marți, 26 aprilie 2011

SPAGARII ARMATEI ROMANE ,O RUSINE PENTRU MILITARII N.A.T.O !

O stire aparuta in saptamanalul de informatii diverse <<JURNAL DE ARGES>> nr.879 ,din perioada 20 -26 aprilie 2011 ,pagina 7 ,m-a oripilat  pur si simplu .
Mai mult ,continutul acesteia, pe cat de halucinant ,pe atat de rusinos .
Si...,mai mult...,in timp ce membrilor SCMD-cadre militare in rezerva si in retragere ,din ordinul generalului polonicar Oprea ,sprijinit de'' executanti zelosi'',le-a fost si le este interzisa desfasurarea activitatii in Cercul Militar Pitesti ,pentru unii din LOTUL PENALILOR M Ap.N.(implicati in scandalul mitei si deferiti justitiei la finele anului trecut ),accesul si desfasurarea unor activitati in aceasta institutie ,NU a fost intrerupt .
In fapt ,este vorba de pitorescul personaj Aurel Ghita (plutonier adjutant)-fost sef de sala ( ce functie de raspundere !!!???...),cel care facea oficiul de curier al banilor gestionati de generalii Chirita Mihai si Ion Marian si coloneii Constantin Radulescu si Vasile Belciug .
Surse din interiorul anchetei ,au dezvaluit modul de comportament in fata procurorilor militari ,al acestor protagonisti,afaceristo-penali : uimire ,panica ,disperare ,tupeu ,negare ,cooperare ,frica ,demnitate .
Fara indoiala ,pentru mine personal ,acestia ,cei care mai sunt si cei care ...ATENTIE !...,ii sustin ,NU AU GRADE MILITARE ,de aceea voi reda in sinteza modul lor de comportament la ancheta ,fara a-i nominaliza cu grad militar :
1 .Marian Ion -fost sef al Directiei Management Resurse Umane din MAp.N ,si-a NEGAT vinovatia pana in ultimul moment ;vehementa lui in sustinerea nevinovatiei ,a incetat cand a fost pus in fata probelor incriminatorii 
2 .Mihai Chirita -fost sef al Directiei Doctrina si Instructie din MAp.N,speriat de situatia in care se afla (arestat preventiv) ,s-a repliat rapid si a devenit brusc ...cel mai cooperant dintre anchetati .
3 .Vasile Belciug si Dan Costel Craciuneanu -foarte panicati la inceputul anchetei ,au devenit pe parcurs mielusei ,marturisind procurorilor tot ce stiau ,mai ales ca nu ei au fost INITIATORII SISTEMULUI SPAGII ci doar s-au integrat in el .
4 .Constantin Radulescu -a lasat impresia unui om dezorientat dar stapan pe sine.Dezorientarea venea ca nu stia exact ce informatii au autoritatile ,iar stapanirea de sine din faptul ca in perioada cel mai intens monitorizata ,se afla deja in rezerva .
5 .Aurel Ghita -(subofiter) -fost sef sala la Cercul Militar Pitesti bazandu-se pe convorbirile telefonice pe care stia ca le-a avut cu capii retelei (in principal cu Marian Ion) ,a sustinut permanent ca a fost doar un executant al unor ordine primite de la cei mari .CE ORDINE EXECUTA ACEST INDIVID ???!!!...
6 .Dragos Din-(maistru militar) -FINUL lui Ion Marian -un alt pion important in economia spagii ,arogant si evaziv la inceput ,a recunoscut ulterior ca era intermediarul banilor intre cei care cotizau si NASUL sau .
Avand in vedere: importanta Institutiei Militare ,rolul si statutul ei in apararea democratiei constitutionale in Romania ,a valorilor si simbolurilor nationale ,abuzul in serviciu fara precedent, savarsit individual si in grup de cadre militare active ,platite cu solde fabuloase din banii contribuabililor ,incalcarea JURAMANTULUI MILITAR , decredibilizarea functiilor armatei si mesajul extrem de negativ transmis organismelor politico-militare NATO , SCMD -FILIALA 1 Pitesti solicita presedintelui Romaniei :
1.Demiterea sefilor Categoriilor de Forte ale armatei din care fac parte inculpatii ;
2.Demiterea sefului Statului Major General si a ministrului Apararii Nationale ;
3.Degradarea militara a inculpatilor pana la gradul de soldat si judecarea lor in stare de arest si nu in stare de libertate ;
4.Extinderea anchetei si aducerea in fata instantelor de judecata ,a tuturor celor care sub Drapel ,au incalcat legea ,juramantul si-au nesocotit onoarea si demnitatea Institutiei Militare .
Aceasta va fi cu siguranta ,o adevarata reforma constructiva si nu una distructiva a sistemului .
Mesagera a respectarii legalitatii si sanctionarii exigente a abuzurilor de orice gen si la orice nivel politic si institutional  , SCMD-Filiala 1 Pitesti ,se delimiteaza indiscutabil si fara echivoc fata de aceste manifestari retrograde ,le condamna cu fermitate si cere autoritatilor abilitate sa le sanctioneze conform prevederilor LEGII .
HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !
Presedintele SCMD -Filiala 1 Pitesti ,
Col.(r)ec.Victor Popescu