miercuri, 2 martie 2016

COMUNICAT DE PRESA

RESPINGETI INTOXICARILE

-In atentia intregii media-

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Deoarece au aparut, in ultimele zile, date aberante despre pensiile politistilor, in mod respectuos va atrag atentia asupra urmatoarelor:
1.      Legea nr. 223/2015, adica Legea pensiilor militare de stat nu se aplica, desi este in vigoare de la 01.01.2016. Ea a fost stopata de o ticaloasa OUG, strecurata anticonstitutional ca articol (nr. 4o) in OUG nr. 57/2015, care priveste ... salarizarea pe 2016.
2.      Urmare a celor de mai sus, nu se pot face legal pensionari in sistemul militar, deoarece soarta legii si a OUG 57 se vor hotara zilele acestea in Parlament.
3.      In mod ilegal s-au facut insa treceri in rezerva in baza OUG 1/2011 si a Legii 263/2010 desi ordonanta in cauza si articolele din Lege referitoare la militari au fost abrogate cu data de 01.01.2016. Mai mult, au inceput sa primeasca rezervistii, ca in vremea lui Emil Boc, noi decizii de revizuire, cate 2-3 intr-un plic, in baza legilor Boc-Basescu abrogate.
Pe cale de consecinta, consideram toate aceste informatii pe care le primiti de la organe specializate in diversiuni si manipulare, privind pensii monstruoase la Interne, drept actiuni  menite sa contracareze mitingul din 6 martie 2016.
In situatia in care doriti sa abordati probleme legate de mitingul amintit va transmitem rugamintea de a contacta responsabilul, adica Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, care si-a asumat sarcina de a organiza si acest miting, in interesul intregii Societati civile. Si aceasta pentru ca paleta revendicarilor sociale care ne scot in strada nu se rezuma doar la pensii militare si civile ci si la salarii, locuri de munca, dreptul de proprietate, etc.
In concluzie, nimeni nu are pensii de sute de milioane obtinute pe o lege menita tocmai sa lichideze abuzurile din sistem, si care nu se aplica. Probabil ca respectivele cazuri se refera la indivizi care, pe langa pensiile militare, si-au tras si indemnizatii nesimtite de parlamentari (Cazul Basescu) si de "revolutionari". Retineti si faptul ca noi contestam in egala masura OUG nr. 95/2014, care ii transforma pe toti basistii in "luptatori cu rol determinant", pentru ca singurul rol determinant pe care l-au avut a fost in spolierea si distrugerea sistematica a Tarii. Amanunte la mitingul Societatii civile organizate, din Piata Victoriei, duminica 6 martie, ora 11.00.

Cu multumiri anticipate,

p. Consiliul National al Societatii Civile (CNSC),
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

PRESEDINTELE SCMD