sâmbătă, 8 noiembrie 2014

ALARMA GENERALA IN SCMD!

FARA ATITUDINE SI ACTIUNI FERME IMPOTRIVA IMPOSTURII politicienilor, SUNTEM COMPLICI SI IN MOD TACIT, ACCEPTAM COMPROMISUL!


FIECARE DINTRE NOI, VA FI JUDECAT DUPA JURAMANT SI FAPTE !


          R O M Â N I A        


                                       


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE


         FILIALA   PITEŞTI


 
                 CĂTRE,


PREFECTURA JUDEŢULUI ARGEŞ


                 Domnului prefect


Mihai Adrian Oprescu
 


Domnule prefect,


Cadrele militare în rezervă şi în retragere, membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi/sau ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ANCMRR), militari cu funcţii importante în activitate –comandanţi de unităţi, şefi de stat major, şefi de secţii şi birouri, şefi de catedră, etc.-


reunite în cadrul Adunării Generale, au hotărât să se adreseze dvs, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, cu rugămintea de a solicita premierului României, candidat la funcţia de preşedinte, dl. Victor-Viorel Ponta,  să formuleze, în cel mai scurt timp, un răspuns cu privire la modul în care va fi rezolvată problema pensiilor, foste pensii militare, ,,îngheţate”, prin Legea 241/2013, la la nivelul lunii decembrie 2010.


            Solicităm aceasta întrucât dl. Prim-ministru a afirmat, pe perioada campaniei electorale, că a făcut ,,dreptate până la capăt” militarilor cu pensiile tăiate de Boc, ori aceasta afirmatie  NU ESTE ADEVĂRATA.


Premierul chiar , NU cunoaste că aprox. 5.000-6.000 de militari în rezervă (din MApN) au pensiile, pentru 8-10-12 ani, ,,îngheţate”, prin Legea 241/2013, art. 1, alin. 4, la  nivelul lunii decembrie 2010? 


,,Dreptate până la capăt” este lozinca, pe care au folosit-o in alegeri reprezentantii USL, pentru accederea la putere.


Prin  ACORDUL DE COLABORARE  incheiat la 15 noIembrie 2011cu USL Arges, cadrele militare in rezerva si in retragere din Sindicatul Militarilor  Filiala Pitesti, au sprijinit activ ambele campanii electorale , indeplinind cu onoare si demnitate misiunea asumata!


Nu intelegem De Ce, dupa preluarea puterii politice, in cazul nostru, continuati politica guvernelor "Boc"?


Dreptul nostru de pensie s-a nascut pe LEGEA in vigoare la data iesirii din activitate – L 164/2001 si NU pe legile promovate de guvernele “Boc”, demise tocmai pentru anticonstitutionalitatea acestora. NU este posibil sa fii pensionat in anul 2000 conform  unei legi in vigoare( L 164/2001), ca dupa aceea guvernul “Boc”  sa spuna in 2011 ca nu este adevarat si printr-o ordonanta de urgenta( OUG 1/2011) abroga practice STATUTUL nostrum de military.


Am obtinut în instanţă Sentinţe civile definitive si Irevocabile pe care MApN, prin Casa de pensii  REFUZA să le pună în aplicare. Am recurs la executor judecatoresc iar in prezent executam silit Casa de pensii sectorială a MApN.


UNDE, ÎN CE ŢARĂ MEMBRĂ NATO, AŢI MAI AUZIT CĂ SE ÎNTÂMPLĂ AŞA CEVA?


S-a promis ,,Dreptate până la capăt” dar, din păcate, nu s-a vrut !!!??? 


Vrem redarea demnităţii, onoarei şi drepturilor dobândite legal, prin:


  1. Promovarea şi adoptarea  urgentă a Legii pensiilor  militare de stat.
Conform "PROGRAMULUI LEGISLATIV AL GUVERNULUI ROMANIEI PENTRU ANUL 2014", pag. a 5-a, proiectul Legii privind pensiile militare de stat ar fi trebuit prezentat in Guvern de catre Ministerul Apararii Nationale in luna martie 2014, "la pachet" cu proiectul de lege al Statutului cadrelor militare, gradatilor si soldatilor! Mai mult, conform aceluiasi program legislativ, cele 2 acte normative au constituit prioritate legislativa, fiind prevazute a fi fost adoptate in prima sesiune parlamentara din anul 2014.


