vineri, 15 februarie 2013

PROTEST AL GRUPULUI FILIALELOR SCMD 04.03 2013 ,IN BUCURESTI .




Drapelul Romaniei

GRUPUL FILIALELOR SCMD  “MUNTENIA SUD”

                                                                                                                   Nota nr.P.25 din 14.02 2013
                                                                                                                   PUBLIC


Stimati camarazi, cadre militare in rezerva si in retragere, membri si sustinatori ai SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE !

Celebrul Byron spunea : << Cel mai bun profet al viitorului ,este trecutul !>>

Inainte de Lupta Pana la Capat Pentru Dreptate ,sa recapitulam :
1. Actiunile guvernului Ponta ,profetii sau preziceri ,din mandatul TRECUTULUI guvern Basescu/Boc ;
2.Cand un om FURA ,este numit HOT si este pedepsit de lege .Cand guvernul FURA ,asisderea ! Ei bine , dupa noua luni de guvernare ,cabinetul Ponta care inainte de luna mai 2012 era interesat si spumega de dreptate pana la capat , este continuatorul mentinerii furtului ,abuzului si discriminarii in domeniul pensiilor militare ;
3.Obstinatia si Reaua Credinta a acestui guvern ,de a emite un act normativ pentru pensionarii militari cu DREPTURI PIERDUTE ( un nou concept care oripileaza DREPTUL JURIDIC ,preluat de la guvernul Basescu /Boc ) ,in termenii legii penale ,se cheama INFRACTIUNE si se pedepseste ;
4.Guvernele Romaniei ( incepand cu Boc 1 )si-au intarit convingerea ca pot dispune ,de la o zi la alta ,de la un mandat la altul ,de schimbarea unui drept castigat , in mod discretionar ,aratandu-ne "MARETIA''si "INVINCIBILITATEA ''lui ; Tacit si duplicitari ,suntem complici si acceptam .De ce ? Maine de exemplu ,acest guvern ,poate prin alte legi , ilegale ,sa ne anuleze propria identitate ;
5. SCMD a fost singura organizatie sindicala militara ,care a inceput lupta impotriva IMPOSTURII regimurilor politice din Romania ,a coruptiei ,a nedreptatilor ,inechitatilor sociale ,a abuzurilor ,discriminarii si s-a constituit in PORTDRAPELUL apararii drepturilor tuturor militarilor din Romania .Cand SCMD era in strada si sustinea caderea regimului Basescu/Boc prin ample manifestatii de protest ,SINISTRUL fost ministru al apararii Oprea ,demolatorul spiritului de corp al cadrelor militare si Institutiei Militare in ansamblul sau , VOTA la doua maini cu dezidentii lui , legea decimarii pensionarilor militari si trecerea acestora in sectorul civililor ;
6 .Filialele SCMD ,la interventia si propunerea liderilor lor ,au HOTARAT prin Acordurile de Colaborare incheiate cu USL ,sa sprijine Alianta in luarea puterii si si-au indeplinit cu onoare aceasta misiune ! Nu stiam atunci ,ca dl.Ponta este predispus la incheieri de protocoale cu UNPR / aliatul PDL si UDMR ,iar mai tarziu  pactul de coabitare ,fara nici-o valoare juridica ,cu  ilegitimul Presedinte al Romaniei ,demis la Referendumul din 2012 ; 
7. SCMD este o forta incomoda pentru guvernul actual si pentru politicieni in general .SCMD este un motor al democratiei constitutionale care functioneaza acum la relanty .Nu este bine ! SCMD trebuie sa-si reevalueze dispozitivul si capacitatea combativa ,pentru reluarea luptei in favoarea APARARII STATULUI de DREPT si a DEMOCRATIEI CONSTITUTIONALE in ROMANIA !
8. SCMD a sprijinit FACIAS , SCMD a sprijinit MEDIA ,SCMD a sprijinit toate categoriile sociale ,pentru DREPTATE si JUSTITIE ! SCMD a primit de la guvernanti : jicniri ,umiliri ,abuzuri ,discriminare .
