marți, 6 noiembrie 2012

SCMD ,NU CERE DECAT RESPECTAREA LEGII IN ACEASTA TARA ! SA FIE FOARTE CLAR : NI S-AU FURAT DREPTURILE CONSFIINTITE IN LEGI ;GUVERNUL ROMANIEI ARE OBLIGATIA SA RESPECTE CONSTITUTIA ROMANIEI ! Gabriel Oprea are de dat explicatii in procese penale ,INDIFERENT de natura ALIANTELOR ,el nu mai poate detine decat un loc...de...orice ,dar un asemenea portofoliu NU ! EL si indivizii din gasca lui .au VOTAT IMPOTRIVA INSTITUTIEI MILITARE pe care au dezonorat-o ! NICI MAGISTRATII MILITARI ,NU AU FOST MAI PREJOS ,TREBUIE SI ACESTORA SA LE INTENTAM UN PROCES PE MASURA ,SA VEDEM CU CE SE OCUPA EI SI CE RESPECT AU EI FATA DE INSTITUTIA MILITARA !


 

GRUPUL FILIALELOR SCMD MUNTENIA -SUD
PRELUARE



Nota
Nr. 2398  din  06.11.2012
Uz intern
                           



                                                                                                                         


Emitent:
·         Presedintele SCMD
Telefon: 0736601020
 


Destinatari:
·         Birourile  Operative ale Filialelor SCMD
 
                      







Subiect:      Stadiul negocierilor privind ordonantele de urgenta


Doamnelor si domnilor colegi,

Dupa cum stiti, cu staff-ul Aliantei PNL-PC nu avem nici un fel de problema, liderii aliantei sustinand cele doua ordonante, precum si pe dl. ministru Dobritoiu, in demersurile sale.

Probleme am avut cu dl. Gabriel Oprea, proaspat aliat PSD, care inca se impotriveste, pe ideea ca aceste ordonante le va da el, ca viitor ministru. Acest lucru se ascunde in spatele unor zvonuri despre faptul ca dl. Ponta ar fi afirmat ca ne rezolva solicitarile anul acesta (adica dupa alegeri si nu inainte). In realitate, dl. Ponta a fost si este adeptul rezolvarii situatiei noastre inainte de alegeri, asa cum a declarat si la conferinta de presa, ca lucrurile se vor indrepta cu luna noiembrie.

La solicitarea noastra, ca presedintii filialelor din zona de Sud Vest sa fie prezenti la Targu Jiu, cu ocazia vizitei d-lui Ponta, in situatia in care “pilele” locale nu au functionat, la apelul telefonic al d-lui Col Naon, l-am sunat, in sedinta, pe dl. ministru Mircea Dusa, sa-i transmita d-lui Ponta rugamintea sa-si rezerve cateva minute pentru reprezentantii nostri. Cine isi asuma merite inexistente in aceasta chestiune, ori nu cunoaste realitatea, ori nu cunoaste adevarul, ori este cu sacii in caruta, si nu stie cat de mare este disperarea celor cu pensiile reduse, ori se teme de o deteriorare a relatiilor noastre cu PSD-ul. Nu este cazul! Avem totalul sprijin si al d-lui ministru Mircea Dusa si, prin interventie directa, a d-lui Prim vicepresedinte PSD si ministru de Finante, Florin Georgescu. De asemenea, sprijinul domnilor Victor Ponta, Liviu Dragnea si Ion Iliescu!

In cursul zilei de ieri, fiind solicitat de conducerea PSD, am aratat cat de grava este situatia, pentru ca rezervistii au cazut de la extaz (dupa conferinta de presa a d-lui Ponta) in cea mai neagra depresie, vazand ca totul ramane la stadiul de promisiune. Am adus ca argumente pentru solutionarea rapida a situatiei prin emiterea ordonantelor, urmatoarele:

·        Avem mii de membri SCMD care sunt si membri PSD, multi dintre acestia amenintand cu ruperea carnetelor. Deci PSD si-ar pierde nu numai un aliat pretios ci si o buna parte din baza proprie;
·        Faptul, adus la cunostinta de vicepresedintele SCMD coordonator pe zona Bucuresti si Ilfov, ca trei ofiteri superiori in rezerva au anuntat ca-si vor da foc, imbracati in uniforma, in Piata Victoriei;
·        Multe filiale din teritoriu au anuntat ca vor veni in uniforma la Bucuresti, pentru a solicita o discutie cu dl. Ponta;
·        Sub presiune, am solicitat si obtinut drept de manifestatie in Piata Victoriei, intre 12-25.11.2012, cu posibilitatea de prelungire pana in 06.12.2012, in paralel cu politistii (ei dimineata, noi dupa amiaza);
·        Suntem supusi unei campanii dure de manipulare prin zvonuri, de catre serviciile Presedintelui;
·        Orice initiativa a noastra va fi urmata si de celelalte asociatii si sindicate partenere;
·        Promovarea ordonantelor ar detensiona cu totul situatia.

Ni s-a promis ferm rezolvarea situatiei, sub rezerva eventualelor obiectii ale FMI. Acestea ar fi doua:

1.     Cheltuieli neprevazute si suplimentare, prin rectificare la rectificare de buget (obiectie eliminata de solutia d-lui ministru Dobritoiu privind transferul de fonduri, dar si de textul ordonantei, elaborata de noi, care prevede inceperea platilor din ianuarie 2013);
2.     Posibila acuza la adresa PSD si USL de “mita electorala” sau “politica populista”. Impotriva acestei obiectii, exista insa toate acordurile incheiate de SCMD, Protocolul semnat de catre cei trei copresedinti ai USL si declaratiile d-lui Prim ministru din perioada 01.05-02.11.2012. In toate aceste declaratii, domnia sa a fost consecvent! Un alt argument ar fi si precizarea Curtii de Conturi, de sambata, 03.11.2012, preluata de agentiile de presa, ca micsorarea pensiilor aflate in plata a fost si “ilegala si neconstitutionala”.

Rezultatul discutiilor de ieri s-a concretizat in stirea transmisa de agentiile de presa si news-alertul RTV (vezi rtv.net/sectiunea sociala) , astazi, la orele 12.30, ca  Guvernul cauta urgent solutii pentru peste 30.000 de pensii militare calculate gresit de guvernele Boc-Ungureanu.

Am fost solicitat pentru discutii cu lideri ai USL si in cursul acestei dupa amiezi.

Rezultatele negocierilor cu FMI, probabil vor fi comunicate diseara sau maine dimineata.

Independent de acestea, presiunile noastre vor continua pana la declansarea oficiala a campaniei electorale si imediat dupa, tinand cont de faptul ca domnii Crin Antonescu si Victor Ponta si-au anuntat prezenta mai multe zile la Alexandria, pentru lansarea campaniei liderului PNL.

Indiferent cine ce opinie are, este mai sigur, sub toate aspectele, sa obtinem ce ne-am propus acum, pentru ca nu stim ce se va intampla in alegeri, de ce Guvern si de ce Parlament ne vom izbi, in luna decembrie a.c. Cu alte cuvinte, intrucat ne-am indeplinit in totalitate obligatiile asumate fata de USL, avem dreptul sa pretindem ca “ce-i in mana, nu-i minciuna”! In fond, solicitam acum asigurari legale, nu recuperari din bugetul actual.

Este esentiala insa recuperarea naturii juridice a veniturilor noastre ca pensii militare de stat!

PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Dogaru Mircea