Până la adoptarea si promulgarea Legii privind pensiile militare de stat solicităm: 


2.     MApN să pună în executare Sentinte civile definitive si Irevocabile, prin care Justitia a stabilit dreptatea si RESTITUIREA sumelor de bani, abuziv retinute din pensile legat stabilite prin L 164 / 2001 
  1.  Abrogarea prin OUG a  art. 1(4) din  Legea nr. 241/2013 - cel care "inghetat"
          pentru 8-10-12 ani pensiile diminuate de Boc.
          Militarii în rezervă (5.000-6.000) sunt singurii pensionari cu pensiile
         ,,îngheţate” din România.
      
    Vă informez că în cadrul Adunării Generale,  cadrele militare in rezerva si in retragere, au solicitat organizarea, în săptămâna 10-15 noiembrie 2014, de acţiuni sindicale, în ţinută militară ,,incompletă” la sediile PSD Argeş, Prefecturii Argeş, Casei de pensii a MApN, Guvernului, Ambasadei SUA…
     
    Reamintesc că în anul 2009, în campania pentru alegeri europarlamentare, Elena Băsescu şi-a făcut campanie în uniformă militară, MApN considerând că aceasta nu a încălcat legea.…
     
    Preşedintele Filialei Piteşti
    Colonel r.,
    Victor POPESCU
     
     
     
     
     
    ANEXE:
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    MApN: Elena Băsescu nu a purtat o uniformă militară completă, prin urmare nu a încălcat legea
    Miercuri, 10 Iunie 2009
    Elena Băsescu nu a purtat o uniformă militară completă, prin urmare nu a încălcat niciun regulament militar la mitingul electoral de la Cluj, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Constantin Spânu.
     
     
     
    "Din punct de vedere al regulamentelor militare, nu este vorba de o uniformă militară completă. Mai există şi elemente care lipseau, cum ar fi semnele de armă, ecusonul cu numele, ecusonul de identificare cu România, sau gradele. Doar toate aceste elemente alcătuiesc o uniformă militară completă", a declarat Spânu, conform regulamentelor militare, în cazul Elenei Băsescu.
     
     
     
     
     
    Realitatea TV:
    Poliţia Cluj s-a autosesizat după ce pozele cu Elena Băsescu în uniformă militară, cu însemnele Armatei, au apărut în presă. Ţinuta pe care a purtat-o Elena Băsescu în campania electorală seamănă perfect cu uniforma militarilor care luptă în Irak şi Afganistan.
     
    "... Uniforma nu este completă. Se poate vorbi despre uniformă atunci când este completă", a precizat Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN.
     
     
     
     
    Deputatii au aprobat o propunere legislativa prin care pilotii
    vor primi pensii de serviciu
    de V.M.     HotNews.ro
    Marţi, 9 septembrie 2014
    Plenul Camerei Deputatilor au adoptat marti o propunere legislativa care prevede ca pilotii, inginerii de zbor si stewardesele vor primi din nou pensie de serviciu, transmite Agerpres.

    Propunerea legislativa de modificare si completare a Legii nr.223 din 2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania a beneficiat de sustinerea ministrului Muncii, Rovana Plumb.

    "Este vorba de 1.200 de piloti si personal civil navigant. (...) Dorim ca sa reparam toate aceste nedreptati. Pensia este un drept special. Atat timp cat acest drept a fost incalcat prin taierea pensiilor de serviciu de catre Guvernul Boc, noi ne-am angajat ca vom face toate aceste reparatii", a declarat Rovana Plumb.

    Presedintele Comisiei pentru munca, Florin Iordache, a explicat ca pilotii, inginerii de zbor si stewardesele au avut o pensie speciala.

    "O parte dintre ei au castigat in instanta dreptul de a primi in continuare pensia speciala si alta parte au pierdut in instanta. Aceasta lege spune ca, tinand cont de media veniturilor pe care le-au avut in ultimele douasprezece luni, se aplica o corectie de 80% si aceasta este pensia speciala pe care acesti oameni o vor avea. Cei care au castigat in instanta merg mai departe cu pensia stabilita in instanta, pentru ca este un lucru deja judecat", a precizat Iordache saptamana trecuta, dupa adoptarea de catre Comisia de munca a unui raport de admitere, care a fost insusit marti de plenul Camerei.

    El a aratat ca un pilot va avea o pensie medie de 7.000 - 8.000 de lei si o stewardesa 4.000-5.000 de lei si a sustinut ca "situatiile aberante" cu pensii foarte mari vor fi evitate tocmai prin modul de calcul cu media veniturilor din ultimele 12 luni.

    "In jur de 9.000 de lei poate sa fie pensia cea mai mare", a adaugat Iordache.


     
     
     Legea 241/2013:
          ,,ART. 1
            (4) Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, prevăzut la alin. (1), se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.”
     
     
     
     
    ,,Art. 102 
    (1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi (01.01.2011, n.s.), valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei. 
    „(2) Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.”