luni, 14 noiembrie 2011

PRIVITI FATA ACESTUI SENATOR...VEDETI CINE SUNT SI MAI ALES CU CE SE OCUPA ALESII ? COMISIA PENTRU CERCETAREA ABUZURILOR ,COMBATEREA CORUPTIEI SI PETITII A SENATULUI , D N A ,CUNOASTE ? SI DACA DA ,CARE SUNT MASURILE ?

Comment saved. Your comment will be published after review by Administrator.
Mircea Andrei, implicat în spălarea de bani Luca-SOVImprimareE-mail
(5 voturi)
luni, 14 noiembrie 2011

E ipocrit senatorul de Dîmboviţa?

Mircea Andrei, implicat în spălarea de bani Luca-SOV


 Parchetul General i-a săltat pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca într-un nou dosar de delapidare şi spălare de bani în dauna Petromservice. Conform procurorilor, prejudiciul care se ridică la 83 de milioane de euro s-a produs în perioada 2008 - 2009, prin cumpărarea de acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinînd unor societăţi comerciale. În atenţia procurorilor ar trebui să stea şi senatorul PDL Mircea Andrei, care în perioada cu pricina a semnat, ca avocat, pe mai toate tranzacţiile de subscriere de acţiuni făcute de Petromservice. Astfel, Mircea Andrei & Asociaţii a fost mandatată în repetate rînduri în perioada 2008 - 2009, şi nu numai, să vegheze la subscrierea de acţiuni şi să modifice ulterior actele constitutive ale Petromservice şi ale societăţilor controlate de Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, se arată pe site-ul, cu nume sugestiv de altfel, www.kamikazeonline.ro . Cine este exact cel care doreşte desfiinţarea judeţului Argeş, vedem mai jos.    


Avere din bani publici

Mircea Andrei (liderul PDL Argeş) este prezentat ca şi „chipul Justiţiei de­mocrat-liberale“, conform Ziare.com, ca­­re face o retrospectivă a succeselor pe care senatorul PDL le-a repurtat pen­tru a ajunge în funcţia de pre­şe­din­te al Comisiei pentru Justiţie şi A­faceri Externe a partidului. „Mircea An­drei a­re legături mai strînse cu banii pu­blici, rezultate din chiar declaraţia sa de interese. Anul trecut a încheiat un fru­mos contract de consultanţă cu E­­lectrica SA, cu onorariul de 100 eu­ro/o­ră. Un contract similar, încheiat în 2009, i-a adus senatorului PDL în jur de 200 de mii de euro. Ambele con­tracte au fost atribuite fără licitaţie, prin selecţie de oferte. Şi tot din bani pu­blici, Mircea Andrei a încasat cam tot pe atît în ur­ma a trei contracte sem­nate cu re­prezentanţii Consiliului Ju­deţean Giur­giu, tot fără licitaţie“ (Zia­re.com). Pro­pria declaraţie de avere arată însă că a­verea sa e uriaşă.

Denumit „Juristul eolian“

„Legătura lui Mircea Andrei cu SOV şi Liviu Luca este una oficială. Andrei s-a ocupat de situaţia juridică la fir­mele Giurgiu Nav, la Petromservice, actualmente PSV Company, aflată în insolvenţă, precum şi la Geoasset, firmă ce deţine licenţa de exploatare a zăcămîntului calcar cu brucit, cel mai mare de acest fel din Europa, mina de la Budureasa - Valea Mare. Senatorul pedelist a fost şi avocatul ofiţerilor SRI Ovidiu Soare şi Gheorghe Dumi­tra­che, acuzaţi de luare de mită, proces pe rol la ICCJ. Gheorghe Dumitrache nu este un oarecare, fiind chiar cuscrul lui Liviu Luca, partenerul de afaceri al lui SOV“ (Curentul.ro).

