miercuri, 17 iulie 2013

O ETAPA, O DIRECTIE, UN OBIECTIV, O VICTORIE SCMD! FELICITARI !



Grupul  Filialelor <<MUNTENIA SUD>>
Public / Nr.V.52 / 17.07 2013

                                  ...<Esenta vietii este vointa de a fi tare>...
                                                                        -  Nietszche -

Camarazi,
Marti 16.07 2013, in termen legal, presedintele Romaniei domnul Traian Basescu, a promulgat Legea privind unele masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala ( PLx-164/ 2013 ).
Odata cu incheierea acestei obligatii legale a presedintelui Romaniei, sunt RECUNOSCUTE oficial, de catre institutia prezidentiala, a parlamentului si a guvernului Romaniei , abuzurile grave, discriminarile, insultele si depersonalizarea, indreptate impotriva cadrelor militare in rezerva si in retragere - pensionari militari- din SAOPSN, de coalitia de guvernare condusa de Emil Boc.
Pe de alta parte, stirea a fost preluata si difuzata in spatiul public, in mod  eronat de catre unele surse media, indeosebi unele posturi de televiziune, sub titulatura: ''Basesecu a marit pensiile militarilor''.
Respingem categoric aceste afirmatii ! NU este vorba de nici-o marire, ci este vorba de indreptarea partiala a unui abuz  fara precedent, savarsit impotriva pensionarilor militari , carora le-a fost DESFIINTAT dreptul la pensia militara de stat.
 RESPING declaratia liderului grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor -domnul deputat Mircea TOADER, portivit careia citez:...< Recunoastem ca am gresit si PDL a platit pentru asta>...Domnule deputat, responsabilii principali ai PDL si ai coalitiei de guvernare din perioada 2009-2012, NU au platit nimic! URMEAZA! Nimic nu este mai presus de ONOARE si mai ales a Institutiei Militare ! Guvernul condus de Emil Boc, sustinut de principalul partid al coalitiei de guvernare PDL, a  distrus efectiv spiritul de corp al cadrelor militare si a umilit cum nu se poate mai mult , ofiterii armatei romane! In patru ani de zile de hartuire psihologica, terorista, desfasurata in strada, in justitie, in media, foarte multi dintre noi, au DECEDAT. Cei care au ramas, sub deviza ''HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS", au datoria morala, de a continua lupta IN MEMORIAM , celor ce nu mai sunt printre noi pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru Institutia Militara in ansamblul sau, ca NICIODATA in istoria armatei Romaniei, sa nu se mai intample astfel de abuzuri si discriminari!
Asadar, primul pas in lupta pentru apararea drepturilor militarilor, chiar cu unele frustrari importante, se poate constitui intr-o VICTORIE importanta a SCMD concretizata intr-un document oficial.
In numele tuturor camarazilor din Filialele SCMD <MUNTENIA SUD>, adresez FELICITARI Conducerii Centrale a SCMD , in mod deosebit a PRESEDINTELUI SCMD domnului  Colonel,Prof.univ.dr.Mircea DOGARU si al tuturor celor ce cu buna credinta , s-au implicat in realizarea acestui obiectiv!
Lupta continua!

Honor et Patria, Vae Victis!

Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel Victor Popescu