vineri, 25 aprilie 2014

HALUCINANT!


Un documentar AMPLU, preluat din media, ne arata cat de obedienti si iresponsabili sunt ''alesii neamului''!

Lenea în viziunea unui general de armată
Helmuth Karl Bernhard Graf von Moltke (1800 – 1891) a fost un general prusac Șeful Statului Major General (Großer Generalstab) al armatei prusace și un mare strateg. Imediat după numirea în funcție, a trecut la reforme, între care și modul de instruire și promovare a ofițerilor.
În acest scop, i-a evaluat după două criterii:
·                     gradul de inteligență (de la proști la inteligenți) și
·                     atitudinea față de muncă (de la leneși la harnici).
În baza acestor criterii, au rezultat patru grupe / tipuri de ofițeri:
·                     A: prost și leneș
·                     B: inteligent și harnic
·                     C: prost și harnic
·                     D: inteligent și leneș
Ofițerilor din categoria A, proști și leneși, le-a dat sarcini simple și repetitive. Aceștia nu mai puteau înainta în cariera militară. Este posibil ca într-o bună zi să le vină o idee bună, dar mai important, nu creează probleme.
Moltke considera că ofițerii din categoria B, inteligențși harnici, erau obsedați de micromanagement (se pierd în mărunțișuri) și, prin urmare, sunt lideri de slabă calitate. Era posibilă o promovare, dar nu până la nivel de ofițeri de Stat Major. Acești ofițeri dădeau certitudinea că ordinele vor fi îndeplinite la timp și întocmai, în toate detaliile.
Ofițerii din categoria C, proști și harnici, erau considerați periculoși. Moltke afirma că aceștia ar trebui să fie supravegheați permanent, ceea ce este inacceptabil în armată. Deoarece ar fi putut crea probleme grave, greu de remediat, aceștia au fost scoși din armată.
Ofițerii din categoria D, inteligențși leneși, erau cei pe care Moltke îi considera cei mai potriviți pentru cele mai înalte funcții de comandă. Acești ofițeri erau suficient de inteligenți ca să știe ce trebuie făcut, dar și suficient de leneși, pentru a găsi cea mai ușoară și simplă cale de a atinge obiectivul cerut.
Este adevărat că lenea singură nu este productivă. Ea trebuie combinată cu inteligența. Oamenii leneșși inteligenți au un avantaj în societate și sunt cei mai nimeriți pentru rolul de lider într-o organizație.

Din noile elecubratii ale Comandantului Suprem: "Rezervistii plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme dacă e nevoie!" Si un mesaj special pentru Presedinte si Premier: concediati-va consilierii!!



Citind astfel de afirmatii si tinand cont de toate loviturile incasate de armata romana in ultimii 4 ani, nu ai cum sa ramai pur si simplu, masca! In caz de conflict armat, poate fi mobilizat orice cetatean care intr-un mod sau altul, si-a satisfacut stagiul militar. Aici intalnim urmatoarele situatii:
I. Ofiteri, subofiteri/maistri militari (clasa I - varsta pana la 55 de ani, clasa a II-a - varsta pana la 60 de ani si clasa a III - varsta pana la 63 de ani). Este evident ca in situatia unei mobilizari, clasa I are prioritate. Aici este o mare problema. In clasa I de mobilizare fac parte predominant (exista cazuri si in celelalte 2 clase), ofiteri, subofiteri/maistri militari carora regimul Basescu-Boc-Oprea le-a desfiintat pur si simplu, pensiile militare. In urma fenomenului complet nedemocratic, unui numar de cca. 26 500-70 000 (ultimul numar este sugerat de fostul ministru al muncii  M. Campeanu si reprezinta mai mult de 1/2 din cadrele in rezerva cu obligatii la mobilizare ale armatei) de ofiteri, subofiteri/maistri militari, li s-au stabilit pensii calculate dupa principiile celor din sistemul public, fapt care a condus la scaderi ale cuantumurilor acestora si cu 90%. In mod cert, in urma abuzului regimului Basescu-Boc, printre rezervisti au fost si victime umane la propriu. [Legat de ceea ce s-a intamplat, una din sarcinile asumate de "R-26 500" este aceea de a aduce atunci cand contextul politic va permite, in fata unei justitii reale - nu cum functioneaza acum, pe toti cei care prin masurile politice abuzive au creat victime in randul rezervistilor romani, asa cum si fostii tortionari comunisti au putut fi adusi in fata justitiei]. Este necesara insa si o paranteza. Desi, inainte de inscaunarea din anul 2012, regimul Ponta-Antonescu-Oprea-D. Constantin a promis ca va remedia abuzurile politice ale fostului regim indreptate impotriva celor 26 500-70 000 de ofiteri, subofiteri/maistri militari pe care de altfel le-a si recunoscut, premierul nu a luat, in realitate nicio masura reparatorie. Dupa preluarea puterii politice, in fapt regimul Ponta a dovedit si dovedeste inclusiv in acest moment, ca a fost/este complet de acord cu abuzurile practicate de regimul Basescu-Boc, fapt pt. care acestea au ramas intacte. Singura emanatie a regimului Ponta fata de cei 26 500-70 000 este de notorietate fiind doar o stupida pacaleala legislativa concretizata in Legea nr. 241/2013. Incepand cu luna octombrie 2013, prin legea mentionata, cei 26 500-70 000 primesc pensiile in cuantumurile detinute inainte de desfiintarea pensiilor militare. Numai ca, in baza art. 1(4) din lege, incepand cu luna ianuarie 2014, aceste pensii nu se mai actualizeaza la fel ca la ceilalti cetateni, fiind efectiv inghetate, la multi pe viata. Cu alte cuvinte, regimul Ponta mentine in continuare pensiile diminuate pt. cei 26 500-70 000, diferind doar metoda matematica de diminuare. Marea reparatie consta in urmatoarea scamatorie:"V-am reintregit pensiile, insa va iau tot inapoi prin inghetare si neindexare!" Ceea ce se intampla acum, in acest moment - in Romania existand 26 500-70 000 de rezervisti cu pensii inghetate, de parca am fi fost infractori in slujba natiunii, si nu militari.

