ne supun cei care conduc ţara.”


Trebuie menţionat că iniţiativa militarilor argeşeni are la bază gestul similar al generalului bucureştean în retragere S.M. Iată ce spunea recent generalul unui cunoscut....” În plic un singur cuvânt: ÎMPUŞCAŢI-NE! Semnată de mine cu grad, nume şi adresă. În speranţa că o vor face şi vom scăpa de chin. Păstrându-ne măcar demnitatea.”


Articol aparut pe www.argeseanul.ro la data: 07.09.2010