miercuri, 26 septembrie 2012

FILIALA 1 PITESTI ,PARTE INTEGRANTA A SCMD ,CREDE IN FORTA SI TARIA PRINCIPIILOR DE ACTIUNE ,A STRATEGIEI DE LUPTA SINDICALA ,implementate de Conducerea Centrala a SCMD .Cu eforturi morale si materiale COSTISITOARE ,DAR PRIN VOINTA FERMA ,PERSEVERENTA SI SERIOZITATE ,FILIALA 1 PITESTI SCMD ,a inceput sa se bucure de primele VICTORII ! TOTUL este posibil daca suntem UNITI SI LOIALI CAUZEI PENTRU CARE LUPTAM ! Facem APEL la toti camarazii nostrii SA SE MOBILIZEZE EXEMPLAR ,pentru ca SCMD sa constituie O MARE UNITATE STRATEGICA du lupta democratica ,APARATOARE A VALORILOR INSTITUTIEI MILITARE si ale ROMANIEI !

FILIALA  1  PITESTI

1. MESAJUL Presedintelui Filialei 1 Pitesti / 25.09 2012 -AGF / Muzeul Judetean Arges / BILANT si PERSPECTIVA :

Interes major pentru problemele de baza ale SINDICATULUI ! Participare : 73 % din totalul membrilor de sindicat din evidenta filialei ; 9 % reprezentare prin mandatare, 5% cu probleme deosebite in curs de rezolvare, 13 % nemotivati ;
Respect fata de efortul INTREGULUI SINDICAT, cu toate disfunctionalitatile de pana acum, respect fata de NOI INSINE!
Prezentare punctuala a Ordinei de Zi si a unei Consultatii Juridice (Avocat maestru SAVU ION), exemplificate transant !
Lansarea initiativei Filialei 1 Brasov, prin semnarea si trimiterea MEMORIULUI catre Camera Deputatilor ,Guvernul Romaniei si spre stiinta ministrului Apararii Nationale ,a fost materializata imediat dupa terminarea Bilantului ,la 13.15 h ,prin Posta Romana .
Stimati camarazi ,
Cu eforturi considerabile am reconstruit si construit o FILIALA si o STRATEGIE proprie ,de lupta sindicala ,articulata la STATUTUL si  ROF ale SCMD .
Prin vointa ,perseverenta ,curaj ,loialitate ,colaborare si multe renuntari ,AM REUSIT ! AM REUSIT IMPREUNA ! 
Acum ,barajele si obstacolele ce ni s-au creat de-a lungul celor trei ani ,de catre NEAVENITI  intr-ale politicii si guvernarii Romaniei, au devenit EFEMERIDE !
Multumesc Conducerii Centrale a SCMD ,Presedintilor de Filiale ,Membrilor de sindicat si TUTUROR celor care au colaborat cu NOI ,in spiritul unei CONSTRUCTII  NOI in cadrul Societatii Civile !
Filiala 1 Pitesti SCMD ,crede in UNITATE pentru ca UNITI ,VOM INVINGE !

HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !
PRESEDINTELE FILIALEI 1 PITESTI ,

Colonel ec.Victor Popescu 
 

2 .Urmare a memoriului Filialei SCMD Iasi si interventiei FILIALEI 1 Pitesti , adresat ministrului apararii nationale, prin  Directia Medicala, s-a hotarat anularea efectului ordinului M110/2009 aberant emis de catre fostul ministru Oprea.
Astfel, incepand cu data de 18.09.2012 actualul ministru a reusit sa repuna in legalitate asigurarea asistentei medicale pentru cadrele militare in rezerva, in ceea ce priveste eliberarea medicamentelor in regim gratuit, conform Legii 80/1995. Decontarea contributiei se va realiza prin reteaua Spitalelor Militare de Urgenta catre farmaciile ce se afla sub contract cu COPSNAJ.
3 .TRIBUNALUL ARGES ,in Dosartul 1124 /109/2011 ,Obiect :contestatie decizie de pensionare ,Contestator :SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ,Intimati : CASA DE PENSII SECTORIALA MINISTERULUI APARARII NATIONALE si MINISTERUL APARARII NATIONALE :SOLUTIE :
18.09 2012 :
Admite contestatia completata ,precizata si restransa .Anuleaza decizia nr.3853/28.02 2011 a Comisiei de contestatii din cadrul Ministerului Apararii Nationale .Anuleaza decizia nr.93457/20.12 2010 emisa de Ministerul Apararii Nationale. Mentine in plata pensia de serviciu stabilita contestatorului in baza Legii 164/2001, modificata si completata si aflata in plata in luna decembrie 2010 .Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare .Pronuntata in sedinta publica azi ,18.09 2012 ,la tribunalul Arges ,sectia de conflicte de munca si Asigurari Sociale .
P.S.  ...Oprea si cei ca tine ? Asteptam comentariul tau ! Te-ai ascuns din nou in PSD ?Vrei din nou momentele de glorie din mandatul lui Nastase ?

HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !
PRESEDINTELE FILIALEI 1 PITESTI SCMD
Colonel ,Victor Popescu