sâmbătă, 31 martie 2012

PUNCT DE VEDERE AL FILIALEI 1 PITESTI A SCMD - MESAJ ADRESAT VIITORULUI MINISTRU AL APARARII NATIONALE ,SPRIJINIT DE USL ,Domnul General CORNELIU DOBRITOIU ,


                                                                                                                                  <<…nu sunt pierdute decat acele batalii ,pe care nu le incepi niciodata…>>

Domnule general ,

Noi membrii si reprezentantii filialelor SCMD din judetul Arges am primit cu interes expunerea dvs. si punctele de vedere exprimate referitoare la problematica apararii nationale, la aspectele cuprinse in viziunea liberala in domeniu, si nu in ultimul rand, la cele referitoare la solutionarea problemelor existente in privinta pensiilor militare si a celor legate de onoarea si demnitatea gradelor si functiilor obtinute pe merit atat pe timpul serviciului militar activ cat si in rezerva / retragere.
Ca urmare a intalnirii cu dvs. a sporit increderea in USL si speranta ca exista o sansa importanta sa credem ca doleantele noastre vor fi indeplinite intr-un viitor pe care-l dorim cat mai aproape.
Suntem actualmente in perioada pregatirii pentru demonstratia de protest de la 1 Mai din Bucuresti, pe 10 Aprilie avem un proces important cu ministerele de forta si casele sectoriale de pensii pe problemele recalcularii pensiilor si concomitent am declansat procesul pe revizuirea pensiilor. De asemeni ne organizam serios pentru campania electorala unde sprijinim USL-ul care este singura forta politica in stare sa scoata tara si implicit si pe noi rezervistii, din mocirla. In acelasi timp ne consultam si cu alte filiale din tara ale SCMD pe problemele noastre de interes pentru a maximiza impactul actiunilor noastre si pentru concentrarea fortelor si mijloacelor destinate atingerii scopului comun.

In acest sens Filiala 1 Pitesti a SCMD va supune atentiei cateva aspecte asupra carora dorim sa va aplecati cu tarie dupa castigarea alegerilor. Aceste aspecte dorim sa faca obiectul unei discutii serioase la nivelul PNL si USL, prilej cu care sa se ia inainte de formarea guvernului, masuri precise cu termene ferme spre indreptarea neintarziata a deficientelor existente in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.

Dorim solutionarea in spiritul documentelor de aderare la NATO, a Constitutiei tarii si a legislatiei europene a urmatoarelor probleme:

