marți, 11 septembrie 2012

SALUTAM INCHEIEREA PROTOCOLULUI DE COLABORARE ,INTRE SCMD SI FUNDATIA ROMANA DE DEMOCRATIE PRIN DREPT


 FILIALA  1  PITESTI

PUBLIC


O delegatie de experti ai Comisiei de la Venetia
a venit in Romania


            Comisia de la Venetia pentru Democratie prin Drept a Parlamentului Europei a adoptat “Codul de bune practici pentru referendum”, care prevede la Art.7, ca in tarile UE, in materie de referendum, nu se recomanda “prag-cvorum de prezenta”. Adoptat la 27 noiembrie 2008, in cadrul sesiunii 1042, de catre Comitetul ministrilor al UE, acest Cod a devenit obligatoriu prin Decizia CM 172T/2008.
            Actuala delegatie de experti ai Comisiei de la Venetia ancheteaza in Romania modul in care s-a desfasurat referendumul, ca urmare a plangerilor guvernului si ale CNSC, prin Fundatia Romana de Democratie prin Drept.  Delegatia va stabili daca a fost, sau nu, respectata legislatia europeana care prevaleaza, dupa care, in circa o saptamana Comisia de la Venetia isi va publica concluziile.
            In aceste conditii, pentru a participa direct la eforturile europene de salvgardare a democratiei in Romania, intre SCMD si Fundatia Romana de Democratie prin Drept, (care reprezinta in Romania Comisia de la Venetia), ambele membre ale CNSC, prin DECIZIA Biroului Operativ s-a dispus incheierea PROTOCOLULUI DE COLABORARE .

           FILIALA 1 PITESTI SCMD ,saluta incheierea acestei colaborari, cu convingerea ca ,printr-o astfel de actiune ,misiunea de aparare a democratiei constitutionale in Romania, va avea o conotatie speciala , iar organizatia sindicala militara ,se va consolida si isi va mari impactul in cadrul societatii civile .


HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !


PRESEDINTELE Filialei 1 Pitesti SCMD
Colonel Victor Popescu