marți, 23 mai 2017

APEL catre RESPONSABILII structurilor asociative din SNAOPSN, activi, parlamentari, pasageri guvernanti s.a.

Luand in dezbatere situatia existenta la ora actuala in armata Romaniei, f multi rezervisti devenind victime ale ATACULUI de PANICA traind GROAZA DISCRIMINARILOR si AMENINTARILOR, unor neaveniti catarati nemeritat pe functiile platite de Romania, pentru ca intr-adevar EA sa existe ca un stat democratic respectat, BIROUL OPERATIV al Filialelor 1 si 2 Pitesti, va adreseaza spre EXECUTARE , urmstorul APEL,

1.  "Decat o groaza fara de sfarsit, mai bine un sfarsit cu 
groaza !"

Suntem pregatiti pentru varianta ultima caci de groaza fara de sfarsit ne-am saturat in ultimii 7 ani [groaza din punct de vedere psihologic, imagologic (pensionari cu pensii nesimtite), financiar, juridic, medical, etc.] asa ca nu mai avem nimic de pierdut in acest moment ci avem doar a ne redobandi ONOAREA, DEMNITATEA si DREPTURILE NOASTRE LEGITIME care au fost calcate in picioare in mod barbar de catre statul roman prin reprezentantii sai legitimi.  

Ne-a mai ramas asadar doar onoarea si demnitatea care ne-a scos in strada (si nu neaparat lipsurile materiale), ne-a scos in strada vointa transpartinica de neclintit a guvernantilor de toate culorile politice de a ne face rau, de a ne teroriza prin batjocura la adresa drepturilor noastre legitime de pensie militara de stat.

Acesti guvernanti insa au uitat sau nu vor sa recunoasca faptul ca noi cei aflati in strada acum suntem grosul celor care am participat la construirea unor obiective economice importante: Canalul Dunare - M. Neagra, Casa Poporului, Transfagarasanul, am participat la lucru in mine / santierul metroului / lucrarile agricole, etc. concomitent cu pregatirea militara an de an a contingentelor armatei romane.

Noi cei aflati acum in strada suntem cei care am luptat cu toate greutatile si am participat la ampla reforma a organismului militar dedicata modernizarii necesare intrarii Romaniei in NATO.

Romania a devenit membra NATO datorita noua, muncii noastre si sacrificiilor impuse de reducerea drastica a efectivelor si trecerea la o armata moderna, profesionalizata.
Iar fara statutul de membru al Aliantei Romania nu reusea sa devina probabil nici membru al UE.

Noi suntem printre cei ce am pregatit la propriu primele efective de cadre si militari care au indeplinit misiuni pe teatrele de operatii din Albania, Kosovo, Irak si Afganistan.

Noi suntem cei care dupa cursuri urmate in institutii militare din SUA, Germania, Franta, Marea Britanie, etc. am contribuit si am pus bazele pregatirii cadrelor si efectivelor dupa principiile NATO precum si intregii activitati de interoperabilizare a Armatei Romane cu celelalte armate din NATO. O parte din noi a lucrat efectiv in cadrul comandamentelor NATO si structurilor de stat major aferente.

Drept rasplata pentru eforturile si sacrificiile noastre iata ca Romania dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta NATO a hotarat ca noi cei aflati acum in strada sa induram in mod nemeritat 7 ani de mizerii imediat dupa trecerea noastra in rezerva. Gandirea ingusta a clasei noastre politice a fost de genul: "Ne-am facut treaba cu astia, nu mai avem nevoie de ei si nu trebuie sa-i mai tratam ca pe niste camarazi, ba chiar putem sa ne batem joc de pensiile lor ca sa moara mai repede". 
Asa am ajuns sa-i invidiem pe eroii neamului fata de care totusi politicienii nostri mai acorda ceva respect uneori atunci cand depun flori sau coroane la monumentele lor.
Noi cei care ne-am facut datoria fata de tara si care inca nu am murit (desi se doreste probabil cu ardoare moartea noastra, dovada fiind mizeriile la care suntem supusi de 7 ani incoace) ne simtim vinovati ca nu am plecat inca spre cele vesnice dar amintim politicienilor nostri ca lunar 500 dintre noi continua sa moara, iar cu aportul ultimelor masuri legate de pensiile noastre militare ciuntite prin Art. 40 / OUG 57 din 2015 si nesupuse actualizarii, promitem sa batem recordul la decese (marea majoritate provocate de nedreptate). 

Din pacate guvernantii nu gandesc la faptul ca in privinta drepturilor noastre nu se mai poate merge la infinit cu prorogari si amanari de tot felul pentru ca noi murim mai repede decat se misca ei, sau poate ca in mod deliberat ne trateaza asa sperand sa faca o economie bugetara pe seama noastra, ceea ce este de-a dreptul sinistru si cinic.

2. Dorim disparitia Art. 40 / OUG 57 din 2015 si a Ordinului Ministrului M 25 /
Concomitent dorim ca printr-o reglementare gen OUG si Ordin de Ministru sa se stabileasca in mod clar faptul ca recalcularea tuturor pensiilor militare continua pana la finalizare (pentru ca in L 223/2015 pentru cei pensionati anterior anului 2011 nu se stipuleaza clar ca si pensiile lor se recalculeaza. De asemeni sa se precizeze clar toate elementele legate de baza de calcul / sporuri / pensia suplimentara/ OMM, etc.

3. Dorim ca L 223/2015 sa se puna in aplicare asa cum a fost promulgata (armonizata cu elementele de la punctul 2.)

- baza de calcul
- procentaje stabilite, limite
- pensia suplimentara ?
- OMM ?

4. Dorim actualizarea de urgenta a pensiilor noastre militare de stat potrivit prevederilor L 223 /2015, cu luarea in considerare a tuturor actualizarilor sporurilor la grade, functii si responsabilitati egale.

5. Dorim revizuirea in regim de urgenta in Parlament si aducerea la zi a intregului pachet de legi legat de drepturile si indatoririle militarilor si statutul acestora.

6. Dorim infiintarea unui sindicat al militarilor activi si in rezerva/retragere care sa lupte efectiv pentru drepturile legitime ale militarilor. Acest sindicat se va preocupa doar de drepturile militarilor activi / rezerva / retragere si nu va interfera in actul de comanda.

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 SI 2 PITESTI