luni, 8 august 2016

INFORMARE

Catre,
Membri de sindicat din Filialele SCMD - MUNTENIA SUD

doamnelor si domnilor,
In ziua de 14 iulie 2016, la SEDIUL Filialei Pitesti, sub conducerea Presedintelui SCMD, a fost analizata si dezbatuta Ordinea de Zi a Sedintei Comitetului Director, statutar intrunita.
Problema principala a informarii si dezbaterilor, a fost termenul si legea care fac obiectul, ACTUALIZARII si RECALCULARII pensiilor militare de stat.
Conform datelor cunoscue de Presedintele SCMD si expuse membrilor Comitetului Director, rezulta urmatoarele:
A).
1. Casa de Pensii Sectoriala a M.Ap.N., are pregatita aparatura necesara si programul IT, pentru inceperea procesarii Cererilor de Recalculare, in ordinea primirii acestora;
2. Cererile de Recalculare, in ordinea in care au fost primite, vor fi trimise la Centrele Militare, iar acestea la Arhivele Militare, pentru verificare;
3. Dupa ce au fost verificate, vor fi trimise inapoi la Centrele Militare si dupa ce au fost avizate, in concordanta cu datele inscrise in Memoriul Personal, vor fi expediate la Casa de Pensii Sectoriala a M.Ap.N., pentru editare.
B).
1. S-a convenit la nivelul conducerilor Institutiilor abilitate, ca procesul de reculculare a pensiilor militare de stat, sa se inscrie in prevederile LEGII 223, asa cum a fost promulgata de Presedintele Tarii;
2. Incepand cu 01.09 2016, odata cu reluarea activitatii parlamentare, Art.40 / OUG 57, va intra la vot, pentru a fi declarat NECONSTITUTIONAL!
C).
Aceste masuri, au fost posibile, prin efortul si vointa depuse de membri echipei de negogiere, a SCMD, condusa de Presedintele SCMD - Col.dr.Mircea Dogaru;
D).
Se mentine in continuare pericolul escaladarii actiunilor, indreptate impotriva rezervistilor, de catre unele grupuri de interese din domeniul politico-militar, de a bloca drumul respectarii prevederilor Legii 223, aplicarea si dezvoltarea acestora!
Rog Birourile Operative ale Filialelor, ca la venirea din vacanta,sa analizati aceste probleme in AGF, sa trageti concluziile necesare si sa actionati in consecinta!

Vicepresedinte SCMD Coordonator 
Presedintele Filialei Pitesti
Colonel ec.Victor POPESCU