miercuri, 23 mai 2012

AJUTOARELE SOCIALE LUNARE ALE ASISTATILOR -CONSECINTA CRIMINALA A POLITICII GUVERNARII BOC , SUBIECT DE DISCUTIE LA TELEVIZIUNILE AMATOARE DE SCANDAL .


23.05.2012

Razboiul pensiilor militare

In atentia tuturor membrilor SCMD

Doamnelor si domnilor colegi,

Televiziunile tot anunta rezolvarea problemei pensiilor militare, informandu-ne ca ieri, alaltaieri sau rasalaltaieri, se va vota o initiativa legislativa. Propaganda basista!

In primul rand, nu mai exista pensii militare ci “ajutoare sociale lunare” de la stat, noi fiind “asistati”. Unele ajutoare sunt mai mari, altele sunt mai mici, dar toate sunt calculate din burta si platite ilegal ca transferuri de fonduri fara acte justificative.

In aceasta situatie, SCMD a cerut:

·       Cuantumurile crescute sa ramana asa, pentru ca sunt drept patrimonial dobandit. Ulterior vom reaseza piramida!

·       Cei cu cuantumul scazut sa nu mai plateasca “foloase necuvenite din drepturi de pensie” de la 1 ian. 2011 la  zi, iar cuantumul sa fie adus la nivelul lui dec. 2011.

·       Cand va exista majoritate parlamentara reala, adica dupa alegerile din noiembrie, sa se revina la legile ocupationale, pornind de la situatia reala actuala (adica tinandu-se cont de investitiile propagandistice facute de UNPR), atat pentru cei trecuti in rezerva inainte de 1 ian. 2011, ale caror drepturi legale au fost incalcate, cat si pentru cei iesiti dupa aceasta data si lipsiti de drepturi de noua Lege 263/2010.

USL are in vedere atat revenirea din toamna la sistemul de pensii militare de stat, cu toate drepturile pentru rezervisti, cat si rezolvarea in urgenta a urmatoarelor probleme:

1.   Incetarea discriminarii prin restrangerea dreptului la munca, in baza Cap. IV, Legea 329/2009

2.   Revenirea, numai pentru cei care au pierdut la cuantum la ajutoarele sociale din decembrie 2011

3.   Anularea dispozitiei introdusa prin OUG 1, numai pt cei care au pierdut la cuantum a platii retroactive a diferentelor.

Aceste probleme urgente au fost dezbatute luni, 21.05. a.c. in Comisiile reunite pt munca si aparare ale Camerei Deputatilor, unde am avut si noi reprezentanti.

Punctul 1, cu incetarea discriminarii pe Legea 329/2009, a fost acceptat de toata lumea. Anularea platilor retroactive pentru cei cu cuantum scazut, a trecut, de asemenea.

Discutiile s-au ivit la amendamentul care sa fie introdus in OUG 1/2011, privind revenirea “ajutoarelor sociale” (pensii) micsorate la cuantumul de anul trecut  plus corectia reparatorie a CAS-ului. Oamenii Basescului au pretextat lipsa de fonduri. Gherghina, adjunctul si reprezentantul lui Florin Georgescu, a pretextat acelasi lucru. Daca retineti, Basescu declara insistent ca prin revenirea militarilor la pensiile de anul trecut, USL dezechilibreaza bugetul.

Reprezentantii ministrului Corneliu Dobritoiu au anuntat ca MApN are banii necesari reparatiilor. Cei ai MAI si SRI au declarat ca in conditiile zisei reforme care a distrus institutiile lor, nu au prevazuti de la buget banii necesari si au cerut interventia Guvernului in acest sens. Discutiile s-au oprit in Camera, la comisiile respective, basescienii cerand sa fie reluate peste doua saptamani. S-a obtinut sa se reia discutiile luni, 28 mai a.c. Este tot prea tarziu, pentru a mai putea fi supuse amendamentele la vot in Camera, ceea ce inseamna ca, in iunie, toti cei cu cuantumuri scazute vor fi, teoretic, executati financiar retroactiv.

In aceasta situatie, ministrul Apararii, sustinut de alti ministri, al caror sprijin l-a solicitat SCMD, va propune astazi, 23.05.2012, in sedinta de Guvern, o ordonanta de urgenta care sa anuleze plata din urma la cei cu cuantumuri scazute si sa le aduca revenirea la cuantumul de dinainte de revizuire.

Va vom tine la curent, deoarece, in situatia in care initiativa ministrului Apararii va fi boicotata, este bine sa stim cine este impotriva noastra, de ce,  si sa luam masurile care se impun.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU