joi, 20 decembrie 2012

"OMAGIU" DISCRIMINARII SI ANULARII VALORILOR INESTIMABILE/FUNDAMENTALE ALE INSTITUTIE MILITARE-ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA . PENALI INCURAJATI DE GUVERNUL ROMANIEI ! RUSINE !

Mulţumiri din inimă transmise de pensionarii militarii ilustrului ministru al apărării, general (r) dr. prof.univ. Gabriel Oprea

Printr-un vibrant omagiu, foştii pensionari militari de pe întreg cuprinsul patriei îşi îndreaptă recunoştinţa către întâiul conducător al Armatei României, ilustrul şi devotatul ministru al Apărării, deputat în Parlamentul României, general în rezervă, profesor universitar şi conducător de doctorate, om de afaceri de succes, lider de partid guvernamental, domnul Gabriel Oprea.

Aceştia îi mulţumesc pentru participarea cu succes la reuşita desfiinţării pensiilor militare şi transformarea acestora în pensii obişnuite, creându-se astfel o egalitate firească între toţi cetăţenii României, participanţi în mod egal la propăşirea Românie!

Mulţumirile se datorează şi muncii susţinute depuse de domnul Oprea pentru “limitarea pensiilor militarilor la doar 19 până la 69%”, situaţie esenţială pentru “asigurarea creării premiselor obţinerii de fonduri necesare pentru demararea marilor investiţii naţionale”.
Foştii pensionari militari îi mai mulţumesc ministrului Oprea pentru asigurarea cadrului necesar primirii solicitărilor pline de entuziasm de recalculare a pensiilor.
De asemenea, mulţumirile se datorează şi excepţionalei organizări a primirii pensionarilor entuziaşti în centrele militare, evitându-se astfel umilirea totală a acestora prin deplasarea la Casele de Pensii pentru a beneficia de recalcularea pensiei. Ministrul este astfel felicitat pentru că a insistat ca prin lege să se specifice obligativitatea deplasării tuturor foştilor pensionari militari la CMJ pentru a-şi depune personal şi, desigur,  entuziast cererea de recalculare şi diminuare a pensiei. Se creează  astfel o binemeritată socializare a pensionarilor cu personalul militar activ şi…  plin de bunăvoinţă.
Mulţumirile se mai îndreaptă şi spre amiralul prof. univ. dr. Gheorghe Marin, şeful SMG, care a creat rapid baza legislativă pentru folosirea sistemului informatic al MApN în folosul recalculării urgente şi fireşti a fostelor pensii militare.
Nu în ultimul rând, mulţumirile se îndreaptă şi spre doamna general de brigadă Maria Lupu, şeful Direcţiei financiar-contabile din MApN, care a subscris imediat dezideratului naţional de diminuare a pensiilor, contribuind activ şi cu succes la crearea unor acte normative care să conducă la obţinerea de fonduri necesare relansării economiei româneşti, creşterii productivităţii muncii şi înaintării României pe calea dezvoltării armonioase.
O felicităm totodată pentru  realizarea deosebită în recalculare a pensiilor a 70% dintre cei care au cerut recalcularea pensiilor în baza Legii nr.90/2007 (grupe de muncă) şi ne gândim că dacă a reuşit să raspundă la 70% din cererile de recalculare a pensiilor în 3 ani, sigur va reuşi să le calculeze corect şi în 4 luni pensiile la toţi pensionari MApN.
O mai felicităm pentru modul operativ cu care postează pe site-ul instituţiei ce cu onor o conduce toate prevederile legale, la zi, care se referă la pensiile fost “militare”.
Prin economiile pe care le va aduce bugetului de stat prin diminuarea pensiilor, cu siguranţă va reuşi să obţină fonduri ca să-şi construiască un nou site care să fie actualizat de specialişti de primă mărime ai informaticii româneşti!
RD
24 august 2010
PS Vibrantul omagiu e o pură închipuire,  dar care pleacă dintr-o crudă realitate: doamna general de brigadă Maria Lupu într-un interviu acordat Observatorului Militar chiar aduce mulţumiri ministrului şi şefului SMG pentru implicarea lor în recalcularea pensiilor. Oare e plătită ca să laude ipocrizia, sau chiar crede în ceea ce zice? Sau poate i s-a cerut…
În Suplimentul Observatorului Militar (OM) este publicat, pe lângă  interviul cu doamna Lupu şi Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.101 din 23 august 2010 pentru aplicarea în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr.735/2010.
Felicităm astfel OM pentru iniţiativa sa, care a permis informarea corectă şi oportună a celor direct interesaţi, acoperind astfel lipsa de profesionalism şi dezinteresul celor din structurile de specialitate ale MApN!

HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !

Vicepresedinte CD/Coordonator
Colonel Victor POPESCU