miercuri, 5 iunie 2013

AVEM INCREDERE IN MAJORITATEA PARLAMENTARA DIN CAMERA DEPUTATILOR!



GRUPUL FILIALELOR SCMD <<MUNTENIA SUD>>

Stimati colegi - membrii sau nu ai SCMD si ANCMRR,

Problematica pensiilor cadrelor militare din armata Romaniei, NU mai reprezinta nici-un secret si devine pe zi ce trece, din ce in ce, mai tensionata. Evolutia acestui grav, nefericit si iresponsabil eveniment, instrumentat de fostul premier Emil Boc( asupra caruia trebuie sa ne indreptam toti cu Plangeri Penale pentru abuz in serviciu ),  este arhicunoscuta.
Angajarea resursei umane a Rezervei armatei, intr-un amplu proces de dezbinare, antagonizare si discriminare a categoriilor corpului de cadre, prin procedee securiste de tipul razboiului psihologic / terorist, a creat bresa destructurarii unui sistem functional, distrugand aproape in totalitate, unitatea si vointa  de lupta, cu preponderenta a ofiterilor! Presiunea exercitata de puterile statului, asupra pensionarilor militari, prin masuri si actiuni abuzive, care au avut ca efect desfintarea  dreptului  la pensia militara de stat, a culminat , pentru o parte insemnata dintre acestia, cu inrautatirea starii de sanatate, iar pentru multi, chiar cu deces.
Noi spunem ca, daca pentru un singur cadru militar s-ar fi intamplat aceste chestiuni nu grave - ci foarte grave, institutiile statului, direct -guvernul Romaniei, avea si are obligatia politico-sociala, constitutionala si legala, de a solutiona urgent situatia . Nu intram in detalii, nu reluam etapele dure prin care am trecut. Avem insa constiinta impacata ca, o mare parte dintre noi, am facut tot ceea ce este omeneste posibil legal, sa ne aparam drepturile desfiintate abuziv , sa revenim la starea de normalitate caracteristica unui stat european, democratic, sa reconstruim valorile institutiei militare si sa redodobandim increderea in statul de drept !
Suntem in asteptarea Deciziei Camerei Deputatilor. 
Declaratia  total nefondata, lipsita de logica, a reprezentantului UDMR in Comisia de munca din Camera Deputatilor, referitoare la Proiectul Legislativ PLx 164/2013, a creat premisele tergiversarii dezbaterilor .
In aceasta situatie, efortul nostru comun, al membrilor SCMD si ANCMRR,  trebuie sa realizeze refacerea si  intarirea unitatii, a colaborarii neintrerupte si activarii  spiritului combativ. Sa ramanem asadar, in stare de vigilenta!
Avem incredere in Majoritatea Parlamentara din Camera Deputatilor, ca va actiona cu intelepciune si profesionalism, pentru ca prin votul Proiectului Legislativ ( PLx 164/ 2013), pana la 13.06 2013, sa redea pensionarilor militari, drepturile stabilite de Legea Ocupationala in baza careia au fost pensionati - drepturi DESFIINTATE prin abuz si discriminare, de guvernul cu multe numere si asumari de raspundere Boc.

Honor et Patria, Vae Victis!
Vicepresedinte CD/ Coordonator
Presedintele Filialei Pitesti
Colonel Victor Popescu