miercuri, 29 mai 2013

Comunicat



GRUPUL FILIALELOR SCMD <<MUNTENIA SUD>>
nr.V 34/29.05 2013

Doamnelor si domnilor colegi din SCMD,

Uniti mai mult ca oricand, responsabili pentru destinele noastre si ale TARII, loiali luptei pentru apararea si respectarea principiilor statului de drept,  urmarim cu maxima atentie evolutia procedurilor in curs de desfasurare in Camera Deputatilor, pentru votarea Proiectului Legislativ  121/ 2013. Proiectul se vrea REPARATORIU, in primul rand pentru faptul, ca DREPTUL cadrelor militare la pensia militara de serviciu -( lege ocupationala)-, a fost DESFIINTAT abuziv, de guvernul condus de Emil Boc. In in al doilea rand, pentru ca aceasta situatie nemaintalnita in vreo tara membra sau nu NATO, a creat o grava confuzie intre ierahia, pregatirea, responsabilitatile functiilor categoriilor corpului de cadre militare si acordarea dreptului de pensie, dupa principiul contributivatatii.  In al treilea rand, elimininarea inechitatilor, discriminarii si abuzurilor intre membrii unei categorii socio-profesionale, reprezinta un principiu de maxima prioritate in procesul democratic al statului de drept.                                                   SALUTAM votul in unanimitate acordat de senatori in Camera Senatului si  initierea dezbaterilor in Camera Deputatilor in Procedura de Urgenta, astfel incat in luna iunie, litigiul pensiilor militare sa fie solutionat.
Avem convingerea ca doamnele si domnii deputati vor aborda cu toata raspunderea acest Proiect Legislativ important, amendamentele propuse pentru imbunatatirea lui, si vor acorda votul  in unanimitate.
In acest context, Filialele SCMD <<MUNTENIA SUD>>, aduce MULTUMIRI  TUTUROR acelora, care s-au implicat direct  si-au adus si isi aduc contributia,  pentru indreptarea unui grav abuz,  savarsit impotriva sistemului pensiilor militare ocupationale.
Felicitari Senatului si Camerei Deputatilor Romaniei!
Felicitari Guvernului Romaniei!
Felicitari Conducerii Centrale si Conducerilor Teritoriale SCMD !
Felicitari membrilor ANCMRR care au colaborat pentru reusita acestui PROIECT!

Honor et Patria! Vae Victis!
Vicepresedinte CD/Coordonator
Colonel Victor Popescu