duminică, 6 ianuarie 2013

IN IANUARIE 2013 MEMBRII SINDICATULUI MILITARILOR ,TREBUIE SA TRANSEZE CU GUVERNUL ,PARLAMENTUL SI POLITICUL ,INTRE HOTIE SI RESPECTAREA LEGII .PANDEMIA GENERATA DE INCOMPETENTA SI CORUPTIA UNORA DINTRE EI ,NUMITI IN FUNCTII PUBLICE PE CRITERII CLIENTELARE ,DE GRUP MAFIOT SI INTERES ,A CONSTITUIT SI CONSTITUIE PRINCIPALA AMENINTARE MAJORA LA EXISTENTA NOASTRA ,LA FIBRA , RADACINILE SI MLADITELE NATIUNII ROMANE !


COMUNICAT / MESAJ  ,CATRE PRESEDINTII FILIALELOR DIN GRUPUL DE FILIALE  ALE SINDICATULUI MILITARILOR << MUNTENIA  SUD>>                                 

                                                              <<...oamenii fara principii ,nu pot respecta principii...>>

Lupta pentru a INVINGE ,este actiunea celor HOTARATI si PUTERNICI !
Nimic in lumea civilizata ,NU poate functiona pe legi emise de regimuri politice si guvernari demise !
NOI ,nu cerem reparatii morale si materiale si nu facem nici-un compromis din onoarea si demnitatea militara ! CEREM scuze publice si sanctionarea severa a vinovatilor ,care au anulat legea organica a pensiilor militare de stat ,in mod ilegal, inlocuind-o  cu o alta lege trecuta prin furt calificat ,in Parlamentul Romaniei ! CEREM respectarea drepturilor militarilor loiali tarii lor si a principiilor functionarii statului de drept !
CEREM retragerea de urgenta a gradelor militare ,acordate ilegal unor civili si cadre militare in rezerva si retragere ,de fostul ministru al Apararii ,OPREA !
2013 ,ANUL DECISIV al unitatii de actiune ,al maririi capacitatii  de reactie a Sindicatului Militarilor in intregul sau ,pana la ultimul membru de sindicat ! ANUL DEVIZEI : <<TOTI PENTRU UNUL ,UNUL PENTRU TOTI>> !
REAMINTESC tuturor , acelora, care au pierdut busola orientarii si devenirii lor, in aceasta dimensiune a vietii ,acelora, care au tradat cauza luptei militarilor din Sindicatul Militarilor si in general din alte ONG militare, ca : JURAMANTUL MILITAR -vibratia suprema a militarului profesionist care a simtit si s-a identificat cu TARA si aspiratiile ei- ,NU a incheiat si nu a negociat vreun CONTRACT cu guverne trecatoare 
sau politicieni pasageri ! SINGURUL CONTRACT semnat de NOI ,este CONTRACTUL semnat cu TARA ! TARA ne este datoare !
2013 ,ANUL DECISIV al luptei Sindicatului Militarilor ,pentru ADEVAR si RESPECTAREA drepturilor militarior ! ANUL LUPTEI impotriva BLASFEMIEI si DISCRIMINARII MILITARE ,promovate fara nici-o retinere sau mustrare de constiinta ,de guvernul mafiot condus de Boc si camarila lui Basescu !
2013 ,ANUL FAPTELOR si mai putin al vorbelor !
2013 ,ANUL DECISIV pentru a ne asigura INCEPUTUL NORMALITATII ,intr-o tara BINECUVANTATA de DIVINITATE .

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

Domnilor Presedinti ai Filialelor ,
Doamnelor si Domnilor Membrii ai Sindicatului Militarilor ,
Sa activam cu TOTII ,memoria Luptei Sindicale Militare de pana acum ; Sa facem un bilant obiectiv ,transparent si transant ,sa ne asumam responsabilitati si riscuri ;
Sa activam blogurile filialelor si sa pregatim MESAJUL inceperii organizarii unei ample actiuni de dialog cu reprezentantii guvernului ,in primul rand cu premierul Ponta ; In functie de rezultatele acestui dialog ,sa adoptam cea mai potrivita si inteleapta atitudine ; 
Sf.Ioan Botezatorul ,marcheaza  finalul Sarbatorilor de Iarna 2012 / 2013 si va rog sa-mi permiteti sa va adresez in acest context ,La Multi Ani si TOATE cele BUNE ! 
Sigur ,urarea subsemnatului ,care este de fapt si o DORINTA ,nu poate fi totdeauna ,in consens cu REALITATEA momentului ,din acest tablou cu coloratura politica gri , numit Romania .Incerc de mai mult timp ,fiind si un tip optimist ,sa ma desprind de acest tablou ,dar modul in care a fost incheiat de romani anul 2012 ,din toate pdv.,nu-mi ofera nici-o sansa .Mesajul de optimism exagerat mediatizat jenant si transmis penibil de ''alesii neamului''unei natiuni in deriva ,din vile luxoase ,palate si localuri de multe stele ,cu prilejul petrecerii sarbatorilor de iarna ,imi intareste convingerea ,ca valorile in care cred cu adevarat ,sunt departe de acest tablou .Noi am primit MESAJUL ,catre CURTILE DE APEL!.  Acest mod cinic de manifestare de amploare si fara retineri  ,NU este intamplator si poarta girul NEJUSTIFICAT al ACCEPTARII noastre .Spun NEJUSTIFICAT ,pentru ca ,in afara calitatii de cetatean ,NOI ,o avem si pe aceea de militar. In rezerva sau in retragere ,CONTRACTUL nostru cu TARA este in vigoare ; NOI nu am negociat nici-un contract cu guverne trecatoare sau cu politicieni pasageri .De aceea NOI, cei chemati sa aparam principiul conform caruia LEGEA ESTE MAI PRESUS DE ORICE  , TREBUIE sa cerem ca EA, sa fie respectata in primul rand ,de Autoritatile si Institutiile Statului de Drept .Departe de acest deziderat ,guvernarea Romaniei dupa Evenimentele Tragice si Rusinoase din 1989 ,odata cu distrugerea etapizata a economiei ( -motorul dezvoltarii si cresterii nivelului de cultura si civilizatie al oricarei tari-) a pus in pericol ,LIBERTATEA si SIGURANTA cetatenilor . Despre caracterul axiomatic al consecintelor incetarii vigorii legilor si autoritatea aparatorilor ei ,s-au pronuntat in evolutia istorica a societatii ,mari personalitati proeminente din gandirea universala si nationala .Doar doua exemple edificatoare : <<Acolo unde inceteaza vigoarea legilor si autoritatea aparatorilor ei ,NU poate exista nici LIBERTATE si nici SIGURANTA pentru NIMENI >>( W. Shakespeare ) sau :<< Glasul legii trebuie sa aiba putere deplina pentru a decide FERICIREA oamenilor >> ( Hiperide ).                                    Este adevarat ,avem si o contributie mai noua ,a dl.ui Ponta :<< Toleranta ZERO pentru cei ce-au incalcat si incalca legea !!!???...) 

