vineri, 29 aprilie 2011

REACTIE FIREASCA LA O ATITUDINE DEMNA

In ultima perioada de timp ,pe masura intensificarii scaderii nivelului de trai al populatiei ( a se intelege corect :nu este vorba numai de subzistenta )si agresarii prin abuz a intregii societati romanesti - ''REFORMA'' actualei puteri politice- ,tot mai multe voci din aproape toate segmentele socio-profesionale ,oameni de stiinta autentici ,academicieni profesionisti  reclama un RASPUNS ,la lipsa de reactie a populatiei ,la TACEREA in masa a acesteia .
Printre nenumaratele luari de pozitie in mass-media si la unele posturi de televiziune ,TACEREA despre care faceam referire in conditiile exprimarii de mai sus,este asimilata CRIMEI .Cand vezi ca INAMICUL este din ce in ce mai agresiv si nu lupti impotriva lui, se cheama TRADARE iar de la tradare la crima nu este deosebire decat de nuanta .In acceptiunea mea tradarea si crima sunt sinonime .Nu am nici-un fel de reticenta, in a le spune colegilor mei de BREASLA , ceea ce spunea marele poet Vergiliu in poemul ''Eneida'',VI ,95 .''TU  NE  CEDE  MALIS !''adica ,NU CEDA IN FATA RAULUI !
Nu intru in detalii ,pentru ca domniile voastre ,cu siguranta,pe baza unei aprofundari discrete dar exigente ,cunoasteti cu siguranta , DE CE .
Un raspuns subtil ce imbraca multiple  conotatii ,este dat de domnul colonel in rezerva Vasile Zarnescu in articolul postat pe site-ul S C M D ,intitulat : TURPITUDINEA  AOSR ,ESTE CONTAGIOASA .
Termenul ca atare, se refera la o fapta rusinoasa ,marsavie . Da !
Se confirma asadar ,functionarea unui mecanism guvernamental ,cu sprijin parlamentar evident , pe cat de imbecil si retrograd ,pe atat de periculos , intr-un stat aflat  in disolutie .Ma intreb ,de ce acesti ''oameni de stiinta''din aceasta ASOCIATIE ,nu obosesec sa-si secreteze stiinta in folosul natiunii romane si sa faca vorbire permanenta si creatoare despre o REFORMA DISTRUCTIVA a statului national unitar roman promovata de actualul regim politic .De ce nu spun nimic despre aprobarea tacita a parlamentarilor care au aranjat sa cedeze presiunii UDMR ,aproband legea regionalizarii Romaniei ,astfel incat ,sa se reinfinteze zona cedata Ungariei prin dictatul de la Viena ? De ce nu spun nimic despre scopul enormelor imprumuturi elaborate de actuala putere portocalie,insolvabile si consecintele devastatoare ale acestora pentru urmatoarele generatii ,sau despre  evolutia=involutia economiei romanesti ,despre demolarea sistemului de cultura ,educatie si sanatate ,despre cauzele FRAUDARII majoritatii romanilor din 1989 si pana in prezent ? Cu ce se ocupa aceasta asociatie si ce fel de stiinta promoveaza ? Ce inteleg domniile lor prin NIVEL DE TRAI ,intr-o tara europeana ,membra a Uniunii Europene, de 20 de ani eliberata de o'' dictatura'' blamata exagerat ,fata de dictatura fatisa si ostentativa de azi ?
Se pare ca modelul coruptiei endemice de la nivelul Legislativului si Executivului a fost preluat cu foarte multa protectie parlamentara ,de catre aceasta asociatie, pozitionata in mod fraudulos in contextul  vietii publice romanesti .
Domnule Colonel Vasile Zarnescu ,
In opinia mea ,articolul publicat pe site-ul S C M D  sub semnatura domniei voastre ,este magistral !
Este inca o dovada a luptei pentru apararea onoarei si demnitatii . Analizand ''la rece''cele expuse ,poate se vor activa si acele constiinte care acum sunt sub efectul turpitudinii .
Cred ca si domnia voastra ,in Puterea Judecatoreasca ,umilita pana acum de cea Legislativa si Executiva .
Cred cu tarie in profesionalismul ,demnitatea si onoarea judecatorilor .Cu permisiunea lor le-as reaminti celebra expresie ,de fapt ,un principiu de drept civil roman : ''MANIFESTUM  NON  EGET  PROBATIONE '' adica : CEEA  CE  ESTE  EVIDENT  NU  CERE  SA  FIE  DOVEDIT !
Cu siguranta veti avea castig de cauza .
In ceea ce priveste TACEREA ,la nivelul expus mai sus ,NU as vrea sa cred ca ,FRIZEAZA PATOLOGICUL si ca poate fi LINISTEA DINAINTEA FURTUNII cu implicatii paroxistice !
HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !
PRESEDINTELE SCMD-FILIALA 1 PITESTI
Col.(r)ec.Victor Popescu