joi, 21 februarie 2013

DA ! TOATE ACTIUNILE dl.ui Premier ,inclusiv IMPOTRIVA NOASTRA , CONDUC IN ACEASTA DIRECTIE !

GRUPUL FILIALELOR <<MUNTENIA SUD>>




AVETI UN ARGUMENT CIT DE MIC SA SPUNETI CA NU ESTE ADEVARAT ? MA INDOIESC...

 



Răspundeți la acest post, răspunzând de mai sus această linie

Articol nou pe Blogul lui Radu Soviani

Premierul domnului Basescu

de Soviani
Mai are cinev dubii ca domnul Victor Ponta s-a transformat în noul Emil Boc? Mai are cineva dubii că în spatele acțiunilor domnului Ponta se află un consens tacit cu domnul Băsescu? Mai are cineva dubii că prin acest pact domnul Băsescu a renunțat la un partid care a devenit mizerabil (prin lipsa de calități a unora dintre liderii trecuți și prezenți) - respectiv PDL și încearcă prin ''coabitarea'' sau mai degrabă ''non-combatul'' liderilor să își însușească un nou partid, și anume PSD-ul? În scenariul pe care încerc să îl conturez, voi demonstra că domnul Victor Ponta este noul Emil Boc.
Victor Ponta este premierul domnului Băsescu și noul Emil Boc.
Aceasta nu este o metaforă. Este o realitate. Domnul Băsescu este cel care l-a desemnat nu o dată, ci de două ori pe Victor Ponta în calitate de premier al guvernului României. Ca la orice mutare, denumită de unii ''strategie politică'' de alții ''minciună ordinară'', domnul Băsescu a încercat de fiecare dată să bage câte o minciună sfruntată pentru a nega ceea ce oricum avea să facă: ''”Domnul Ponta este copilot la mașină. Cum poți să conduci țara când ești doar copilot. Nu poate să conducă o mașină de 3 metri. Nu are maturitatea necesară să fie premier. Nu în mandatul meu. Gândiți-vă cum ar reacționa Victor Ponta dacă s-ar produce o reintrare a globului în recesiune, cum ai lua măsuri nepopulare?” - declara domnul Băsescu în 14 martie 2011. Părerea mea este că blatul cu domnul Ponta era făcut încă de atunci (atenție, martie 2011).
Cum a reacționat Boc atunci când ''globul a reintrat în recesiune''? Exact ca și domnul Ponta (alături de partidul căruia guverna atunci, în 2009, iar domnul Ponta era ministru pentru relația cu parlamentul sau așa ceva): au ignorat recesiunea, au ignorat înțelepciunea, au construit bugete nerealiste. Când realitatea a dat de pământ cu visurile dânșilor, au început să dea cu taxele și impozitele în populație: de la forfetar (al lui Boc de atunci  și al lui Ponta de acum). Frustrarea neîndeplinrii dorințelor s-a transformat în răzbunare pe companii și populație. Boc a majorat TVA-ul și a tăiat salariile (în timp ce menținea salarii babane pentru acoliți de genul Sebastian Vlădescu, Bogdan Drăgoi sau Ionuț Popescu). Într-o primă fază, Boc mințea cu nerușinare ''nimeni nu va avea salariile și pensiile tăiate, nu vom majora TVA-ul''. Metoda a fost preluată de domnul Ponta - țineți minte momentul noiembrie 2012, atunci când pe site-ul ministerului de finanțe a apărut informarea că vor fi majorate taxele și impozitele? ''Ce-i nebunia asta'' - zicea domnul Ponta, promițând că taxele locale vor fi majorate în 2014, printr-o modificare a codului fiscale. Evident, a fost o mare minciună. Citiți materialul următor ca să vedeți cât de mare era minciuna: http://soviani.com/2012/12/12/cine-este-acest-arogant/