 1. Sistarea imediata a procesului ilegal de revizuire / regularizare a pensiilor militare. Anularea actelor normative care au stat la baza acestui proces si trecerea la remedierea consecintelor  pecuniare legate de acest proces.
 2. Adoptarea de urgenta a unui pachet legislativ prin care sa se revina la legile ocupationale si la Statutul Militar pentru personalul din sistemele apararii, ordinii publice si sigurantei nationale (AOPSN). Pachetul legislativ trebuie lucrat atent in prealabil si introdus in Parlament cu celeritate iar toate pensiile sa fie judecate cu aceeasi unitate de masura si nu dupa principii iluzorii (ca acel al asazizei contributivitati), si dupa estimari facute din burta si pe criterii netransparente sau documente inexistente in arhive sau neverificabile.
 3. Dorim ca pensiile sa reflecte corect ierahizarea pe grade, functii, responsabilitati si conditii de munca a personalului din AOPSN, participarea la misiuni internationale si in cadrul Comandamentelor strategice ale NATO, EU, ONU (dupa caz).
 4. Adoptarea masurilor legale de cercetare a abuzurilor facute de conducerea ministerelor AOPSN asupra pensionarilor militari si evaluarea consecintelor acestor abuzuri (decese, imbolnaviri, executari silite, afectarea spiritului de corp si a moralului rezervistilor, impactul acestor aspecte asupra contingentului activ al celor din AOPSN si a credibilitatii Romaniei ca membra a NATO).
 5. Constituirea imediat dupa preluarea guvernarii a unei comisii interministeriale care impreuna cu Corpul de Control al Primului Ministru si Curtea de Conturi sa execute un control de fond pe problematica pensiilor militare la ministerele si structurile de forta si la arhivele militare / CMJ -uri, care sa se finalizeze cu  anchetarea, si dupa caz, trimiterea in judecata a celor vinovati de toate aceste aspecte de mai sus (ministri / directori ai structurilor in cauza, secretari de stat implicati, sefii directiilor financiar-contabile, presedintii caselor sectoriale de pensii, comandantii arhivelor militare si sefii CMJ). Stim ca deranjul va fi mare dar CURATENIA TREBUIE FACUTA si de aceea va rugam ca aceste aspecte sa fie respectate intocmai si USL sa nu se complaca cu jumatati de masura si melescanisme capro - varziste. Noi cei din SCMD nu suntem dispusi sa iertam si sa trecem mai departe asa cum de obicei fac politicienii. Jignirea, umilinta, mizeria indurate in justitie, moartea si imbolnavirea grava a unora dintre noi, tratamentul nemeritat al celor care au adus onoare tarii si au luptat pentru afirmarea ei in NATO, falsul in acte publice, minciuna, distrugerea arhivelor militare (unde au lucrat toti neavenitii intorcand totul pe dos), cheltuielile suplimentare la care a fost pus statul cu asazisa recalculare  / revizuire  / regularizare, deciziile de pensionare ilegale si cu greseli flagrante, emise in batjocura, zeflemeaua cu care am fost tratati de acesti nemernici care nu au raspuns contestatiilor noastre ( sau au raspuns identic in majoritatea cazurilor cand totusi au raspuns), nemernici care s-au ascuns in spatele unor semnaturi indescifrabile ca lasii si dezertorii, sunt IMPARDONABILE si atrag in mod clar CONSECINTE PENALE din partea vinovatilor. Ori, noi constatam ca politicienii se cam iarta intre ei, se plimba de la un partid la altul, se bat pe umar unii pe altii, dar domnilor din PNL si USL, totul are o LIMITA. Asadar, asa cum la Nuremberg sobolanii fascisti nu s-au putut scuza ca au executat ordinele Fuhrerului si au fost pedepsiti, asa si noi acum nu vrem sa vedem altceva decat pedeapsa aspra a legilor tarii impotriva celor care din obedienta, nestiinta, neglijenta sau in mod intentionat, ne-au facut rau noua, poporului roman si sistemului AOPSN.
 6. Cat despre Presedinte si Comandantul Suprem, el va plati cand ii va veni randul, dupa merit. Daca masurile punitive de mai sus nu se vor aplica din varii motive, noi membrii SCMD vom reactiona cu vehementa in pofida faptului ca va oferim acum sprijinul nostru. In randul nostru nu exista resemnare ci o indignare legitima pe care PNL si USL trebuie sa le ia in seama in mod serios pentru ca fara sanctionarea faradelegilor, mizeriile de acest gen la adresa militarilor se pot repeta.
 7. Refacerea spiritului de corp al cadrelor militare, a legaturii cadrelor active cu cele in rezerva / retragere. Analizarea viitorului ANCMRR , a patronajului acesteia precum si a patrimoniului aferent detinut.  Studierea si aplicarea in acest domeniu a experientei tarilor din NATO, pentru ca in locul ANCMRR sa apara o structura independenta a rezervistilor care sa apere drepturile militarilor, si sa aiba cu adevarat un rol concret si nu unul decorativ si abstract, paralel cu spiritul de corp si etosul militar, asa cum se intampla in prezent.
 8. Aplicarea de masuri urgente pentru recuperarea terenurilor si activelor aferente AOPSN instrainate, concomitent cu masuri corespunzatoare aplicate celor vinovati de acest lucru.
 9. Reexaminarea sistemului invatamantului militar si remedierea distorsionarilor aparute. Eliminarea nepotismelor si a “filierei indirecte” prin care se strecoara tot felul de candidati dubiosi in randul ofiterilor si subofiterilor in tot sistemul AOPSN (vezi crima din Dorobanti, vezi coruptia din garnizoana Pitesti unde cadre din MApN si din unitatile locale au fost judecate pentru trafic de influenta, precum  si cele relatate de locotenentul curajos dat afara din sistem pentru ca a spus adevarul si pentru ca gestul sau a deranjat mafiile din statul actual). Aceasta filiera poate fi utilizata doar pentru aducerea in sistemele AOPSN a unor elemente gen unicat sau foarte greu de pregatit altfel. In perioada ceausista exista si atunci un sistem prin care “muncitorii” trebuiau sa ajunga in sistemele AOPSN si sa devina chiar sefi. Vedem ca acum in AOPSN pe langa ministri gen Igas si Oprea au aparut o serie intraga de sefi (gen Soric) care au ajuns sus pe scurtaturi (politice sau de cumetrie) si care fac rau sistemului in ansamblu si duc in derizoriu ghidul carierei si principiile meritocratiei. De aceea PNL si USL sa evalueze aceste aspecte si sa inlature imediat deficientele constatate. Este revoltator faptul ca unii au ajuns generali (ex. ZISU) la varste cand altii erau capitani, tocmai pe aceste principii criticate mai sus. Altii au fost reactivati sau avansati pe criterii politice (Oprea, Ontanu etc.). E o rusine faptul ca aproape toate partidele, inclusiv unele din USL actual au facut asemenea avansari ale activilor si rezervistilor.  Am ajuns in situatia in care noi cei de cariera am fost dezonorati si ne-am pierdut gradele iar toti neavenitii ajung colonei sau generali / chestori, rasar ca ciupercile pe marginea santului,  apar pe panouri electorale staliniste si duc in derizoriu onoarea si demnitatea militara. Nu intelegem de ce sportivii din cluburile militare trebuie sa primeasca grade. Oare tara nu are alte metode de recompensare? Pe ce principii au fost facute inaintari in grad in cadrul ANCMRR si UNPR in ultima perioada? Sunt respectivii introdusi in lucrari la CMJ pe functii corespunzatoare gradului?  Asa ceva se poate doar in Uganda, Bangladesh si alte tari de acest gen, dar nu intr-o tara membra UE si NATO. Dorim ca TOATE GRADELE DATE AIUREA SA FIE RETRASE IMEDIAT CE SE VA PRELUA PUTEREA DE CATRE USL. Altfel vom ajunge ca poporul sa confunde generalul si colonelul cu majordomul de la Mariott sau Lido si poate cand va apare cate un general sau colonel veritabil pe strada unii cetateni ii vor baga bacsisul in buzunar si-l vor ruga sa cheme taxiul.
 10. Tot ceea ce s-a stabilit la intrarea in Alianta (structuri, piramida cadrelor, legislatia aferenta, bugetarea, inzestrarea, etc.) sa intre in opera si sa se refaca tot ceea ce s-a pierdut sau s-a denaturat intre timp. Armata sa-si reocupe cu adevarat locul si rolul pe care il merita, iar cei care slujesc sau au slujit in ea sa nu se mai simta batjocoriti si supusi oprobriului public de asazisi “comandanti supremi” si prim ministri inculti, ca fiind posesorii unor salarii si pensii nesimtite. Poporul sa inteleaga ca apararea tarii costa, iar cei ce se ocupa de aceasta, cei ce garanteaza cu viata libertatea tarii si onorarea angajamentelor internationale, merita onorati si platiti ca atare.
 11. Dorim ca USL sa valorifice la toate nivelele central, sectorial, local, potentialul valoros al cadrelor militare in rezerva si in retragere prin cooptarea si angajarea lor imediata in actiuni si activitati menite sa potenteze sistemele AOPSN, sa revigoreze economia, administratia, infrastructura tarii, etc.

