miercuri, 15 mai 2013

SPRIJINIM MASURILE PROPUSE.



GRUPUL FILIALELOR SCM <<MUNTENIA SUD>>
nr. V 30 din 15.05 2013
Public

COMUNICAT

domnule Presedinte al SCMD - Col.dr.Prof.Univ.Mircea DOGARU,
Am luat act de continutul ultimelor doua documente( Comunicatul si Scrisoarea adresata doamnei Senator Cristiana Anghel) publicate sub semnatura domniei voastre, pe site.ul central al SCMD.
Am retinut punctual si clar, evolutia in timp,momentul actual si perspectiva solutionarii litigiului pensiilor militare.
Logica unor astfel de amanari, nu poate fi justificata decat daca, se urmareste marirea numarului de pensionari fraudati ( vezi valul de Decizii de re.,re.,re.re.,... revizuire, care se rostogoleste si loveste ca un tzunami destinele pensionarilor militari), cresterea sumei financiare destinata reparatiei si odata cu acestea JUSTIFICAREA imposibilitatii REZOLVARII acestui nefericit litigiu !
In opinia noastra, avand toate argumentele legale de sustinere, Legea Reparatorie trebuie votata, promulgata si aplicata conform procedurii, in urmatoarele doua saptamani, in urmatorul continut:
1. Revenirea pensiilor diminuate la cuantumul din 2010 cu toate actualizarile la zi ;
2. Asigurarea drepturilor retinute ilegal, abuziv si discriminatoriu,  pensionarilor militari in perioada 2011-2013;
3.Asigurarea functionarii Legii Reparatorii, pana la punerea in aplicare a Legii Pensiilor Militare de Stat.
Prin urmare, NU numai ca suntem de acord cu masurile propuse de dv.stra si VA SUSTINEM, dar atragem atentia ca intr-o astfel de criza majora, cu implicatii serioase in stabilitatea SAOPSN, NU ADMITEM teoria infinitului ! A nu se crede ca ''fortam mana cuiva'', impropriu spus, deoarece in acceptiunea noastra NU exista o astfel de gandire, dar, s-a ingrosat chenarul mitomaniei politice in Romania si se simte acuta nevoie, de a fi remodelat.
In concluzie, Birourile Operative ale Filialelor SCM <<MUNTENIA SUD>> sprijina MASURILE  propuse de domnia voastra,  in SCRISOAREA adresata doamnei senator Cristiana Anghel.
Mizam pe intelepciunea TUTUROR senatorilor si deputatilor, de a solutiona saptamana urmatoare, prin vot unanim, cel mai grav ABUZ savarsit de guvernul cu multe numere si asumari de raspundere Boc, impotriva cadrelor militare in rezerva si in retragere din armata Romaniei - acela de DESFIINTARE a dreptului PENSIEI MILITARE DE SERVICIU .

Honor et Patria, Vae Victis !

Vicepresedinte CD/Coordonator
Colonel Victor POPESCU