sâmbătă, 8 octombrie 2011

ESTE CORECT CEEA CE A REDAT Cotidianul ''CURIERUL ZILEI'' ! Biroul Operativ Teritorial al SCMD Filiala 1 Pitesti ,aduce multumiri REDACTIEI si spera intr-o colaborare benefica ambelor parti.


Termeni si condit
Foştii militari au cerut suspendarea preşedinteluiImprimareE-mail
(1 vot)
sâmbătă, 08 octombrie 2011

Proclamaţia de la Piteşti, strigată în faţa Prefecturii

Foştii militari au cerut suspendarea preşedintelui


 Protestul Sindicatului Ca­drelor Militare Dispo­ni­bi­lizate în Retragere şi în Re­­zervă s-a consumat ieri în faţa Pre­fecturii Ar­geş, la manifestaţie par­ti­cipînd maximum 50 de per­soane, din cele 800 aş­teptate, şi de la nivelul altor structuri sindicale reprezentînd in­te­resele mai multor cate­gorii pro­fe­sionale. Acţiu­nea a avut loc de Ziua In­ter­na­ţio­nală a Muncii De­ce­nte, concept aprobat şi valo­ri­ficat de Organizaţia Inter­na­ţională a Muncii, în 1999, cu acordul guver­nelor, al patronatelor şi sindicatelor europene şi nu numai. 





„Lansăm o Proclamaţie prin ca­re atragem atenţia Guvernului asupra discriminării pe piaţa muncii, chiar astăzi (n.r. - ieri) se pune în mişcare acţiunea guver­na­mentală pentru disponibi­li­za­rea a 2.000 de poliţişti din MAI. În cadrul judeţului Argeş, pe lîn­gă filiala 1 a SCMD Piteşti, am în­fiinţat şi filiala 2 SCMD din Jandarmi, filială care s-a înfiinţat în urma disponibilizării trupelor de jandarmi din Piteşti, Curtea de Argeş şi Cîmpulung Muscel. Sîntem împotriva acestor mă­suri aberante, în primul rînd că dreptul la muncă este recu­noscut, este al tuturor oame­nilor, neavînd voie nici un Gu­vern să-l încalce, şi în al doilea rînd, este vorba de în­călcarea principiului discrimi­nării, adică mă­suri care se iau împotriva ce­tăţenilor pentru pier­derea locu­rilor de muncă, pentru a le oferi alte şanse, de a pleca cît mai repede din România şi a munci în alte zone ale lumii. A­ceste dis­ponibilizări se fac din cauza incompetenţei guvernan­ţilor, ca­re nu sînt în măsură să adopte măsuri economice efi­ci­ente pen­tru creşterea econo­mi­că a ţării, creşterea producti­vi­tăţii mun­cii şi preferă, în continuare, observăm, cu foarte multă lar­gheţe, să accepte măsuri de sus­pendare a locurilor de mun­că, de tăiere din salarii, de tăiere a pensiilor. Puteau fi evitate. Cerem ca preşedintele să fie suspendat! Cînd va veni un Gu­vern competent, care îşi va pu­ne tot Executivul la treabă şi va eradica corupţia şi celelalte e­lemente care contravin unei societăţi democratice, atunci se va realiza acest dezirat“, a punc­tat col. (r) Victor Popescu, pre­şedintele Biroului Operativ te­ri­torial al Sindicatelor Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retra­gere şi în Rezervă Piteşti, a­ces­ta lucrînd cu începere în Şcoala Militară şi terminînd cu mari u­nităţi operative.
  
  

Liderii sindicali din Piteşti, vinovaţi

Întrebat de ce sindicatele nu au o voce puternică, acesta a spus că e „din cauza lipsei de seriozitate a oamenilor, auto­mul­­­ţumirii cu ceea ce le-au oferit pînă acum aceşti guvernanţi şi pentru că nu-i interesează soarta şi destinele ţării lor. În condiţiile în care Executivul a anihilat prin pîrghii destul de josnice Legislativul şi Puterea Judecătorească, nimeni nu poa­te să mai facă nimic, decît voinţa unită a cetăţenilor. Mulţi dintre liderii sindicali, la nivelul oraşului Piteşti, sînt vinovaţi. Categoric sînt vinovaţi, pentru că ori nu ştiu, ori nu vor, ori nu pot“. Şi pentru organizatorul mi­tingului care trebuia să aibă loc luni, în faţa Prefecturii, col. (r) Vic­tor Po­pescu a avut un mesaj: „Îi transmit de aici în direct liderului respectiv că este un trădător, a trădat mişcarea organizaţiei sin­dicale, iar pensionarii care nu l-au urmat merită aceeaşi a­pre­ciere“.


Armata e cu noi!

„Armata e cu noi este sloganul care s-ar potrivi cel mai bine protestului de astăzi (n.r. - de ieri), sub impactul, jurămîntul pe care l-am depus în faţa po­porului de a apăra nu numai drepturile noastre, ale militarilor, ci ale tuturor cetăţenilor. La noi este o or­ganizare bazată pe un spirit moral, elita a venit aici“, a declarat şi col. (r) Teodor Ghiţescu. „Aceste cadre militare în retragere şi în rezervă au străbătut trei sisteme, antebelic, postbelic şi sistemul post 89. Via­­ţa noastră extrem de riguroasă, plină de pri­va­ţiuni şi de eforturi ne-a direcţionat şi acţiunea, şi gîn­direa în acest sens“, a explicat el diferenţa dintre sin­­dicatul din care face parte şi celelalte. Cît pri­veşte încrederea în actualul ministru al Apărării, Te­odor Ghiţescu a precizat: „Actualul ministru al Apă­rării nu reprezintă nici măcar Armata, darămite de­mo­craţia. E profund antidemocratică şi retrogradă a­ceastă guvernare, ca de altfel toate guvernările postdecembriste. Antidemocratice, pentru că în­cal­că toate principiile democraţiei, şi retrograde, pentru că au dus nivelul de trai al populaţiei în urmă cu 40 de ani. După 1989, nici un ministru nu ne-a re­prezentat interesele. Cu actualele programe politice, nu mai avem nici o speranţă. Dar noi nu mai sîntem atît de importanţi, ci copiii noştri, ei nu mai au nici o speranţă. Cu datorii de sute de miliarde de euro, ce să mai sperăm? Dar dacă nu protestăm, înseamnă că ne convine aşa“
extras din Cotidianul Argesean Curierul Zilei .
Honor et Patria ,Vae Victis !
Presedintele Biroului Operativ Teritorial al SCMD Filiala 1 Pitesti,
Col.(r)ec.Victor Popescu