De aceea , 
Pentru Grupul Filialelor SCMD “Muntenia Sud” si avem convingerea ca pentru TOTI membrii SCMD, dialogul surzilor cu actuala putere a luat sfarsit !
In acest moment este foarte clar pentru noi toti, ca puterea politica nou instalata la guvernare, compromisa din start in fata propriului electorat, trage de timp, incercand sa duca in derizoriu “dreptatea pana la capat”
Sunt scosi la'' rampa ''studiourilor Tv.,rand pe rand ,ministrii de resort ( munca ,aparare ) care cad ,tot rand pe rand , in  derizoriul declaratiilor politice ,si le schimba in functie de directiva politica .De unde vine oare aceasta directiva ? 
Nedreptatea flagranta facuta de vechii guvernanti cu ocazia recalcularii si re/re/revizuirii pensiilor militarilor ,este evidenta si de necontestat .O spune logica ,Justitia ,Institutia Avocatului Poporului .
Nu exista nici-un argument si nici-un temei legal ,care sa absolve acest guvern de la raspunderea ce o are , de a-si indeplini indatoririle fundamentale ,de a guverna in spiritul si litera legii . In cazul nostru ,al celor peste 26.500 pensionari militari cu pensii <chipurile nesimtite> (-culmea-diminuate ilegal ),d-na ministru Campeanu spunea ca e foarte greu de revenit ,ca se lucreaza la un proiect al legii viitoare ,ca...,etc.
Domnule Premier al Romaniei ,nu jonglati ( ca nu va aranjeaza din pozitia in care va aflati ) cu declaratiile politice si viata oamenilor ! Daca NU VRETI aveti o problema FOARTE GRAVA ,daca NU PUTETI ,lasati altora portofoliile , profesionisti ,corecti si fermi !
Noi nu mai avem incredere in oameni ce au discursul orientat spre stanga ,iar modelul de viata ,orientat spre dreapta ! 
Asadar, consideram ca a sosit timpul sa ne asiguram noua insine , familiilor nostre, stabilitatea si viata decenta de care avem nevoie! A sosit timpul sa punem capat zbaterii noastre zilnice, luptei  nemiloase cu bancile precum si luptei de uzura cu justitia vremii ,in cautarea unei dreptati mereu mai indepartate ,care ne macina  sanatatea si  ne pune sub semnul incertitudinii ,existenta !  
Camarazi, este in joc APARAREA onoarei, demnitatii si gloriei Institutiei  Militare, institutie militara care cuprinde toti militarii activi, in rezerva si in retragere. De la Cuza si pana in prezent, doua guverne au indraznit sa-si bata joc de armata: guvernul Petru Groza si guvernul Boc. Se pare ca guvernul Ponta e pe cale sa ramana  in istorie, ca un guvern care prin dezinteres sau motive obscure,  perpetueaza sine die , efectul devastator a unei legi nedrepte asupra pensiilor , unei parti importante a rezervistilor militari.
Spiritul de corp al cadrelor militare, moralul armatei si Institutia Militara in ansamblul ei, in acest moment, sunt practic distruse . Traim cu sentimentul incert al unei erodari ireversibile , a Starii Apararii Nationale. Mitul “Marea Muta” trebuie demontat . Sa refacem neintarziat acest spirit de corp, moralul si Institutia Militara atat de injosite , mai ales in ultimii trei ani ! 
Incrancenarea noastra este o lupta pentru apararea PRINCIPIILOR  statutului de militar si NU pentru obtinerea unor foloase materiale imediate.
De trei ani de zile, scriem guvernantilor comunicate, scrisori deschise, petitii, etc...De trei ani de zile suntem hartuiti, umiliti, jigniti fara vina si supusi oprobriului public. De trei ani de zile suntem abuzati si traim un calvar suportand consecintele unor ''legi'' nedrepte ,adoptate de niste iresponsabili ,ajunsi vremelnic la carma tarii.