Doamnelor si Domnilor ,
Nu vreau sa detaliez ,de ce , Marile Puteri Economice Mondiale au devenit mari  SCHEME  PIRAMIDALE ? sau  ,de ce , Guvernul Islandei aresteaza bancherii  ? sau ,care este secretul Finlandei in EDUCATIA cetatenilor ? sau ,de ce ,s-a inchis cea mai mare banca privata din Elvetia ? sau de ce ,INS ii explica dl.ui Ponta ca PIB.ul n-a fost calculat gresit ? Ii spun eu dl.ui Ponta ,sa ia miliardul de la Boc si acolitii lui  -inclusiv de la INS .Respectati procedurile pentru aplicarea legii domnule Ponta si totul va fi OK !  Toate sunt importante ,dar acum si aici ,nu este timp .
NOI ,avem o problema : <<NERESPECTAREA legii de catre actualul guvern ,in materia PENSIILOR MILITARE DE STAT>> cu doua componente si anume : 1. Tergiversarea nejustificata a emiterii unei Ordonante de Urgenta ,pentru intrarea in normalitate a pensionarilor militari a caror cuantum a fost drastic diminuat ilegal ,prin furt premeditat / calificat ,de catre gruparea Anastase ,Basescu ,Boc ( doamna Pivniceru ,SE AUDE ?) si 2 : Reactia insuficienta ,anormala  /aproape inexistenta ,a Sindicatului Militarilor in ansamblul sau ,fata de atitudinea acestui guvern .Sigur ca da ,nu scap din vedere emiterea LEGII in sine ,a pensiilor militare ocupationale ,care comporta o procedura mai speciala .
Observ insa cu indignare ,discrepanta uriasa ,intre vorbe si fapte :Vorbele si Faptele Aliantei USL pe de o parte ,ingropate cu cinism in decembrie 2012 care au avut un dublu efect : a) mentinerea furtului din pensiile celor peste 30.000 pensionari militari ( a-propos ,unde se duc acesti bani domnule Ponta ? ) , b ) descurajarea unei parti insemnate a fortei sindicale militare si pe de alta parte ,Vorbele si Faptele sindicalistilor nostrii militari ,in general . Nu pot sa trec cu vederea nici peste atitudinea <<Marii Mute>> : daca sunt mercenari si platiti pentru asta trebuie sa stim , iar daca sunt militari romani in activitate ,profesionisti ,aparatori ai democratiei constitutionale ,a principiilor statului de drept ,trebuie sa faca dovada ! Si componenta activa si cea de rezerva ,TREBUIE sa constituie un TOT UNITAR in lupta impotriva impostorilor ,coruptilor si tradatorilor care pun in pericol securitatea si siguranta nationala a Romaniei .Pana la urma ,soldele lor ,sunt platite inclusiv ,de catre cei din rezerva . Poate ca Zodia Sarpelui ce caracterizeaza  anul 2013 ,ne va invata pe TOTI ,sa REDESCOPERIM spiritul nostru de apartanenta ,la o categorie EROICA ,SACRIFICATA IN INTERESUL ROMANIEI .

Doamnelor si Domnilor ,
Ne-am asumat cu totii ,responsabilitatea luptei pentru apararea drepturilor legale ,constitutionale ,ale membrilor de sindicat ,lupta pentru PRINCIPII si nu pentru foloase imediate si efemere .Prin acceptarea compromisului si a HOTIEI , UNII dintre noi ,au parasit lupta .Rusine !
Daca NU invatam din greselile de pana acum ,mai mari sau mai mici ,daca in aceasta luna -ianuarie-2013 ,nu ne mobilizam fortele pentru a fi pregatiti in adoptarea unei atitudini impotriva guvernului Ponta 2 ,care sa ne onoreze ,atunci ,NU putem continua ceea ce nu vrem sa ne asumam .
Vremea vorbelor a trecut ! Am dat girul unui guvern care pana in acest moment ,ne-a inselat asteptarile ! Am luat act de declaratiile politice ale premierului si asteptam revenirea cuantumului pensiilor diminuate prin OUG ,in aceasta luna .Daca  nu ,la sfarsitul lunii ianuarie ,sa desfasuram marea actiune de protest . CINE ESTE PENTRU ?

HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS !
Vicepresedintele CD / Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel ,Victor POPESCU