sâmbătă, 2 august 2014

PONTA CREDE CA VA FILMA FILMULETUL( asa s-a exprimat la asa zisul congres al lui Tariceanu ) CU PLECAREA LUI BASESCU. E BINE SA STIE DE ACUM CA NOI , CEI DE LA PITESTI SI NU NUMAI, NU VOM DA VOTUL UNUI MINCINOS. IN PLUS NU-L RECOMANDA NICI VARSTA, NICI PREGATIREA SI NICI EXPERIENTA PENTRU A FI COMANDANTUL SUPREM AL ARMATEI. SA FILMEZI FILMULETE...este o exprimare care pe mine ma pune pe ganduri...AR FI MOMENTUL SA FILMEZE HOTARARILE JUDECATORESTI DEFINITIVE SI IREVOCABILE PE CARE GUVERNUL PE CARE-L CONDUCE, NU LE PUNE IN EXECUTARE...dar..., vrea sa ajunga Presedintele ROMANIEI! CE JENANT...


stimati studenti,
Filiala Pitesti a Sindicatului Militarilor, consecventa luptei pentru apararea drepturilor si valorilor general-valabile ale organizatiilor  si institutiilor statului de drept, urmareste cu deosebit interes actiunile voastre!
Ne alaturam protestului vostru! Va sustinem si va aparam cel putin in aceasta etapa, prin atitudinea pe care o luam acum! Credem cu tarie ca trebuie sa cooperam impreuna, pentru indepartarea impostorilor politici, din orice functie a statului roman!
Uitati-va la circarul de la PSD Constanta, cum "promoveazä"cultura si traditiile poporului nostru! Nu este bine spus demisie, acestia si altii ca ei, trebuie anchetati si judecati pentru DISTRUGEREA actului de educatie si cultura, pentru furtul banilor publici si inselaciune!
Nu putem avea nimic serios si durabil in aceasta tara, atata timp cand la conducerea ei, s-au instalat oameni care mint, care n-au onoare si respect si care constient sau nu, de un sfert de secol ( R "89 ), prin vulnerabilitatile create, au prabusit tara! Procesul istoric al Romaniei, impotriva impostorilor politici, ar trebui judecat in acest an, cand se implinesc 25 ani de la evenimentele din decembrie 1989!


Studentii cer demisia ministrilor Pricopie si Costoiu: "Universitatile noastre nu-s afacerile voastre!"

     
Studentii cer demisia ministrilor Pricopie si Costoiu: "Universitatile noastre nu-s afacerile voastre!"Foto: ANOSR
Liderii studentilor din intreaga tara au participat, joi, la un protest fata de modul in care sunt tratati de cei doi ministri care se ocupa de educatie,Remus Pricopie si Mihnea Costoiu, carora le-au cerut demisia.
Pentru inceput, participantii la protest au marsaluit pe ritmuri comuniste, avand gurile acoperite cu banda adeziva neagra, pentru a simboliza in acest fel atitudinea demna de perioada comunista adoptata de cei doi ministri aflati la carma educatiei, pe care ii acuza ca nu au consultat studentii atunci cand au modificat legea Educatiei prin ordonanta de urgenta, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

protest studenti OUG

Dupa marsul tacut, studentii au scandat lozinci precum: "Universitatile noastre nu-s afacerile voastre!", "Tara creste prin studenti, nu ministri repetenti", "Educatia e a noastra, nu vrem ordonanta voastra", "Legea ati macelarit, pe studenti i-ati umilit".

Ciorbea, strans cu usa de studenti: Apelam si la presiuni externe! Interviu

La protest au participat si doua personaje care i-au intruchipat pe Mihnea Costoiu si Remus Pricopie. Primului i-a fost inmanata diploma de "Doctor...in sfarsit!", obtinuta cu teza de doctorat "Sfarsitul Educatiei din Romania", in conditiile in care Mihnea Costoiu este ministrul Cercetarii, desi nu are doctorat.

protest studenti OUG

In timpul protestului, studentii au purtat pancarte inscriptionate cu diverse mesaje dedicate celor doi ministri.

"Principalele nemultumiri ale liderilor studentilor sunt legate de faptul ca nu au fost consultati cu privire la emiterea Ordonantei de Urgenta nr. 49/2014 care permite o serie de abuzuri in sistemul educational si care afecteaza grav relevanta studiilor: reintroducerea doctoratului la frecventa redusa, posibilitatea rectorilor de a se inscauna pe viata, reintroducerea politicului in universitati sau posibilitatea de a infiinta universitati private pe persoana fizica", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

"In urma dezinteresului total al domnului Ministru Mihnea Costoiu, in ceea ce priveste consultarea studentilor in momentul luarii unor decizii atat de importante precum cele aduse de OUG 49/2014, dorim sa tragem un puternic semnal de alarma ca nu acesta este modul in care ar trebui sa se relationeze cu studentii si ca avem un cuvant important de spus, care trebuie ascultat.

Astfel, le cerem demisia celor vinovati pentru starea degradanta in care a ajuns sistemul educational romanesc, dominat de practici comuniste si cerem totodata retragerea Ordonantei de Urgenta pentru imposibilitatea Ministerului de a demonstra urgenta masurilor luate si pentru neconstitutionalitatea unora dintre prevederi. Actiunea de ieri a fost doar un semnal de alarma pentru Guvern, iar in cazul in care mesajul nostru va ramane fara ecou, liderii organizatiilor din tara se vor pregati de proteste odata cu inceputul anului universitar ", a declarat Mihai Dragos, presedinte ANOSR.

Liderii studentilor se afla in aceste zile la Cluj Napoca in cadrul celui mai mare eveniment de dezbatere a problemelor si intereselor studentilor, Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania, eveniment in care studentii vor analiza situatia actuala a sistemului educational si isi vor stabili strategia pentru perioada urmatoare.