luni, 13 ianuarie 2014

SI EU SUNT MEMBRU AL ANCMRR! IATA LA CE INDEAMNA REPREZENTANTII CONDUCERII CENTRALE A ANCMRR! NOI SPUNEM UNITATE, SOLIDARITATE SI ACTIUNE CONVERGENTA PENTRU APARAREA VALORILOR DEMOCRATIEI REALE, IAR ACESTIA TRAMBITEAZA DEZBINAREA ! JENANT !

luni, 13 ianuarie 2014

SCRISOARE DESCHISA A PRESEDINTELUI SCMD

Catre toti membrii SCMD, catre toti rezervistii, catre toti cetatenii de bun simt ai Romaniei
 - doi indivizi ameninta, in mod stalinist, existenta SCMD -

Cetateni, membri sau nu ai SCMD,
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) s-a infiintat, prin hotarare judecatoreasca pronuntata la 18.08.2009, ramasa definitiva si irevocabila, actionand si astazi, sub aceeasi denumire, la nivelul intregii tari, avand filiale in toate judetele si trei filiale, deocamdata, in Republica Moldova.
SCMD a aparat si apara interesele purtatorilor de uniforma militara, indiferent de institutia din care provin, realizand o prima grupare, in Istoria Romaniei, chiar daca doar la nivelul rezervistilor, a militarilor proveniti din Armata, Interne si Servicii. Neuitand misiunea pe care au avut-o pana la data trecerii, nedrepte, in rezerva, disponibilizatii intemeietori au trecut in Statut si misiunea apararii intereselor nationale, prin extensie, a societatii civile romanesti in ansamblu, obiectiv realizat prin sistemul de aliante al SCMD, numit Consiliul National al Societatii Civile (CNSC). SCMD a luptat si lupta pentru drepturi in justitie, in Parlament, in media interna si internationala si, la nevoie, in strada. Cu sacrificii, am obtinut reparatii partiale, pentru rezervisti, fie ca sunt, sau nu membri de sindicat, dar si pentru alte categorii socio-profesionale, adica pentru cei ale caror drepturi au fost calcate in picioare de “regimul Basescu”.
Aderarea la SCMD, care actioneaza si in 2014, sub aceeasi denumire neschimbata, se face, exclusiv, in baza propriei constiinte. La fel si aderarea la CNSC. Asa se face ca, peste 90% dintre membrii SCMD sunt si membri ai unor ONG-uri (asociatii, uniuni, fundatii, etc), intemeiate de rezervisti, la nivel local sau national, intre care si Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere (ANCMRR), un ONG care si-a asumat, in lipsa unui sindicat, pana in 2009, si obiective de tip sindical.
Cu precizarea ca in SCMD intra cine vrea si ramane cine vrea si, mai ales cine intelege ca traim in Uniunea Europeana a Mileniului III, care recomanda intemeierea de organizatii de tip sindical de catre militari, reamintesc tuturor celor cu pretentii juridice ca atacarea unei hotarari judecatoresti a existentei unui astfel de organism se poate face, “cu recurs in 15 zile de la pronuntare”.
Traind in Romania, unde orice este posibil, ca presedinte fondator am amanat afirmarea noastra publica timp de trei luni, pentru a evita ca vreun interesat sa-si arunce slugile asupra noastra. Iata insa ca, la aproape 5 ani de cand hotararea de recunoastere a personalitatii noastre juridice a devenit definitiva si irevocabila, doi domni, Gl.(r) Mihai ILIESCU, presedinte ANCMRR si Cdr.(r) Constantin ALEXANDRU, fost si membru SCMD in anii 2009 – 2010, fara sa-l fi “racolat” nimeni, s-au adresat Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, solicitand “desfiintarea sentintei civile mentionate” ca “fiind lovita de nulitate absoluta”.
Ca om rational si cetatean european imi pun urmatoarele intrebari:
1.  Cum ne-a gasit respectiva Citatie, la o adresa inexistenta in Bucuresti (Strada Faurei nr. 13)? Unde este consemnat sediul SCMD ca fiind in strada Faurei?
2.    Ce parere au membrii de sindicat, proveniti din MApN care sunt, aproape toti, membri ANCMRR, de acest demers al sefului lor pe linie de ONG-uri – pastratoare de traditii? S-a obtinut acordul lor pentru a formula aceasta actiune? Dar ceilalti……. si-au dat acordul?
3.     In slujba cui actioneaza cei doi domni in cauza,  mergand, ca de obicei, pe langa lege, in Romania basista (vrand, nevrand, trebuie sa-i dam dreptate Premierului, in acest caz), exact in momentul in care SCMD a hotarat in forumul sau decizional (Consiliul National al Reprezentantilor) declansarea actiunii decisive pentru recuperarea tuturor drepturilor furate si militarilor si civililor de catre, inca activul, “regim Basescu”?
4.  In Romania, unde justitia da termene la Calendele grecesti, cum de acestei aberatii, depusa pe 16 12.2013 si primita de noi pe 13 01.2014, i s-a dat termen, rapid, pe data de 13.02.2014? Se teme cineva de noi in perspectiva apropiatelor alegeri?
Las la latitudinea dvs, stimati cetateni ai muribundei Romanii, sa gasiti raspunsurile, punandu-va la dispozitie citatia si motivatia aberantei actiuni deschise impotriva SCMD, pe 05 12.2013 si primita abia astazi…….13.01.2014 (ca de obicei, cine loveste in Romania, incepand cu 25.12.1989, loveste la data semnificativa). In ceea ce ne priveste, atata timp cat existam si vom exista, ne reafirmam decizia de a lupta pentru dreptate, asa cum am proclamat, in marile mitinguri, “pana la capat”!

Cu stima,
Presedintele SCMD
Col (r) dr. Mircea DOGARU

P.S.     Sper ca acum intelegeti, stimati camarazi, de ce nu am acceptat, in toti acesti ani, nici o modificare a Statutului si de ce SCMD a activat, strict, in limitele acestuia!