luni, 6 aprilie 2015

DIN PACATE, domnul Dusa , NU poate pune pe reverul hainei premierului actual,, ceea ce domnul Oprea, a pus pe al lui Boc!


Legea Pensiilor Militare de Stat - Un EFORT si MERIT extraordinare, ale SCMD!
Felicitari domnule Dogaru si TUTUROR membrilor de sindicat ,care de 5 ani , se afla pe frontul luptei APARARII acestui DREPT FUNDAMENTAL!


SCRISOARE DESCHISA

Senatorilor si deputatilor romani, indiferent de culoare politica



Doamnelor si domnilor senatori si deputati,

Am primit cu satisfactie informatia ca, in urma demersurilor noastre, a reintrat in Senatul Romaniei, pentru dezbatere, Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, trimis de Camera Deputatilor cu nr. BP313/18.03.2015 si inregistrat in Biroul Permanent al Senatului cu nr. B123/2015 (Anexa 1). Este o propunere legislativa pentru care ne simtim datori sa multumim, inca o data, doamnei si domnilor deputati Liliana Minca, Stefan-Petru Dalca, Viorel-Ionel Blajut, Tudor Ciuhodaru, Mihai Deaconu, Ion-Cristinel Marian si domnilor senatori Petru Ehegartner, Marius-Petre Nicoara si Dumitru Pelican.

Este un Proiect de lege reparatorie, menit sa redea pensionarilor militari, transformati de regimul Basescu in asistati social, onoarea si demnitatea de rezervist. Un proiect care nu presupune un efort financiar din partea Guvernului ci, dimpotriva, usurarea sarcinii Casei Nationale de Pensii, prin reintegrarea rezervistilor in sistemul militar.

Deoarece, datorita discriminarii si atacurilor mediatice ordinare la care am fost supusi, numarul deceselor inregistrate de rezervisti, de trei ani incoace, este, in medie, de 500/luna, asa cum putem demonstra prin documente, semnate de fostul sef al Directiei Financiare a MApN, va rugam sa redati Proiectului caracterul de URGENTA, initial avut, conform Anexei 2. In actualele conditii internationale, cand razboiul bate la usa, Tara nu poate fi aparata decat de profesionisti vii, nu de catre decedati sau tineri – carne de tun, lipsiti de minima instructie militara, datorita unei legi aberante, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2007. Raul se poate face intr-o secunda, printr-o semnatura si poate fi sustinut printr-o campanie de dezinformare intensa, asa cum s-a procedat, dar revenirea la normalitate dureaza. Noi o asteptam de trei ani, murind lunar in procentajul stabilit de cei care au decis ca trebuie sa parasim pe cale naturala sistemul”.  Drept urmare, in interesul intregii natiuni romane, noi, cei care am supravietuit, va cerem dreptatea ACUM! Pentru a vedea ca este vorba despre dreptate si a va sterge din memorie insultele nemeritate aduse, in mod tradator, aparatorilor patriei, democratiei constitutionale si ordinii statului de drept, va punem, alaturat, la dispozitie, argumentatia juridica referitoare la nedreptatile anticonstitutionale suferite de noi, printr-un “Punctaj de probleme privind pensiile militarilor in rezerva si in retragere” (Anexa 3).

Transmitandu-va rugamintea de a face dreptate si a vota, in regim de urgenta, acest Proiect, imi permit, totodata, sa ii atentionez pe domnii deputati sa nu repete greseala votarii in orb a unui aberant proiect de lege de aprobare a OUG nr.95/2015, trecut de Senat, care ii discrimineaza, din nou, pe militari, alaturi de alte categorii socio-profesionale si de varsta, scotandu-i de sub incidenta Legii Recunostintei, prin declararea prosteasca si hilara, din ratiuni politicianiste, a incheierii Revolutiei Romane pe data de 22 decembrie 1989, la orele 12.10 ….. “trecute fix!”

In speranta ca veti surmonta problemele puse dvs., fiecaruia in parte, de excesele hollywoodiene ale unei actiuni procuratoriale, extern impusa si ca va veti aduna curajul de a face dreptate, in sfarsit, aparatorilor dvs., va transmit intreaga gratitudine a celor crescuti in respectul datoriei fata de cei care stiu sa isi faca datoria!

Urandu-va Sarbatori Pascale fericite, va multumesc anticipat!

Col.(r) dr. Mircea DOGARU,


Presedintele SCMD