Faptul că domnul Ponta era un copilot imatur - in acceptiunea domnului Basescu - nu l-a impiedicat sa il desemneze prim-ministru. Nu o data, ci de doua ori. Cu jocul de glezne aferent. Evident, domnul Ponta l-a rasplatit pe presedintele sau: in cea de-a doua suspendare a domnului Basescu, domnul Ponta a actionat ca un premier imatur: in loc sa faca demersurile pentru oficializarea rezultatului recensamantului INAINTE de suspendare, a ignorat aceasta chestiune, parand sa se trezeasca din letargie abia dupa votul popular. Orice om rational si orice partener extern normal ar fi condamnat finalizrea procesului de recensamant DUPA votul popular. Ceea ce s-ar fi intamplat. Doar ca daca listele ar fi fost finalizate INAINTE de suspendare (nimic imposibil in treaba asta), domnul Basescu ar fi fost acum ISTORIE.
In plina procedura de finalizare a procedurii suspendarii lui Traian Basescu, domnul Ponta a sters-o in Africa de Sud, la Congresul Socialistilor. Ca sa nu fie in tara atunci cand trebuiau luate deciziile finale, domnul Ponta a plecat in Africa de Sud cu 2 zile inainte de inceperea congresului. Comunicatul PSD ne anunta atunci clar:
''Victor Ponta se va afla de luni pana joi in Africa de Sud si va participa la mai multe reuniuni si intalniri politice cu ocazia acestui congres''. Fotografia de mai jos sa arate oare o intalnire la nivel inalt in Africa de Sud?
img-20120829 - 00002
Probabil că mandatul de pana in alegeri al domnului Ponta l-a multumit grozav pe domnul Basescu, motiv pentru care i-a acordat un al doilea mandat. O sa imi raspundeti: nu avea ce sa faca, trebuia sa il desemneze pe Ponta. Desigur, dar atunci ce sens a mai avut jocul de glezne pe care l-a facut inainte de alegeri domnul Basescu (''cineva fără pată, care nu are trecut ascuns, etc...'' - acela va fi cel pe care îl voi desemna premier). Eu nu sunt convins că domnul Ponta este un tip fără pată - scandalul de plagiat aducând demisia într-un stat civilizat, așa cum s-a întâmplat cu ministrul apărării din Germania - Karl Theodor zu Guttenberg - care a demisionat după ce teza de doctorat a domniei sale a fost dovedită drept plagiat. La noi s-a preferat desfințarea comisiilor și acoperirea urmelor. Dar, acțiunea de desemnare ca premier a domnului Ponta de către domnul Băsescu, dovedește în lumina declarațiilor de mai sus ale președintelui, că domnul Ponta se încadrează perfect în sistemul de valori băsescian.
Dar apropos de declarațiile domnului Băsescu, am scris atunci, în martie 2011, un scurt ghid de interpretare a declarațiilor domniei sale. În găsiți aici: http://soviani.com/2011/03/15/mic-ghid-de-interpretare-a-declaratiilor-lui-traian-basescu/
Ceea ce vreau să spun este că în primul mandat de premier al domnului Ponta, acesta mai degrabă a facilitat rămânerea domnului Băsescu pe poziția de Președinte, decât să pregătească un referendum corect de suspendare, prin finalizarea listelor de votanți înaintea procedurii de suspendarea.
Domnul Ponta a preluat nu numai simpatia domnului Băsescu, dar și ideile acestuia. Mai țineți minte textul moțiunii de cenzură cu care a venit la putere Ponta?
''În 20 martie 2012, guvernul a aprobat 3 hotărâri de guvern prin care se aprobau acorduri petroliere de concesiune către compania americană Chevron, pentru dezvoltare exploatare a gazelor de  șist în Dobrogea... De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de șist în condițiile în care nu existau studii și nici cadrul legislativ specific care să reglementeze condițiile de explorare-exploatare, care să evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice''? A trântit guvernul Ungureanu cu această moțiune, a introdus un ''moratoriu'' adică o înghețare a explorării pe termen de un an, după care, ce ne spune domnul Ponta? ''DA, sunt PENTRU gazele de șist''. De altfel, la mai puțin de două luni după venirea ca permier, în iunie 2012, guvernul Ponta aviza NEGATIV o propunere a unor parlamentari Vasluieni de interzicere a acestui tip de exploatări. Imediat după alegeri, în 18 decembrie, domnul Ponta declara, despre aceeași companie Chevron că ''negocierile cu Chevron rămân o zonă de interes''. Acum domnul Ponta spune: http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14079073-victor-ponta-sustin-explorarea-gazelor-sist.htm. Tot în decembrie domnul Ponta spunea că ''cel mai mult are de pierdut dacă România scoate gaze de șist - Gazprom''. Adică, vom rămâne dependenți energetic de Gazprom ne spunea domnul Ponta, dacă nu scoatem gaze de șist.
Ghiciti ce spune domnul Băsescu despre gazele de șist? Cică fără exploatarea gazelor de șist rămânem dependenți energetic
Susținerea verbală a lui Traian Băsescu pentru proiectul de la Roșia Montana nu mai este un secret. Ce spunea domnul Ponta la mai puțin de lună după ce a devenit premier? În mai 2012? Iată declarația domniei sale:
''Nu doar că îl suspectez pe Traian Băsescu, ci îl acuz de faptul că atunci când ești în prima poziție a țării, sau a doua, sau într-o poziție atât de importantă, nu poti sa faci lobby pentru o companie privată fără a fi categoric considerat ca interesat, nu stiu, poate politic, nu vreau sa spun mai mult de atat'', declara Ponta pentru PROTV, în mai 2012.
Ce spun acum despre Roșia Montana? O consideră la fel de importantă ca autostrăzile pentru România, întrucât vrea să transfere investiția în ministerul creat pentru bunul său prieten, Dan Șova: ''Roșia Montana va trece la ministerul Marilor Proiecte'', a declarat Ponta pentru hotnews.ro
Și apropos de lobby pentru marile companii, cum interpretați declarația asta? ''OMV, fiind un mai bun administrator decat a fost statul roman, a obtinut profituri foarte mari, toate profiturile au fost investite. Cea mai mare investitie din Romania la ora actuala este a OMV si a Exxon Mobil in exploatarile offshore in Marea Neagra. De exemplu, faimoasa centrala de la Brazi, cea pe gaz, este cea care intrand in piata ne-a adus toate preturile la energie electrica mai mici, dincolo de ceea ce tine de energia din zona reglementata.''
Iar publicul trebuie să știe: faimoasa centrală de la Brazi a primit de la domnul Ponta, prin ordonanță de urgență, derogare de la legile României în privința utilizării gazului metan. Adică, Petrom a obținut derogare să folosească gaz din producția internă, la preț mai mic de jumătate din prețul de import, pentru transformarea gazului în curent electric. Și pentru că România încă importă gaze naturale, gazul ieftin pe care Petrom îl folosește pentru a face curent electric va fi substituit din gaz din import, cumpărat la preț mai mult decât dublu. Ce ieftinire este asta? Iar aia cu TOATE prețurile la energia electrică - mai mici - cred că domnul Ponta a derapat rău - anul trecut au fost majorate în avans prețurile pentru energie, iar anul acesta va face la fel: prețurile pentru energie vor fi majorate de la 1 aprilie, nu de la 1 iulie. Deci domnul Ponta ne spunea doar o sumă de minciuni. La fel ca domnul Băsescu. Am scris despre asta aici: http://soviani.com/2012/11/26/granita-fina-intre-catastrofa-si-prosteala-in-acceptiunea-domnului-victor-ponta/. Cititi, pentru că merită.
In privinta OMV, desi o spune altfel, domnul Ponta are fix aceeași politica ca si domnul Basescu. Se fac ca sunt suparati pe companie și nu fac decât lucruri care vin impotriva bugetului. In cazul suprataxarii veniturilor obtinute din liberalizarea pretului gazelor, asa cum am scris mai devreme, domnul Ponta le da INAINTE banii din care va lua doar o parte, DUPA. Domnul Basescu nu a facut decat sa se ratoiasca la OMV, dar sensul a fost acelasi: nimic concret.