Revenind la prioritatea pt. mobilizare a ofiterilor, subofiterilor/maistrilor militari din clasa I (sub 55 ani varsta), datele insumate conduc la concluzia cacei mobilizati vor face parte dintre cei  26 500-70 000 rezervisti decimati de statul roman. Ne este clar tuturor cu cata dragoste patriotica vor raspunde acestia la apelul statului care si-a batut efectiv joc de ei. Normal ca dupa loviturile incasate de la statul roman care le-a desfiintat pensiile militare, parte dintre rezervisti au ajuns de nevoie si la munca in strainatate. Iar Comandantul Suprem doreste sa ii mai sacrifice inca o data! Precis ca cei stabiliti in strainatate, vor da curs la fel ca si cei ramasi in tara,fara sovaire apelului statului care i-a decimat!

II. Soldati si gradati profesionisti care au indeplinit serviciul voluntar in armata romana. Aici este chiar mai complicat decat la ofiteri, subofiteri/maistri militari. Armata romana a angajat soldati si gradati profesionisti incepand cu anul 1993. Problema cea mai acuta este aceea ca armata nu reuseste sa isi pastreze soldatii si gradatii profesionisti pe termen lung. Cauzele sunt simple: lipsa de atractivitate financiara, si mai ales lipsa de perspectiva. Niciodata in 21 de ani, politicienii nu au luat in seama in mod serios aceasta categorie de militari, care totusi reprezinta baza indeplinirii misiunilor operationale. Solutia in alte state este simpla: drept de pensie militara dupa un numar de ani in serviciul militar (20 de ani S.U.A., 18 ani Marea Britanie), la fel ca la ofiteri, subofiteri/maistri militari.Numai ca in Romania nu mai au acest drept niciofiterii, subofiterii/maistrii militari. Legislatia romana privind soldatii si gradatii profesionisti este pur si simplu stupida. La atingerea varstei de 50 de ani (45 de ani in trecut), acesti militari sunt dati pur si simplu afara din armata fara niciun drept. Daca rezista pana la aceasta varsta, insa fiind vorba de serviciu militar, este evident ca din cauza rigorilor acestuia, rareori poate fi depasita varsta de 45 de ani ca si soldat sau gradat profesionist. Cei mai multi abandoneaza un astfel de serviciu cu mult inainte de atingerea acestei varste, si dintr-un alt motiv in afara de lipsa oricarei atractivitati financiare: ca fost militar, cu atat mai greu te integrezi in viata civila, cu cat parasesti mai tarziu sistemul. Da, este real! Pentru cei mai rezistentisoldati si gradati profesionisti, cariera se incheie cu un sut in spate si o intrare in somaj, dupa 20-25 ani (poate si mai multi) de serviciu militar infernal. In NATO, in NATO, dar nu este nicio asemanare intre respectul acordat de S.U.A., M. Britanie si alte state NATO propriilor soldati si gradati profesionisti care le acorda drept de pensie militara ca recunostinta pt. serviciul in slujba natiunii, si ceea ce li se intampla omologilor lor romani. Bineinteles ca exista si foarte multi soldati si gradati profesionisti care la acest moment lucreaza in strainatate, statul roman neoferindu-le nimic pt. serviciul militar in slujba patriei, incat sa ii retina in tara.



