sâmbătă, 9 aprilie 2011

DEPARTAMENTUL JURIDIC -COMUNICAT


Către presedintii de filiale, cu rugamintea de a informa pe avocatii care reprezinta membrii de sindicat la instantele locale

Din centralizarea solutiilor pe care le-au adoptat judecatorii de la tribunalele din tara in cauzele privind anularea deciziilor de recalculare a pensiilor (pasul 1a) rezulta:
         - declinarea competentei teritoriale in favoarea Tribunalului Municipiului Bucuresti (Suceava , Dolj)
         - disjungerea dosarelor cu  actiuni colective in dosare individuale (Neamt);
         - respingerea actiunilor ca fiind lipsite de obiect, motivandu-se  in mod gresit ca reclamantii si-au primit pensiile la cuantumul din luna decembrie 2010 (un complet din Alexandria);
         - admiterea actiunilor reclamantilor: Constanta, Alexandria, , Giurgiu, Turnu Severin.
         La Slobozia, copletul de judecata a solicitat punct de vedere asupra cererii din partea Consiliului National Pentru Combaterea Discriminarii.
         La Constanta completul de judecata a solicitat precizarea cadrului procesual pasiv, precizari cu privire la ultima decizie existenta in plata la acest moment, daca s-au emis sau nu decizii de revizuire pe OUG nr.1/2011, depunerea de copii dupa cupoanele de pensii aferente lunilor februarie, martie. a.c.

PREICIZARE:
Va rugam, prin orice mijloc de comunicare, sa informati compartimentul de permanenta al juristilor, in termen util, despre termenele de judecata si pe scurt, despre mersul proceselor la fiecare termen de judecata.