marți, 30 iunie 2015

La 5 ANI DISTANTA !

marți, 30 iunie 2015

STADIUL PROIECTULUI LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT

- IN ATENTIA TUTUROR CELOR INTERESATI –
Stimati camarazi,
Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, denumita astfel in 2012 la initiativa SCMD, lege pentru care luptam constant inca din 2011, a trecut ieri la vot in Senat cu amendamentele favorabile noua (amendamente ce-l readuc la forma din 12 februarie a.c. asupra caruia am cazut cu totii de acord) fiind trimis la Camera Deputatilor. Astazi la ora 11.00 este supus (ca Plx-529/2015) dezbaterilor in vederea intocmirii raportului comun in comisiile de resort (Munca si Aparare). Urmeaza votul in Camera Deputatilor, inclusiv pe amendamentele propuse de deputati, vot pe care il dorim cat mai rapid.
Daca in urmatoarele ore, comisiile de resort prezinta raportul la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, acesta va intra la vot astazi in plen, fiind prevazut la punctul 6 al ordinei de zi. Doamne-ajuta!
Ultima faza consta in trimiterea legii votate spre promulgare la Presedinte. Acesta o poate promulga sau o poate respinge (o singura data). Este cazul Legii speciale a pilotilor, respinsa de Basescu la promulgare si care a zacut in Parlament timp de 8 luni pana a fost trimisa din nou la promulgare. Tot Presedintele o poate ataca la CCR. Nu credem ca va fi cazul!
Va vom tine la curent cu evolutia situatiei.
Cu stima,
Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Comentariu pe scurt:
1.Proiectul a fost votat;
2.Multumesc camarazilor care au stat langa mine si impreuna, langa BOC, CD si PRESEDINTELE SCMD, in lupta consecventa pentru obtinerea acestei Victorii;
3.Multumesc Filialelor SCMD Slobozia, Giurgiu, Targoviste si Campina in mod deosebit, pentru atitudinea demna, obiectiva si de onoare, de colaborare si implicare, in atingerea acestui obiectiv;
4.La 5 ani distanta de cand guvernul Boc, a intrat cu bocancii in legislatia militarilor dezonorandu-i, cei demni , dincolo de furtul sumelor de bani din drepturile de pensie , si-au  recapatat ONOAREA si DEMNITATEA! S-a facut in sfarsit dreptate!
5. domnilor de la Directia Juridica a MApN si Casa De Pensii Sectoriala, le transmitem condoleante! Ne pare rau! V-ati impotrivit noua- cei care va asiguram functii si salarii! V-ati impotrivit DREPTATII! Iata recunoasterea faptului ca NOI am avut dreptate! Cum stam insa cu DAUNELE pe care ni le-ati produs atata vreme?
6. domnilor judecatori care ati fost NEdrepti cu noi! Echilibrul balantei voastre, s-a dus in derizoriu! Nu este bine! Vom cere sa raspundeti pentru erori, pentru stress, pentru neindeplinirea corecta a actului de justitie; 
FELICITARI SCMD! ADEVARATULUI SCMD!

domnule PRESEDINTE al SCMD,

Reiau public PROPUNEREA pe care am promovat-o personal si o sustin in continuare, potrivit careia, INCEPAND de la acesta data, OBIECTIVELE SCMD, sa fie orientate NUMAI in FOLOSUL EXCLUSIV al membrilor SCMD! Este momentul ca organizatia sa fie evaluata si  reorganizata , potrivit principiului competentei, consecventei si loialitatii membrilor de sindicat!

Honor et Patria, Vae Victis!
Vicepresedinte CD/ Coordonator
Colonel, Victor Popescu