joi, 11 septembrie 2014

EXCLUSA DILEMA CU OPREA !


EXCLUSA  DILEMA CU OPREA !

Regimul Ponta sfideaza din nou armata! Pilotii civili la pachet cu tot cu stewardese au drept de pensii de serviciu precum militarii NATO, in timp ce pilotii militari la pachet cu parasutistii militari si cercetasii prin parasutare raman cu pensii civile contributive precum tractoristii si croitoresele! Si o dilema privind Gabriel Oprea!

Personal aeronautic civil cu drept de pensie de serviciu
Ultima ofensa adusa Armatei de catre regimul Ponta este de a acorda pensii de serviciu - nu militarilor, ci civililor! Dupa ce in vremea lui Boc alti civili - respectivi magistratii si consilierii Curtii de Conturi s-au rezolvat pe ei. Lucrurile o iau din ce in ce mai razna! Dupa cum se cunoaste, din 1848 pana in 1990, prima si singura categorie de cetateni romani cu drept de pensie de serviciu au fost militarii. Dupa 1990 au copiat si alte categorii profesionale modelul militarilor, desi nu aveau niciun temei pt. a obtine acest drept. Pentru ce s-au acordat acest tip de pensii militarilor, este foarte simplu. Nu pt. privilegii, ci pt. a compensa niste limitari si restrictii de drepturi constitutionale legate de venituri si implicit de contributiile la pensii in sistemul public, limitari si restrictii care nu exista in cazul altor cetateni.
De exemplu:
- prin exceptie de la regula societatii, militarii nu au fost platiti niciodata la tarif orar precum ceilalti "oameni ai muncii" si nici astazi nu sunt, fiind singuri cetateni romani cu obligatia de a lucra 24 de ore din 24 pe venituri fixe ca pt. 8 ore pe zi, venituri egale cu ale altor cetateni care nici macar nu concep sa lucreze macar un minut peste cele 8 ore, neremunerati;
- militarii sunt cetateni care nu au dreptul sa obtina venituri suplimentare precum ceilalti cetateni din activitati precum admnistrarea unei firme sau din functia de presedinte sau de premier al Romaniei (in ultima situatie - nu au dreptul sa candideze la functii publice sau sa faca parte din partide care sa ii propulseze in functii politice) - cu alte cuvintele militarilor le este limitat dreptul de a obtine alte venituri contributive;
- militarii in rezerva cu drept de pensie sunt singurii cetateni dintre toti pensionarii Romaniei care oricand pot fi mobilizati pt. a intra in razboi, de exemplu la noapte, ceilalti pensionari putandu-l urmari linistiti pe Gadea in continuare la TV.
Pilot roman pe supersonice - fara drept de pensie de serviciu
Pentru cele 3 mari discriminari (mai sunt si altele) in raport cu restul societatii au avut militarii romani drept de pensie de serviciu, nu pentru ca le-ar fi acordat cineva privilegii! Oricum, pensia de serviciu nu acopera nici pe departe discriminarile la care au fost si sunt supusi militarii romani in raport cu alti cetateni, dar acest tip de pensie a reprezentat totusi o compensatie onorabila!
Ce s-a intamplat in 2011, cunoastem! Sub pretextul intronarii egalitatii intre cetateni, Boc a desfiintat dreptul la pensie de serviciu militarilor, insa monstruoasa coalitie portocalie nu le-a ridicat acestora si discriminarile mentionate. Regimul Ponta nu a schimbat nimic in privinta militarilor, transformandu-se in final in monstruoasa coalitie rosie. Iar ieri, monstruoasa coalitie rosie a lovind in plin in demnitatea si onoarea militarilor romani, acordand drept de pensie de serviciu personalului aeronautic civil, si nu celui militar cum ar fi fost firesc in primul rand

Legea poate fi studiata aici si nu reprezinta doar o sfidare a intregului corp al aviatiei militare romanesti, ci a intregii Armate Romane. Nu este sfidare pt. ca este o lege dedicata personalui aeronautic civil - merita, ci pt. faptul ca personalul aeronautic militar a devenit dintr-o data inferior fata de personalul omolog din aviatia civila (relativ omolog, riscul in aviatia militara este net superior fata de cel in aviatia civila, una e sa zbori peste Paris si alta peste Kandahar)! Desi cei din aviatia civila nu indeplinesc misiuni de razboi, ci doar militarii! Cum nici consilierii Curtii de Conturi si nici magistratii nu indeplinesc misiuni de razboi, ci doar militarii!




Parasutist militar -  fara drept de pensie de serviciu


Captura de mai sus nu este intamplatoare! Smecheria cea mai mare este aceea ca angajatorul personalului aeronautic poate fi inchiriat de orice companie. Inclusiv de companii straine! Cum e cazul companiei polono-maghiare Wizz Air unde majoritatea echipajelor sunt romanesti! E o chestie sa fii remunerat de o companie straina, si sa obtii o pensie de minim 80% din media veniturilor brute obtinute in ultimele 12 luni achitata de statul roman.


In consecinta, regimul Ponta a stabilit ca stewardesele vor beneficia de pensii de serviciu, iar parasutistii romani din fortele speciale si pilotii de pe supersonice, fie ele MIG 24 sauF-16, nu! Revenind la cele 3 discriminari neschimbate pt. militari, stewardesa mai are dreptul sa isi deschida si firma si sa candideze si la prezidentiale! Sau pilotii civili! Militarii - nu! Este deja mult prea mult!

Ramane totusi o mare dilema! Se spune pe surse ca Ponta este cam habarnist in tot ce se intampla in jurul lui, in sensul ca deciziile tehnice privind adoptarea sau nu a diverselor legi si acte normative sunt luate pe domenii de activitate exclusiv de persoane din anturajul sau in care are incredere! E extrem de posibil sa fie habarnist din moment ce a putut sa sustina ca militarii in rezerva beneficiaza de indemnizatii precum diplomatii. In aceasta ipoteza si legat de neadoptarea legii pensiilor de serviciu pt. militari in conditiile in care militarii reprezinta practic singura categorie de cetateni indreptatita (prin prisma disciminarilor in raport cu ceilalti cetateni mentionate in prima parte a materialului) sa beneficieze de un astfel de drept, este extrem de probabil ca decizia ca militarii sa nu beneficieze de pensii de serviciu, sa apartina in realitate naşului sau Gabriel Oprea. Cei care il cunosc sustin faptul ca G. Oprea este un tip care se ghideaza dupa principiul "Eu nu mai ling unde am scuipat". Si cunoastem toti cum a scuipat pe pensiile militare si pe Armata Romana cand era aliat cu Boc. Caz in care Ponta nu face decat ce ii dicteaza finul!

Dincolo de ipoteze, faptele sunt mai mult decat evidente! Regimul Ponta sfideaza si umileste Armata Romana la fel precum a facut si regimul Boc! Atitudinea clasei politice fata de armata seamana izbitor de mult  cu politica de apartheid indreptata candva contra populatiei de culoare in Republica Africa de Sud. Paharul este revarsat, iar acum a sosit timpul ca Armata Romana sa solicite deschis si  mai ales ferm - respect clasei politice! Ferm - este singura cale de reusita, intrucat noi nu am avut stewardese cu fusta crapata sa ne promoveze interesele fata de regimul Ponta! 

Urmasii personalui militar aeronautic decedat nu au drepturile urmasilor personalului aeronautic civil, ci similare precum ale urmasilor tractoristilor
 
Publicat de Blogger: User Profile: R-26500