sâmbătă, 22 iunie 2013

ACTIUNE LA VARF A COMISIEI DE DIALOG SOCIAL A SCMD



Nr.V 44 din 21 06 2013


Informez Filialelele SCMD din Grupul <<MUNTENIA SUD>> ca la 20 iunie a.c., la sediul Guvernului, Comisia de dialog a CD al SCMD a fost invitata sa participe la o discutie cu domnii: viceprim-ministru Gabriel Oprea, care a exprimat si pozitia domnului Mircea Dusa (ministrul Apararii Nationale, aflat in misiune), Radu Stroe – ministru de Interne si domnul secretar de stat, gl. Ilie Botos.
In a doua parte a discutiilor, a participat si domnul prim-ministruVictor Ponta.
Delegatia CD al SCMD a fost formata din membrii BO Central, col.(r) Mircea Dogaru – presedintele SCMD, gl. fl. aer.(r) Iosif Balan – secretar general interimar, col. (r) Valeriu Pricina – vicepresedinte media si purtator de cuvant si domnii vicepresedinti gl.mr. (r) Constantin Nastase – coordonatorul Departamentului financiar-contabil si col. (r) Marian Tudor – coordonator al filialelor din Bucuresti si Ilfov.                                La discutii a participat si o delegatie a ANCMRR condusa de domnul gl. (r) Mihai Iliescu.
1.     Necesitatea ca Legea reparatorie, sa fie promulgata in regim de urgenta, pana la sfarsitul acestei luni;


2. Adoptarea PLX 109/2012, de restituire, pentru toti pensionarii Romaniei, a dreptului constitutional nelimitat la munca;


3.     Urgentarea procedurilor de promovare a Legii pensiilor militare de stat;


4.     Solutii privind posibilitatea de reincadrare in Ministerul de Interne, atat a cadrelor tinere carora li s-au desfacut contractul de munca in 2011 – inceputul lui 2012 din MI, cat si a profesinistilor din M.Ap.N. angajati pe baza de contract si disponibilizati la 45 de ani fara drepturi;
Delegatia SCMD, a exprimat disponibilitatea de a coopera, in interesul comun de aparare a drepturilor militarilor si politistilor, nu numai cu ANCMRR ci si cu celelalte asociatii, din toate componentele sistemului national de aparare.

VICEPRESEDINTE CD/ Coordonator
Colonel Victor Popescu