joi, 18 august 2016

PRELUARE SI SCURT COMENTARIU

vineri, 12 august 2016

NOI ,CEI CARE AM ÎMBRĂCAT HAINA MILITARĂ ȘI AM DEPUS UN JURĂMÂNT DE SÂNGE  CU MÂNA PE DRAPEL, NE IUBIM  ȚARA ȘI POPORUL MAI  PRESUS  DE  ORICE.

Imagini pentru drapelul de lupta al romaniei
  
REZERVIȘTII INDIFERENT DE ARMĂ ȘI APARTENENȚA , MApN, MAI,SRI ,
ISU , DEPARTAMENTUL JUSTIȚIE ( PENITENCIARE ) ȘI ALTE STRUCTURI DE APĂRARE ,  REPPEZENTĂM A DOUA ARMATĂ A TĂRII ,PENTRU CĂ NU DEGEABA SUNTEM  ÎN EVIDENȚĂ ,CONVOCAȚI LA VERIFICĂRI SAU LA DIFERITE EXERCIȚII DE ANTRENAMENT ( MOBILIZARE ) .
     
   Imagini pentru Harta Romaniei   Imagini pentru fotografii cu drapelul national
   
MAI  ESTE  ROMANIA UN STAT DE DREPT ?
În conformitate cu prevederile constituționale , toate legile trebuie să fie respectate de către toți cetățenii în ROMANIA  dar , și toate legile din ROMANIA conform CONSTIȚUȚIEI , trebuie să fie aplicate tuturor cetățenilor români fără discriminare și nu REZERVIȘTILOR.
Ne punem firesc întrebarea :Cum e posibil ca o LEGE – Legea pensiilor militare de stat , Legea 223 / 2015 ,trecută prin PARLAMENT , - emisă de legiuitor –PARLAMENTUL- ,promulgată de catre PREȘEDINTELE ROMANIEI  , publicată în MONOTORULOFICIAL cu aplicare de la 01.01.2016 , să fie amînată abuziv și apoi aplicată pe   „” șest “,numai unor persoane .?
Ba mai mult , pentru a selecta beneficiarii acestei legi – pentru fraieri și naivi cu ajutorul inclusiv a unor colegi din MApN ( activi și în rezervă), ”la mica înțelegere “”cu guvernul CIOLOȘ -se scoate pe piată “” o gogoriță ,“”_ 
( introdusă în mod ABUZIV la capitolul BUGETARE  ) , și anume O.G. 57 cu un faimos art. 40 ,care să MACELĂREASCĂ o parte din pensionarii militari , mai ales pe cei proveniți de la MApN.
Da. Această Ordonanță 57 era și este total neconstituțională. Se arată acestă pisică neagră ( OG 57 ), doar la un anumit număr de pensionari militari . Aceștia ce să facă ?Îndemnați de unii și de alți protestatari prin PIAȚA VICTORIEI – în zile special alese : 28 decembrie ( nu era nimeni la GUVERN ) , 24 ianuarie ( - 220   C  -ger),toți erau plecați la MAREA UNIRE  la IAȘI.,6 martie ( probabil 1945 ) , nu era nimeni la GUVERN .
Oare cine a avut interes și de ce ? . Să țină ca pe o gloată -și să ne distragă atenția de la ce era cel mai important ?.
Nu era firesc să fi făcut demersuri și chiar PROTESTE dar la M.AP.N . CURTEA CONSTITUȚIONALĂ, LA COMANDANTUL SUPREM , AVOCATUL POPORULUI sau la diferite ambasade GERMANIA sau SUA de exemplu.
Să fie oare o mare cacialma?.  Ordonanța de Guvern 57 este îngropată la CAMERA DEPUTAȚILOR.  Deci e clar .NU ARE  EFECT.
Să fie oare ABUZ ÎN SERVICIU a unor factori de răspundere de la MApN și CASA SECTORIALĂDE PENSII , sau o fi un BLAT, chiar cu unii reprezentanți din DIFERITE FORMAȚIUNI ȘI ASOCIAȚII A MILITARILOR ÎN REZERVĂ ?.
Cine își permite să nu aplice unitar  LEGEA 223 / 2015 , dar o aplică PREFERENȚIAR  unora  :
-                Începând cu 01.02.2016 un mare număr de cadre provenind în mod special din MApN , au trecut  și trec în rezervă, cu drept de pensie militară de stat în conformitate cu prevederile L.223 /2015 .
-                Toate  drepturile bănești reținute în ROMÂNIA în perioada 2011 – 2012 , tuturor salariaților și pensionarilor au fost restituite , mai puțin pensionarilor rezerviști din MApN ,
-         Aceste sume de bani se găsesc alocate în BUGETELE  ministerelor sistemelui național de apărare pentru 2016 .Cine își permite să facă  ABUZ ÎN SERVICIU ȘI NU RESTITUIE DE URGENȚĂ ACESTE SUME ?
-           Există oare  o POLITICĂ  CONCERTATĂ – ucigătoare la adresa unor pensionari militari prin care cît mai masiv să avem  ” PIERDERI  NATURALE  “” ,; și astfel să se degreveze ministerele din  SISTEMUL NAȚIONAL DE APĂRARE ȘI ORDINE PUBLICĂ , de unele cheltuieli FINANCIARE chiar și cu plata DREPTURILOR ?,
Fosta șefă de la Direcția  Financiară a MApN, d – na Gl. LUPU , a recunoscut negru pe alb, cu subiect și predicat ,intr – o adresă către Ministerul Finantelor,  că  :  “ lunar numai din cadrul rezerviștilor, care aparțin de  MApN , sunt pierderi naturale de 250 de cadre pe lună”.Acestă recunoaștere  fiind în anul 2013 .
Un calcul simplu pentru guvernați referitor la rezerviști .
Imagini pentru fotografii cu pensionari militariImagini pentru fotografii  cu pensionari militari care  participa la ceremonii
  