Acestea sunt doar cateva aspecte asupra carora dorim si credem cu putere, ca PNL si USL , dvs. domnule general, o sa va  aplecati cu toata raspunderea dupa preluarea puterii politice. Dorim ca aceste puncte de vedere sa fie aduse prin intermediul dvs. la cunostinta presedintilor PNL, PSD si PC pentru ca o actiune concertata de “restitutio in integrum” sa se aplice in ceea ce ne priveste pe noi militarii. Daca se doreste ca Romania sa redevina o tara respectata si credibila, trebuie sa incepem prin a ne respecta pe noi insine, bugetarii cu cei din sectorul privat, profesorii, medicii, militarii  intre ei si cu toti ceilalti si asa mai departe.  Acest lucru presupune, printre altele, ca si elementele sistemului AOPSN sa fie clar conduse si corect tratate in spirit democratic, onest, transparent, constitutional. Noi militarii consideram ca juramantul depus patriei si nu politicienilor ei vremelnici CONSTITUIE UN LEGAMANT CE TREBUIE ONORAT DE AMBELE PARTI CU TOATA RASPUNDEREA. Deoarece patria este cea care a ramas datoare in cazul nostru, va rugam pe dvs. politicienii responsabili ai Romaniei sa indreptati nedreptatea si sa redati linistea noastra si a familiilor noastre in aceste vremuri tulburi pe care le parcurgem.  

Noi membrii SCMD F1 Pitesti va multumim pentru aplecarea dvs. la problemele care ne framanta si va asiguram de sprijinul nostru in indeplinirea intocmai a masurilor de readucere la normal a  sistemelor AOPSN, spre folosul tarii si poporului roman.

Honor et Patria ,Vae Victis !

Biroul Operativ al Filialei 1  Pitesti a SCMD
Presedinte ,
Colonel , Victor Popescu