joi, 26 mai 2011

MILITARI , PRIVITI TRICOUL ACESTUI IMPOSTOR LASAT IN LIBERTATE ! IATA CE PATRONEAZA GUVERNUL ROMANIEI SI REGIMUL POLITIC PORTOCALIU ,ROSU ,VERDE SI ALTE CULORI ! IATA CUM SUNTEM JICNITI SI UMILITI IN ROMANIA NOASTRA MULTIMILENARA ! CE SPUNETI DOMNILOR DIN A N C M R R ...CA TOT VA VAD MEREU EXPOZEURILE SUB DEVIZA : PATRIE-ONOARE-DEMNITATE ???!!!...

CSIBI BARNA ATENTEAZA DIRECT LA INTEGRITATEA NATIONALA A ROMANIEI : "" vreau un stat nou , tinutul secuiesc ""





O analiză atentă a seriei de acţiuni profund extremiste, şovine, xenofobe şi neorevizioniste iniţiate şi desfăşurate de Csibi Barna împotriva statului român, evidenţiază aspecte ce trebuie luate în considerare pentru a descifra, în mod real, care este scopul apariţiei acestui personaj şi al acţiunilor sale.

Dacă ar fi privit, chiar şi în modul cel mai superficial, prin prisma unui serviciu secret, impresia ar putea fi aceea că Csibi Barna este un element de propagandă, influenţă şi provocare, parte integrantă al unui plan elaborat într-un scop bine determinat şi cu o ţintă precisă, anume testarea gradului de reacţie şi suportabilitate al românilor faţă de acţiunile care vizează, în mod deschis şi mai tranşant ca niciodată, integritatea teritorială a României. Eventual, poate interesa şi nivelul de reacţie al autorităţilor dar într-o mai mică măsură ştiindu-se că, la acest moment, o opoziţie din această direcţie este nesemnificativă, cel mult întârziată, fapt dovedit în cazul altor manifestări naţionalist-şovine şi neorevizioniste petrecute anterior.

Este de reţinut faptul că, în momentul de faţă, Csibi Barna se află într-o primă etapă a acţiunilor sale, aceea de atragere a atenţiei şi de cooptare a cât mai multor adepţi la acţiuni de tip frondă.

Activitatea extremist-neorevizionistă derulată de Csibi Barna a debutat, în mod planificat, nu întâmplător, pe fondul nişei de vulnerabilitate existente în planul siguranţei naţionale faţă de recrudescenţa manifestărilor antiromâneşti, şovine şi autonomist-separatiste maghiare din ţara noastră. Activitatea lui este constantă dar mai ofensivă în timpul unor evenimente (vezi « 15 martie », « Zilele Municipiului Sf. Gheorghe »), care este ştiut că vor beneficia de o mediatizare corespunzătoare în presa românescă şi internaţională. Astfel de ocazii sunt urmărite şi folosite de Csibi Barna în scopul de a-l face cunoscut şi de a i se multiplica şi răspândi mesajul autonomist-separatist şi antiromânesc.

Totodată, trebuie luat în considerare şi faptul că Csibi Barna se manifestă în paralel cu acţiunile neorevizioniste ale altor organizaţii maghiare cu caracter naţionalist-extremist din România, dar şi cu declaraţiile pro-autonomist teritoriale ale unor lideri politici maghiari de la noi şi lideri politici din Ungaria. Csibi Barna susţine, de fapt, în mod deschis în stradă, această politică şi activitate ce ameninţă cu dezmembrarea statului român.

Un alt element semnificativ în ceea ce priveşte profilul comportamental al lui Csibi Barna este siguranţa, perseverenţa şi tupeul cu care îşi pune în aplicare „planurile sale”. Întrebările fireşti ce se pun sunt: cum poate cineva să-şi rişte pierderea locului de muncă şi libertatea prin organizarea de acţiuni separatist-teritoriale îndreptate împotriva statului român? Şi cum poate cineva, ca după ce este acuzat de discriminare şi incitare la ură rasială, să declare cu nonşalanţă că nu regretă fapta şi că ar repeta acel gest (referire la „spânzurarea” lui Avram Iancu) şi să afirme că vrea să constituie pe teritoriul României un stat nou independent, respectiv „ţinutul secuiesc” ? Totuşi, Csibi Barna dispune de o pregătire corespunzătoare, el având statut de funcţionar public, până la demitere, în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Harghita!

Este de la sine înţeles că Csibi Barna are unul sau mai multe puncte de susţinere, uşor identificabile, care şi ele fac parte din acelaşi plan general de autonomizare teritorială a României, plan susţinut de extremismul neorevizionist maghiar intern şi extern.

Csibi Barna are şi rolul de a provoca reacţii directe, de violenţă, la adresa persoanei sale sau al altora ca el, din partea românilor indignaţi de atitudinea sa, în scopul declanşării ulterior a unei campanii mediatice internaţionale în care, prin falsificarea realităţii, să se susţină existenţa în România a unui aşa zis curent antimaghiar, de discriminare a acestei minorităţi, de exacerbare a sentimentelor antimaghiare şi pe cale de consecinţă, de exercitare de acte de violenţă faţă de membrii acestei comunităţi. Arsenalul propagandei revizioniste maghiare a cuprins întotdeauna, ca şi în prezent, asemenea scenarii, iar istoria României dispune de numeroase exemple în acest sens ! Din fericire, până în prezent, acest scenariu nu a reuşit în ceea cel priveşte pe Cibi Barna, iar „mânuitorii de sfori” au fost nevoiţi să se axeze pe latura de influenţă şi prozelitism în cadrul acţiunilor întreprinse de acesta.

Prima etapă din cadrul activităţilor neorevizioniste maghiare antiromâneşti desfăşurate de Csibi Barna se va finaliza după ce justiţia română va da verdictul definitiv în cazul său. Cu siguranţă, după acest moment, se va trece la o altă etapă, dar care va fi gândită şi modelată în funcţie de verdictul justiţiei şi al concluziilor rezultate din analiza parametrilor care trebuiau realizaţi prin acţiunile de până acum ale lui Csibi Barna .

P.S. Este foarte interesant faptul că, din momentul audierii lui Csibi Barna la Parchetul General, nu s-a mai auzit nimic despre mersul anchetei, aceasta în situaţia în care, în cazul altor persoane cunoscute scurgerile de informaţii referitoare la desfăşurarea anchetelor şi mediatizarea acestora erau excesive. 
material de Colonel(r)prof.Claudiu Aiudeanu