miercuri, 17 august 2011

IN ATENTIA CETATENILOR JUDETULUI ARGES !


COMUNICAT  PRIVIND INITIATIVA DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI

17 august 2011

     In urma cu un an, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) au lansat ideea revizuirii Constitutiei in baza art.150, in sensul obtinerii suspendarii presedintelui si prin vointa populara.
Ulterior la Bucuresti s-a infiintat, legal, Comitetul de Initiativa Cetateneasca, sprijinit si de FACIAS si de SCMD, vizand strangerea de urgenta a 500.000 de semnaturi pentru revizuirea mai multor articole din Constitutie, esential fiind acela de suspendare a presedintelui, prin vointa populara.
In acest scop FACIAS a editat si o foaie volanta pentru informarea cetatenilor asupra acestei initiative care se va desfasura in toata tara timp de 3 luni (august – octombrie 2011).  In aceasta perioada potrivit prevederilor art. 150 din Constitutie daca cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot din cel putin jumatate din judetele tarii semneaza ca sunt de acord, si daca in fiecare din aceste judete sau municipiul Bucuresti  se inregistreaza a cel putin 20.000 de semnaturi, acestea vor putea sa certifice sprijinul cetatenilor la initiativa de revizuire a Constitutiei.
Comitetul de Initiativa Cetateneasca a demarat deja, cu aprobarea primariilor locale, actiunea de instalare de corturi si strangere de semnaturi in urmatoarele localitati: Tg. Mures, Botosani, Ploiesti, Fagaras, Medgidia, Campulung Moldovenesc si in judetele Dambovita , Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea si Caras-Severin.
Cu sprijinul SCMD Filiala 1 Pitesti, Comitetul de Initiativa a obtinut de la Primaria Pitesti dreptul de a instala un cort pe Strada Victoriei (intre Primaria Pitesti si Prefectura) urmand sa stranga semnaturile cetatenilor incepand cu 18 august intre orele 10.00 -18.00.
Dat fiind acordul SCMD de colaborare cu fundatia FACIAS, Filiala 1 Pitesti a SCMD va intreprinde toate demersurile pentru buna desfasurare a acestei initiative cetatenesti in orasul Pitesti.
In mod perfect democratic 500.000 de cetateni:
  • Pot propune includerea in textul Constitutiei a unei prevederi privind dublarea pedepselor pentru infractiunile savarsite de persoanele care detin functii publice;
  • Pot sustine includerea in Constitutie a pedepsei cu detentiune pe viata, fara posibilitatea reducerii, pentru omorul deosebit de grav, traficul de droguri si pedofilie;
  • Pot decide ca niciodata un Presedinte sa nu se mai poata ascunde in spatele unei majoritati parlamentare.
       Suntem convinsi ca aceasta actiune va certifica faptul ca atunci cand abuzurile statului impotriva cetatenilor sunt mai mult decat evidente, cetatenii isi pot asuma responsabilitatea de a schimba prezentul si de a-si construi viitorul.

Honor et Patria! Vae Victis!

Biroul Operativ al SCMD Filiala 1 Pitesti