Legături cu mafia italiană

„Senatorul Mircea Andrei deţine Casa de avocatură Mircea Andrei & Asociaţii la care, recent, şi-a ales se­diul chiar firma SC Ecorec SA, con­trolată de mafia italiană (...) Cum se ştie, firma Ecorec, la care chiar şi Mir­cea Andrei a deţinut acţiuni (7%), alături de fostul prefect PSD de Ilfov Dumitru Tătaru şi de Victor Dom­brov­schi (15%), a fost preluată în 2004 de societatea Agenda 21 SA (82%), firmă înfiinţată de so­cieta­tea italiană Sirco SpA, care, la rîndul său, fusese înfiinţată pe banii mafiei siciliene. Sigur, intrarea în E­corec a firmei controlate de italieni a coincis cu ieşirea lui Mircea Andrei, dar relaţiile sale cu Victor Dom­brov­schi au rămas, ei fiind asociaţi şi în societatea Gaz Sud, ale cărei acţiuni, vîndute cîţiva ani mai încolo, le-au a­dus zeci de milioane de euro. Relaţia lor avea să rămînă crucificată în de­claraţiile de avere ale lui Mircea Andrei unde ei aveau, la comun, terenuri şi imo­bile în Giurgiu sau Bucureşti“ (Cu­rentul.ro).

„Ruleta rusească“

„Mircea Andrei nu s-a sfiit să treacă şi la combinaţii internaţionale şi să în­cerce facilitarea intrării pe piaţa ro­mâ­nească a unor companii energetice ruseşti. Acesta a trimis în lunile iulie şi noiembrie 2009 mai multe scrisori că­tre trei companii ruseşti, precum şi vi­cepreşedintelui Dumei de Stat, Ale­xander Mikhailovich Babakov, în care îşi manifestă sprijinul pentru par­ti­ci­parea firmelor ruseşti la programul de modernizare a CET-urilor ro­mâ­neşti. Interesant e faptul că se­natorul Andrei a tri­mis două scrisori iden­tice, la o diferenţă de patru luni, semn că ruşii probabil nu l-au băgat în seamă prima dată şi nu i-au răspuns la scrisoare (...) Ca să dea mai mare greutate demersului său la scrisoarea trimisă pe 23.07.2009, senatorul An­drei a pus şi ştampila grupului par­la­mentar al PD-L din Se­nat, deşi nu a­vea aprobarea lide­ru­lui de grup pentru a o folosi în interesul afacerilor sale. Atunci, ziarul nostru l-a sesizat pe fos­tul şef al grupului senatorial al PDL şi pe actualul ministru de Interne Traian I­gaş, care a promis că va investiga si­tuaţia, dar care a uitat să-l mai inves­tigheze pe colegul său de partid pen­tru abuzul săvîrşit“ (Curentul.ro).

Trimis cu mandat clar în Argeşș

Pe 11 mai 2011, preşedintele PSD Victor Ponta declara la Piteşti că se­natorul PDL Mircea Andrei va ajunge la închisoare, deoarece sînt pro­be pri­vind activita­tea sa de „cri­mă or­gani­zată“, iar un alt motiv pen­tru care va a­vea a­ceastă soartă este că va eşua în mi­siunea de a dis­truge fi­liala PSD Ar­geş. „Experimentul Argeş al PDL este cel mai brutal ex­periment. În toată ţara ne confruntăm cu me­todele PDL-ului, dar la Argeş a fost cel mai brutal. Un om dispus la orice, Mircea Andrei, căruia i s-a spus: Dacă nu distrugi PSD-ul la Argeş, vei ajunge tu în închisoare! Vă spun că este cel mai brutal expe­riment, şi pentru noi este esenţial să nu cedăm în faţa acestui tip de bru­talitate. A fost, de altfel, trimis din Dîm­boviţa, nu? A fost trimis cu un scop foarte clar şi cu ameninţări foarte cla­re“, a continuat Ponta. „Mircea Andrei va ajunge acolo unde i-a spus şi Bă­sescu că va a­junge, dacă nu distruge PSD la Argeş. Adică la închisoa­re“, a conchis liderul PSD.
 Andreea Enescu