-         250 cadre / rezerviști pe lună x 12 luni =  3000 de dispariții pe an.Tot intr – un raport , se pare că numărul colegilor noștri plini de boli si neajunsuri este mult mai mare de 250 . Cu alte cuvinte vor să scape cît mai repede de noi.
Foarte ușor au uitat că armata a fost bună la toate : în agricultură , construcția de obiective industriale ,  construcția de obiective civile ( blocuri),construcția lucrărilor de artă( viaducte , tuneluri  , baraje ), construcția de drumuri , canale , irigații,desecări ,căi ferate , poduri ,tehnică militară ,inundatii , cutremure ,inzăpeziri  etc   .

CINE ÎNCALCĂ GRAV CONTRACTUL MILITARILOR CU ROMÂNIA ?
   
Cetățenii români prin jurământul față de ROMÂNIA, au acest contract punînd GAJ chiar VIAȚA , au  dreptul LEGAL , DREPTUL LA PENSIE MILITARĂ și nu SPECIALĂ așa cum încearcă unii să ne ponegreze  permanent în fața opiniei publice  pe toate canalele posibile de informare.
DIN 2004 SUNTEM TARĂ MEMBRĂ  N.A.T.O. !
Știe N.A.T.O că într –o țară membră a structurilor sale ,- REZERVA –
( pensionarii militari sunt discriminați , batjocoriți și umiliți).
Cum de nu ia atitudine ambasadorul SUA în ROMÂNIA  ?.În alte domenii intervine prompt ori de câte ori consideră oportun .
Sunt unul dintre cetățenii români care și – au dedicat viața în slujba tării. Da. Am parcurs gradele și ierarhia militară cu cinste și onoare.Mi – am sacrificat viața , confortul chiar și al familiei – am respectat contractul cu ROMÂNIA “””chiar cu prețul vieții”.
Optusprezece ani am funționat intr – un permanent teatru de război .
Am îndeplinit funcția de comandant de poligon de trageri alMApN. Nu de puține ori –  comandanții de poligoane ,personalul poligoanelor de trageri sau trăgătorii militarii – au îndeplinit misiunile “””chiar cu prețul vieții”.
Cum o fi ca o bună perioadă să trăiești intr – o permanent luptă cu cea care te pîndea la orice “” colț “”,și la cea mai mică eroare.???!
Cum o fi ca vara să desfășori activități complexe la + 400  C sau și mai mult ?!
Cum o fi să supravițuiești la - 200 sau  -240  C . Să trăiești în pădure , departe de civilizație și confort , dar să fii veșnic treaz ,pentru a îndeplini toate misiunile ?
Vorbind de MISIUNI. Oare ce MISIUNE or fi avut  :Președintele BĂSESCU șid -nul Gl.cu patru stele  OPREA ?
Au tăiat pensiile miltarilor.Au luat fondul de pensii MILITAR și la – au aruncat în piața publică ,îngrămădindune  la un loc și îvrăjbindune : CAP –iști -  civili din toate categoriile  socio – profesionale  – militari .
Si –au dorit o ruptură periculoasă între militarii activi și rezervă ba chiar între pensionarii militari.
MAI EXISTĂ UNITATE  ÎNTRE  PENSIONARII MILITARI ?!
OARE CE AVEM DE ÎMPĂRȚIT ?!
  BOLILE ȘI AFECȚIUNILE ACUMULATE DIN ACTIVITATE ?.
 SINCOPELE ȘI NEAJUNSURILE ?.! DA NEAJUNSURILE . PENTRU CĂ NU AM AVUT VOIE SĂ DESFĂȘURĂM  ALTE ACTIVITĂȚI .
Unde sunteți domnilor generali în rezervă.?! Ne mai reprezentați sau ați dezertat cu toții?.
 Fără subordonați – profesioniști și de succes mai puteți să ajungeți generali ?
Acum de ce ne ignorați ?.A - ți părăsit cîmpul de luptă?!.
OAMENI cu credință de tară și neam din SISTEMUL NAȚIONAL DE APĂRARE ȘI ORDINE PUBLICĂ, cît nu este prea tîrziu sunați DEȘTEPTAREA . REPUNEȚI la locul său de cinste și onoare SISTEMUL NAȚIONAL DE APĂRARE ȘI ORDINE PUBLICĂ
O ȚARĂ FĂRĂ GRANIȚE ,                       
        Imagini pentru Harta Romaniei
 O ȚARĂ FĂRĂ APĂRARE,
Imagini pentru Marina militara  nave de lupta
Imagini pentru fotografii cu cercetasi
Imagini pentru Fotografii  cu pregatirea militarilor in aplicatiiImagini pentru fotografii cu drapelulnational  Imagini pentru Fotografii cu artilerieImagini pentru Fotografii cu tancuri romanestiImagini pentru fotografii cu graniceri
F-16_June_2008


