miercuri, 24 iulie 2013

Radiolocatoristilor Militari ai Armatei Romane - LA MULTI ANI !



GRUPUL FILIALELOR <<MUNTENIA SUD>>

                           << ...esenta vietii este vointa de a fi tare...>>
                                                       - Nietzsche-

Stimati camarazi,
25 iulie 1955 este ziua care marcheaza constituirea Radiolocatiei ca Sistem Unic de Supraveghere a Spatiului Aerian. In aceasta zi, in cadrul Comandamentului Apararii Antiaeriene a Teritoriului (C.A.A.T.), prin ordinul C.L.-0074, Trupele Radiotehnice, au devenit arma de sine statatoare in Armata Romaniei. Debutul acestei arme insa, este consemnat in 1939 cand  a fost infiintat Serviciul Roman de Panda si Alarma ,ulterior, fiind transformat in 1949, in Sectia de Panda Aeriana a  Comandamentului Apararii Antiaeriene.
Evolutia Radiolocatiei ca arma de elita sub aspectul organizarii si inzestrarii mderne, are cateva etape importante, atat sub aspectul executarii misiunilor specifice de cercetare a spatiulu aerian, cat si sub aspectul pregatirii personalului specializat necesar, in propriile institutii de invatamant( scoala de Ofiteri, MM-Subofiteri si Scoala de Aplicatie).Astfel, pana in 1978, posturile, nodurile, batalioanele si regimentele radiotehnice , au fost dotate cu tehnica de lupta si aparatura de automatizare sovietica.Dupa aceasta data, numarul subunitatilor radiotehnice si al mijloacelor de cercetare au crescut numeric si al parametrilor functionali.
Incepand cu 1965 Radiolocatia este organizata pe Brigazi Radiotehnice( Ploiesti si Timisoara). In 1998 ca urmare a cresterii gradului de operativitate pentru optimizarea informatiilor si gestionarea spatiului aerian, se desfiinteaza aceste structuri si se infiinteaza Centrul de Radiolocatie -structura compatibila pentru crearea conditiilor necesare realizarii sistemului integrat, in cele doua componente: militara si civila.
In prezent, ca urmare a integrarii Armatei Romane in structurile NATO, Radiolocatia , continua procesul de modernizare/ transformare, pentru valorficarea performantelor mijloacelor de lupta si de cercetare, in cadrul spatiului aerian integrat NATO Integrated Extended Air Defense System.
La aceasta ZI ANIVERSARA, cadrele militare din Sindicatul Militarilor <<MUNTENIA SUD>>, adreseaza RADIOLOCATORISTILOR MILITARI ai ARMATEI ROMANE, FELICITARI, URARI de SANATATE si PUTERE de LUPTA !

LA  MULTI  ANI !

Vicepresedinte al CD/ Coordonator
Presedintele Filialei Pitesti
Colonel Victor Popescu