Revenind la elucubratia Comandantului Suprem:"Românii plecati la muncă afară trebuie adusi sub arme dacă e nevoie!". In baza Art. 25 din Legea nr. 128/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, soldatii si gradatii in rezerva se tin in evidenta pana la implinirea varstei de 55 de ani, astfel:

a) clasa I: pana la 45 de ani inclusiv; 
b) clasa a II-a: de la 46 de ani pana la 50 de ani inclusiv; 
c) clasa a III-a: de la 51 de ani la 55 de ani inclusiv." 



In primul rand observam ca in Legea nr. 128/2012 nu exista diferentieri intre soldatii si gradatii profesionisti, si fostii soldati si gradati profesionisti care au efectuat doar serviciul ca militar in termen. Prin urmare, conform a afirmatiilor Comandantului Suprem, poate fi chemat in tara orice soldat si gradat profesionist in rezerva, indiferent daca e profesionist sau nu. Insa noi stim prea bine ca este o mare diferenta de profesionalism intre un soldat/gradat profesionist si un  soldat/gradat care a efectuat stagiul militar obligatoriu. In consecinta, la mobilizare armata are nevoie in primul rand desoldati si gradati profesionisti si acestia vor fi si cam singurii inhatati. Adica cei pe care statul roman i-a dat afara din armata fara niciun drept. Este evident ca cei care lucreaza in strainate pt. a asigura existenta propriilor familii, se vor inghesui cu sutele de mii sa raspunda apelului Comandantului Suprem.

III. Soldati si gradati profesionisti care au indeplinit doar stagiul obligatoriu in armata romana. Este posibil doar la nivel teoretic. De fapt, in Romania orice e posibil. Referitor la cei care lucreaza in strainate pt. a asigura existenta propriilor familii, probabil se vor inghesui si acestia, de data aceasta cu milioanele, sa raspunda apeluluiComandantului Suprem. La urma urmei, ce mare lucru sa abandonezi intretinerea propriei familii, patriotismul invinge mereu!

Cu ocazia interventiei presedintelui, desi aceasta face referire doar la rezervistii din strainatate (problema celor din tara este pare ca si rezolvata) fie ei soldati si gradati profesionisti sau care au efectuat doar serviciul obligatoriu, ori ofiteri, subofiteri/maistri, putem sa ne formam (pentru cei care mai au inca dubii) o imagine de ansamblu (inca o data) despre desconsiderarea adusa de statul roman militarilor sai! Comandantul Suprem poate sa faca linistit supozitii. Inclusiv pe cea in care dupa lectiile primite de la statul roman, si rezervistii de cariera care exista in tara, vor parasi Romania in primele ore ale unui eventual conflict. 

Nota: In mod informativ, nici cei care nu au nicio forma de instruire militara si sunt la lucru prin strainatate, sa nu se bucure prea tare. Conform Art. 3 din Legea nr. 128/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, "La declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care indeplinesc criteriile pentru a indeplini serviciul militar." 


 ***
Dincolo de ceea ce prezinta efectiv, prezentul material doreste sa atraga atentia (a cata oara?) politicienilor romani, asupra faptului ca statul roman sub masca unei false democratii, a comis si comite inca abuzuri de natura legislativa, de proportii, asupra militarilor in general, si a celor in rezerva in mod special. Cu precadere asupra ofiterilor, subofiterilor/maistrilor militari in rezerva carora statul roman le-a desfiintat dreptul la pensie militara in timpul derularii acestuia. Desi materialul vizeaza o afirmatie a presedintelui, si premierul trebuie sa ia atentie la acesta intrucat abuzurile legislative concepute in anul 2011, continua si astazi. La momentul redactarii acestui material, din surse inca neconfirmate, dar suficient de credibile, rezulta ca M.Ap.N. pregateste in taina "linsarea" inca a inca unui lot de cateva zeci de rezervisti, prin retineri din pensii care sunt oricum "inghetate" cu sume in marja 5 000-30 000 lei. Veridicitatea (sau neveridicitatea) informatiei, poate fi verificata la C.P.S. a M.Ap.N., precum si la D.P.R.P.A.J. din cadrul M.Ap.N.. Dupa cum poate fi verificat si faptul ca cele 2 institutii obstructioneaza Justitia, refuzand sub pretexte perfect bizare in fata carora lumea democratica ar ramane perplexa, sa puna in executare hotararile judecatoresti definitive favorabile rezervistilor romani "linsati" legislativ de statul roman incepand cu anul 2011, operatiune care continua si astazi. Daca se confirma cele mentionate, cazul va fi prezentat in mod direct si ambasadei S.U.A., precum si secretarului general al NATO. Este cazul, poate mai mult ca niciodata, sa inceteze total aceste abuzuri ale statului roman contra militarilor romani in rezerva. Sunt mai multi decat suficienti 4 ani de teroare guvernamentala!  In situatia ca totusi acest material ajunge si la Presedintie (anumite date denota ca da, dar este posbil sa nu cunoasca in detaliu despre ce este vorba) si/sau la premier (anumite date denota ca nu, si nici nu intelege despre ce este vorba), militarii romani, indiferent ca suntem in rezerva, dar si activi (e verificata informatia), de cariera sau soldati si gradati profesionisti, avem o unica revendicare: sa fim tratati demn, la fel precum isi trateaza America militarii sai. Iar singura dovada a respectului concret al statului roman fata de noi este (re)acordarea dreptului la pensie militara.