O ȚARĂ FĂRĂ MONEDĂ NAȚIONALĂ,ESTE DEJA O COLONIE.


Avem onoarea.

Cu considerație și stimă colegială,

Presedinte Filială SCMD Slobozia, Județ Ialomița
    Col ( r )  Iulian ANTONE

Secretar Filială SCMD Slobozia, Județ Ialomița
Col( r) Dumitru CRACIUNESCU

Comentariu scurt al Vicepresedintelui SCMD - Coordonator Filiale Muntenia Sud:

1. Observatiile, informatiile si datele, publicate de colegii Filialei SCMD Slobozia, sunt realiste, confirmate de evidenta stare discriminatorie, aroganta,nepasare, lipsa de respect, educatie , etc...existenta la aceasta data, in mentalul responsabililor politici si militari, dar si al marii majoritati a rezervistilor;
2. Sunt consternat sa constat, pentru a nu stiu cata oara, LIPSA de REACTIE Combativa si Constructiva a rezervistilor din Filialele SCMD...;
3. La Maracineni / Arges, exista o persoana - rezervist militar - care primeste o pensie recalculata de 7500 lei NET, dupa L 223/2016 - fara nici-un merit in armata asta...Este posibil asa ceva? Am ajuns iar la anul 2011? Iar suntem prostiti, manipulati, discriminati si batjocoriti?
4. Cum se poate accepta starea asta de lamentare, de nesimtire pana la urma, a rezervistilor armatei, fata de institutiile statului, care incalca premeditat legea? Este posibil ca o Lege votata de Parlamentul Romaniei, Promulgata de Presedinte si Publicata in MO, sa nu se puna in aplicare in mod unitar, pana la aceasta data?
5. Nu mai dormiti cu cu..l pe camasa, deplsati-l , iesiti din cutiile blocurilor si LUATI ATITUDINE, daca nu cei in  varsta, atunci cei care sunt mai tineri, pentru ca generali NU exista , au disparut, interesul lor imediat a fost scopul personal urmarit si NU TARA sau ce se intampla in taara...;
6. Este cat se poate  de JENANT ! Peste tot auzim barfe, explicatii de doi lei si tot felul de rautati...dar sa luati atitudine NU! Asa ati facut si cu instantele judecatoresti, NU ati fost in stare sa va mobilizati, sa actionati consecvent pentru RESPECTAREA drepturilor si a Legilor! NU justitia face legi! Iar atunci cand le incalca prin Hotarari Nedrepte, insasi EA trebuie calcata in...ce vreti!

SOLICIT tuturor Presedintilor Filialelor Muntenia Sud si membrilor Comitetului Director , sa treaca la masuri concrete, hotarate impreuna cu toti membri de sindicat, pentru a da riposta corespunzatoare impostorilor  politici, militari si cei din justitie, care incalca legile si drepturile cetatenilor!

Honor et Patria, Vae Victis!

Vicepresedinte Coordonator Filiale Muntenia Sud
Colonel Victor POPESCU