luni, 10 decembrie 2012


GRUPUL FILIALELOR SCMD << MUNTENIA  SUD >>
Presedintele Filialei 1 Pitesti 

Stimati membrii ai S C M D ,
In ziua de 12 decembrie 2012 ,10.00 h ,in sala Amfiteatru din Muzeul Judetean Arges ,se vor desfasura lucrarile AGF Pitesti .
Conform prevederilor statutare si de reglementare a activitatii SCMD ,prezenta membrilor de sindicat este obligatorie .
In aceasta formula ,vom discuta un subiect sensibil si anume despre : <Redefinirea strategiei de actiune a SCMD in perioada urmatoare ,evaluarea si consolidarea potentialului functinal al Filialei si imbunatatirii imaginii publice a SCMD> .
Revin asupra unei declaratii facute de Presedintele Dogaru,  in sensul pozitionarii actiunii SCMD ca <<FORTA A TREIA>> Da ! intotdeauna militarii ,indiferent de categoria lor ,au constituit ,constituie si vor constitui o FORTA de temut . Si intotdeauna ,in Romania unde gastile politice ,constituite in majoritatea lor din demagogi nepregatiti ,corupti ,agramati si impostori ,s-a urmarit ducerea in derizoriu ca si acum de altfel ,a valorilor fundamentale ale institutiei militare .
Nu putem fi FORTA a TREIA ,atata timp cat la actiunile principale organizate si conduse de Conducerea Centrala si Presedintii Filialelor  SCMD ,au participat aprox.25 % din 100 % membrii de sindicat ;
Nu putem fi FORTA a TREIA ,daca nu ne implicam si ne indepartam tot mai mult de obiectivul nostru ;
Va adresez asadar rugamintea tuturor ,sa fim sinceri si sa ne exprimam pozitia in cadrul SCMD ,sa fim loiali cu noi insine si sa incepem actiunea impotriva celor ce nesocotesc si incalca drepturile noastre ,ale tuturor !
Puterea SCMD nu consta  in Conducerea Centrala sau Conducerile Filialelor ,ci in NOI toti .In actuala etapa in care se gaseste Romania ,intr-o societate in care dezmatul moral pe banii publici ,jaful ,destrabalarea administrativa ,institutionala si de alta natura este la loc de CINSTE ,SCMD nu putea face mai mult . Datorita actiunii SCMD ,a putut fi promovata o dezbatere politica si publica serioasa in spatiul societatii civile , au fost negociati termenii revenirii la pensiile militare de stat ,s-a amanat timp de un de zile diminuarile ,s-au anihilat restituirile si s-au promovat zeci de mii de actiuni in justitie ! Se putea mai mult ? Poate ,dar TREBUIE implicare !Cu tot felul de critici necontrolate si nejustificate ,ifose ,atitudini nepoliticoase,cu aruncarea lipsurilor in ''rucsacul''lui Dogaru si Presedintilor de Filiale ,NU putem merge mai departe !
Am si TREBUIE sa avem incredere in SINDICATUL MILITARILOR ! Este singura structura interesata de apararea drepturilor militarilor ,de apararea valorilor fundamentale ale democratiei constitutionale in Romania !
Sa amanam in dezbaterile noastre ,politicul .Sa vedem cum se organizeaza ,ce program de guvernare va avea executivul si cum isi indeplinesc mandatul ,parlamentarii . Sa ne pregatim temeinic TEMELE !
Domnul Dobritoiu ,va vom sprijini in continuare !
Domnule Dogaru ,deasemenea !
Honor et Patria ,Vae Victis !
Vicepresedinte CD/Coordonator
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel ec.Victor POPESCU