Semnat: acelasi autor (relatii suplimentare la D.G.I.A.)

Băsescu: Românii plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme dacă e nevoie

Crişan Andreescu / 23 APR, 2014 
Într-o intervenție la Adevărul live, președintele Traian Băsescu a atins și probleme conflictului din  Ucraina. În acest context, Băsescu este de părere că nicio țară NATO nu va fi afectată, dar România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate. În opinia președintelui, aceștia ar trebui aduși sub arme dacă situația o impune. Despre un posibil atac al Rusiei asupra României, Băsescu spune că ar fi o nebunie.
"Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia. Toate aceste conflicte regionale sunt ca o salbă de insecuritate în jurul Mării Negre. Mai au o caracteristică: pot fi rezolvate de la Moscova, dar pot fi explodate simultan sau pe rând de la Moscova. Eu mi-am dorit mereu o relație corectă cu Moscova. Nu poate să mă convingă nici MAE rus, nici Putin că Rusia nu generează conflicte și instabilitate regională".
Despre un eventual conflict armat în Ucraina, președintele Traian Băsescu a vorbit de pașii pe care România îi va urma.
"Acțiunea guvernului de la Kiev e una corectă. Trebuie să-și facă ordine în țară, autoritatea legitimă a statului ucrainean trebuie restabilită pe întreg teritoriul. E clar că Federația Rusa are în Estul Ucrainei militari specializați pentru astfel de operațiuni. E clar că Federația Rusa are responsabilități majore în susținerea tacită și cu elemente specializate în Slaviansk, Donetk, Odessa. Se apropie de Gurile Dunării. Care vor fi costurile operațiunilor de azi? Vom vedea. Dacă aș fi șef de stat aș cere minim de violență și maxim de eficiență, dar violența nu poate fi exclusă".
În intervenția președintelui s-a discutat și de scenariul unei intervenții a Federației Ruse la Gurile Dunării.
"E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă. Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO".
Rusia urmărește federalizarea Ucrainei
"Invadarea Ucrainei ar însemna provocare regională. Investițiile străine directe ar fi mult mai puține în caz de agresiune. Cred că ținta Rusiei e federalizarea Ucrainei și controlul estului Ucrainei să controleze țara și încet-încet să se apropie de gurile Dunării. NATO nu va interveni militar în Ucraina în cazul unei invazii rusești, dar va lua măsuri economice dure. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia. Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată. Dar regional trebuie creat echilibru militar", a mai declarat Traian Băsescu.
"Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România.  Legea privind rezerviștii e o soluție discutată. S-a pus problema unei analize a capacității noastre de a chema rezerviștii sub arme. Avem o mare problemă pentru că foarte mulți rezerviști sunt la muncă în străinătate. Va trebui să ne refacem capacitatea de a ne aduce rezerviștii sub arme dacă e nevoie.
...România trebuie să-și mărească efortul de dotare a armatei. Nu suntem o armată atât de nedotată cum pare, dar e clar că România trebuie să investească mai mult în noile tehnologii necesare: mai multe avioane de vânătoare, dotare mai consistentă a fregatelor", a mai spus președintele Traian Băsescu.
Ipoteza soc! Romania a taiat pensiile si salariile pentru a finanta S.U.A.!
Postat pe data de 31/03/2014 
HALUCINANT!! Economistul Constantin Cojocaru:Romania a taiat pensii si salarii si s-a imprumutat la FMI pentru ca a imprumutat SUA, cumparand titluri de trezorerie americane. In plus, fostul guvern Boc a alimentat generos conturile firmelor capusa care au pus borduri Bechtel-style. Bonus: TOP-ul datornicilor la FMI. Romania, pe prima pozitie!!!