Prin urmare, in inca 3 proiecte, domnul Ponta are exact acelasi sens ca si domnul Basescu. Pot sa spun ca in aceasta privinta, domnul Ponta este premierul domnului Basescu?
Pot sa spun ca in privinta ideii de majorari de taxe, domnul Ponta este premierul domnului Basescu? Forfetarul lui Boc a fost inlocuit de forfetarul lui Ponta (toate microintreprinderile platesc impozit pentru simplul fapt ca exista). Taxele si impozitele locale au fost majorate, desi promisiunea era de stagnare. Timbrul de mediu inlocuieste taxa Sulfinei Barbu (mostenita de la Tariceanu). Domnul Basescu spunea ca indiferent ce va decide justitia in privinta corectitudinii taierii salariilor bugetarilor, NU SUNT BANI. Domnul Ponta, desi anunta ca va respecta deciziile instantelor, continua politica lui Boc, de a plati cu taraita (cate 5% pe an) sumele decise DEFINITIV si IREVOCABIl de catre justitie ca au fost retinute abuziv de catre institutiile de stat. Vreo diferenta fata de gandirea domnului Basescu?
Pentru mine, derapajele de la logica si bun simt fata de public ale domnului Ponta au fost mai mult decat evidente inca din mai anul trecut si am avertizat asta: http://soviani.com/2012/05/30/probabil-victor-ponta-vrea-sa-repete-toate-greselile-predecesorilor-sai-si-asta-foarte-repede/.
Și să nu uit: ce se întamplă cu favoriții domnului Băsescu, partidul fantomă UNPR? A... a fost absorbit de către PSD? Parlamentarii trădători și fără coloana vertebrală care l-au ajutat pe domnul Băsescu să conducă țara prin ruptura de PSD, acum s-au întors ''ła bază''? Și îl ajută pe domnul Ponta să conducă țara? O avea domnul Ponta aceleași afinități pentru cadrele din UNPR ca și domnul Băsescu?
Și iarăși să nu uit: cine sunt vicepremierii domnului Ponta? Liviu Dragnea? Nu cumva provine din PD? Gabriel Oprea? Nu cumva este cel care i-a stat alături lui Emil Boc și îi stă alături și lui Victor Ponta? ȘI evident, Daniel Chitoiu, despre care nu stiu ce mai conduce după segmentarea cu ministerul bugetului.
Și iarăși, să nu uit: care a fost prima grijă a domnului Ponta în seara zilei de 9 decembrie, după anunțarea exit-poll-urilor care prefigurau o victorie zdrobitoare a USL? Cooptarea UDMR la guvernare. Și dacă mergem puțin mai devreme, în aceeași seară, cine anunța pe facebook faptul că ungurii trebuie să meargă la vot că altfel UDMR nu trece pragul și nu intră în Parlament? Aha... Președintele premierului. Domnul Băsescu anunța asta. Pentru că, fără un UDMR parlamentar, cu cine mai negocia domnul Ponta să aducă la guvernare (deși avea o majoritate mega-zdrobitoare)
Și iarăși. să nu uit: acordul de coabitare. Credeți că a fost făcut pentru stabilitate? Eu am o părere diferită: acordul dintre Traian Băsescu și Victor Ponta a fost doar că să simuleze ideea de stabilitate. În fapt a fost făcut ca să acopere blatul care există, după părerea mea între domnii Ponta și Băsescu, încă din 2011. Adică, vezi doamne, omenii nu se pot ataca, pentru că exista acordul de cooabitare. Dar credeți că atacurile au fost reale până acum? Eu am o părere diferită: un simulacru. Din care avem 2 câștigători, fiecare obținând ce și-a dorit: puterea. Traian Băsescu stă liniștit la Cotroceni, iar Ponta s-a instalat la Palatul Victoria și are impresia că el conduce. Doar că nu cred că economia îi va lăsa să mai aibă pentru mult timp impresia asta. Și blatul va deveni păgubos. Nu pentru că nu se asemănă cei doi, ci pentru că, așa cum au demonstrat cu vârf și îndesat, nu prea se pricep. Și până la urmă, în afară de statură, îi diferențiază intim ceva pe Victor Ponta de Emil Boc? Aveți liber la comentarii să îmi explicați diferențele