marți, 14 mai 2013

APEL PENTRU INTELEPCIUNEA domnilor parlamentari!



GRUPUL FILIALELOR  SCM << MUNTENIA SUD>>

Stimati colegi- membrii sau nu ai SCMD,

Au trecut sarbatorile pascale si credem ca cel putin o mare parte dintre noi, suntem mai luminati ca niciodata!
Au trecut deasemenea patru ani de cand simptomatologia patologica numita agresivitate, a unei majoritati politice, pentru a desfiinta statutul militarului in ansamblu, in principal cel in rezerva,  prin incercari multiple de a-l dezonora, umili, discrimina, etc., NU se poate vindeca. Asa dupa cum bine cunoasteti, unul din domeniile sensibile statuat ca DREPT de PROPRIETATE al militarilor - pensia militara de serviciu -, a fost DESFIINTAT de  fostul guvern,  al carui premier, a fost Emil Boc. Abrogata prin ABUZ de Putere( pentru ca o Lege care stabileste un DREPT, NU poate fi aprogata ci, in unele parti modificata in FAVOAREA DREPTULUI si NU in defavoarea acestuia), TOTI pensionarii militari din SAOPSN, au devenit pensionati pe o LEGE CIVILA a asa zisei CONTRIBUTIVITATI, care in mod evident, nu are nici-o legatura, dar absolut nici-una cu activitatea militara. Activitatea militara cu cele trei componente specifice: in timp de pace, pe timpul mobilizarii si la razboi, este circumscrisa FOLOSIRII armamentului de lupta, tehnicii si mijloacelor de razboi.Toate actiunile unui militar sunt subordonate exclusiv Juramantului Militar,Prevederilor Ordinelor, Regulamentelor si Dispozitiunilor Militare, in mod ierarhizat si unitar, in conformitate cu atributiile functiilor si gradelor militare ,prevazute de statele de organizare si functionare, la pace si la razboi, 24 de ore din 24 de ore. Ca sa rezum, CONTRIBUTIA in armata inseamna RASPUNDERE .Eroarea de interpretare, confuzia dusa pana la generalizare , manipularea de tot felul ,interesele personale si afacerile oneroase, convenienta, complacerea, obedienta, lipsa de onoare si scoaterea din circuit a Logicii ( Stiinta a demonstratiei care studiaza formele si legile generale ale RATIONARII CORECTE), a unei mari parti a cadrelor militare din toate structurile, a determinat pe de o parte PIERDEREA DREPTULUI LA PENSIA MILITARA DE SERVICIU cu consecinte ramase imprevizibile, iar pe de alta parte , A CREAT BRESA IMIXTIUNII ORICARUI GUVERN in problemele specifice ale militarilor, prin discriminare, umilire, abuz, etc.
Pe acest aliniament suntem acum! 
Analiza noastra in evolutia domeniului specific militar din ultimii cinci ani, atacul brutal al guvernelor din aceasta perioada, asupra componentei de rezerva a armatei, prin abuz si discriminare, care a culminat cu distrugerea spiritului de corp de cadre ale armatei,  pierderea dreptului  la pensia militara de serviciu si a altor drepturi, este complexa, are in vedere intregul context al vietii politico- sociale din Romania, inclusiv al celui extern si se bazeaza pe un rationament corect si temeinic.
Nu detaliez nici ETAPELE si nici EFORTURILE Sindicatului Militarilor, pentru a NU PERMITE sa se intample asa. Cert este insa, ca in acest moment, in afara mult discutatelor <<LEGI>>(reparatorie si a pensiilor militare) o mare parte a cadrelor militare in rezerva si in retragere, membrii sau NU ai Sindicatului Militarilor, sunt in continuare OBIECTUL discriminarii, umilirii si abuzului .Personal, NU cred ca mai exista o singura instituie in lume, similara Casei de Pensii Sectoriala a MAp.N, care sa emita intr-un singur an de zile 4-6 Decizii de Pensionare( recalculari, revizuiri, regularizari, etc...) ILEGALE desigur si care au stabilit de fiecare data un alt cuantum diminuat din altul diminuat !!!???...
Daca tot a ajuns in Parlamentul Romaniei problematica pensiilor militare, INTELEPT ar fi ca in perioada imediat urmatoare, acest Litigiu sa nu mai existe ! Altfel, rationamentul guvernului iese din Logica, adica:...<<am identificat sursa financiara din bugetul anului 2013 si se pot plati pensiile militarilor fraudati pe nedrept, dar..., NU intra in plata decat incepand cu ianuarie 2014(sic!!!???)>> Pai, despre ce buget vorbim ? Daca s-a identificat sursa din bugetul anului 2013, ce legatura are cu bugetul anului 2014 care nici nu se cunoaste?
Un asa zis raspuns, l-a dat Mariana Campeanu intr-o emisiune la RTv.: <<Ce va vota Parlamentul, asa va face Guvernul>>.
Asadar INTELEPCIUNE domnilor parlamentari !

Honor et Patria, Vae Victis!

Vicepresedinte CD/Coordonator
colonel ,Victor Popescu