Economistul Constantin Cojocaru a facut senzatie la postul de televiune TVR  afirmand, nici mai mult nici mai putin, ca adevaratul motiv pentru care Romania a ajuns sa aiba o datorie externa uriasa, (90 de miliarde de euro, din care jumatate acumulata numai in ultimii doi ani) la care se adauga decizia Guvernului de a taia din salarii si pensii, ar fi cumpararea de catre Banca Nationala a Romaniei(BNR) de titluri emise de trezoreria SUA, in valoare de multe miliarde de euro. Practic, prin cumpararea acestor titluri, Romania a imprumutat SUA, gaura rezultata astfel fiind “umpluta” tot pe ruta SUA, adica printr-un imprumut la Fondul Monetar International(FMI), la presiunea bancilor private. In cazul in care aceasta informatie este adevarata, ar fi interesant de aflat care a fost motivatia pentru care Romania “a optat” sa imprumute SUA.
Sa fi fost vorba de vreun santaj din spectrul politicii externe, de o comanda “pe linie ierarhica” catre tandemul Mugur Isarescu/ Traian Basescu sau pur si simplu a fost vorba doar de o simpla mita, ca multe altele cu care au fost obisnuiti “politicienii” nostri in ultimii 20 de ani?!
Dupa aceste scamatorii, Presedintia si Guvernul au iesit la rampa si au spus romanilor ca nu mai sunt bani pentru pensii si salarii, aceasta nefiind nimic altceva decat o manipulare ordinara, in opinia lui Cojocaru.
Peste “teapa” cu bonuri de trezorerie SUA trasa de tandemul Basescu-Isarescu, a venit o alta teapa, de circa 8 miliarde de euro, data de ex- premierul Boc de data acesta, care a avut drept scop multumirea firmelor capusa controlata de acolitii politici, bunavointa acestora fiind absolut necesara pentru pastrarea puterii.
“In anul 2009, veniturile statului roman au depasit cu mult necesarul de 34-35 de miliarde de euro pentru acoperirea pensiilor si salariilor. La aceste cheltuieli s-au adaugat 2,5 miliarde de euro in serviciul datoriei publice facuta de fostul premier Tariceanu. Restul sumelor din veniturile statului pe 2009, aproximativ 8 miliarde de euro s-au dus toate pe bordurile firmelor capusa. In aceste conditii este evident ca lui Boc nu i-au mai ajuns banii pentru pensii si salarii si a imprumutat 10 miliarde de euro. Numai ca acestimprumut a fost facut pe termen scurt, cu scadenta in 2010, asa ca  Guvernul a trebuit sa retrurneze acesti bani. Deci, 10 miliarde de euro reprezentand rate si dobanzi. Si uite asa a ajuns Boc sa taie salariile bugetarilor, sa taie pensile, sa mareasca TVA”, a aratat Cojocaru.
Economistul a adaugat ca a depus inca din 2010 inParlament un proiect de lege prin care ar fi fost evitata taierea pensiilor si salariilor. Proiectul a fost, insa, respins tacit.
“Economia pe care a facut-o guvernul Boc prin taierea pensiilor si salariilor era de doar 2 miliarde de euro pe an. Eu am propus prin proiectul depus inParlament  sa luam 2 miliarde din rezerva BNR si sa acoperim gaura data de Boc. Am depus acest proiect in luna iunie 2010 . Nici macar nu a fost luat in discutie iar acum, evident, este vetust ”, a conchis Cojocaru adaugand ca, in cazul in care proiectul ar fi fost adoptat ar fi fost evitate aceste “adevarate drame umane”.
El a sugerat ca initiativele luate de guverne pentru “corectarea” bugetului fac parte dintr-o campanie concertata de pauperizare a poporului roman.
TOP-ul datornicilor la FMI. Romania ocupa, de departe, prima pozitie. Datoria Romaniei, de 9,8 miliarde euro, reprezinta a sasea parte din totalul imprumuturilor acordate de FMI la nivel mondial
Iata cum a ajuns Romania printre cele mai indatorate tari din lume la FMI (vezi TABEL),multumita trioului Basescu-Isarescu-Boc.
Cu toate astea, ne mai paste un acord cu Banca Mondiala si FMIOpriti acesti criminali pana nu apuca sa amaneteze si viitorul stranepotilor vostri!!! Inactivitatea o sa usture rau de data asta!