DESTUL !!! A venit momentul sa actionam cu fermitate, clar, fara echivoc pentru drepturile noastre legitime . Unii dintre noi din motive de sanatate sau personale , mai mult sau mai putin justificate , au parasit pe parcurs lupta sau chiar s-au aliat cu inamicul nostru comun : ABUZUL , FURTUL ,DISCRIMINAREA . Chiar si pentru drepturile celor care ne sunt impotriva , suntem decisi sa luptam pana la capat. Nu ne lasa constiinta sa facem altfel, nu ne lasa cei dintre noi care au decedat deja in acesti trei ani, cei care s-au dus cu durerea in suflet , pentru nedreptatea care li s-a facut cu titlu gratuit si iresponsabil de catre guvernanti. 
In mod UNITAR si solidar sa  actionam pentru a iesi din starea actuala. Sa spunem odata pentru totdeauna politicienilor ca AM AJUNS LA CAPATUL RABDARII !
Am asteptat masuri reparatorii incepand cu luna mai 2012, am avut SUFICIENTA RABDARE  si am transmis suficiente  semnale noilor guvernanti privind doleantele noastre. Din pacate ,preocupati de setea pentru putere prin orice mijloc , apelurile noastre au ramas un ecou surd ,in promiscua democratie originala romaneasca .
Pentru aceste considerente ,
In numele Onoarei si Demnitatii Militare,
In numele Dreptatii si al Adevarului,
In numele mult clamatei Dreptati Pana La Capat,
In numele respectului pentru Valorile Statului de Drept: 
Intrunita statutar, pe 14.02. 2013, cu UNANIMITATE de voturi, FILIALA 1 PITESTI a SCMD, a HOTARAT declansarea unei actiuni extreme de protest pentru data de 04.03.2013, in Bucuresti, impotriva imobilismului guvernului Romaniei si Aliantei USL , in privinta indreptarii nedreptatilor facute de vechea guvernare si pentru aducerea cuantumului pensiilor diminuate in mod illegal, la nivelul celor din decembrie 2010. Aceasta consideram ca este o prima masura de urgenta pe care guvernantii trebuie sa o adopte inainte de a discuta in Parlament o eventuala lege a pensiilor militare de stat.
Planul de Actiune este asigurat prin grija Biroului Operativ al Filialei 1 Pitesti .
Actiunea are loc pe fondul atitudinii corecte, exprimata de camaradul nostru, jurist Colonel Puiu DITA, care in numele celor 26.500 membri ai SCMD, SE VA LEGA IN LANTURI. 
La actiunea FILIALEI 1 PITESTI au raspuns cu mesaje de sustinere toate filialele SCMD din Grupul Filialelor SCMD “MUNTENIA SUD” (Curtea de Arges ,Campulung Muscel ,Targoviste ,Campina ,Ploiesti ,Urziceni ,Fetesti ,Slobozia ,Giurgiu ,Alexandria ,Calarasi ,Oltenita ).
In perioada care urmeaza Grupul “MUNTENIA SUD” va organiza deplasarea sincronizata a elementelor componente, va informa si va solicita participarea si a celorlalte Grupuri de Filiale din tara , la actiunea planificata.
Intre timp vom astepta ca pana pe data de 01.03. 2013, Guvernul Romaniei sa aplice o masura de  revenire a pensiilor diminuate ilegal la cuantumul din Decembrie 2010.
Daca pana atunci nu se intampla nimic pentru repararea nedreptatii, pe data de 04.03. 2013 Grupul “MUNTENIA SUD” al SCMD si aliatii sai vor picheta Sediul Central al PSD din Bucuresti .
Adresam RUGAMINTEA Presedintelui SCMD, dl.Col.dr.Mircea DOGARU, de a da curs in timp util procedurii de obtinere a aprobarilor legale.
Adresam RUGAMINTEA Primarului General al Capitalei dl. Sorin OPRESCU, de a APROBA desfasurarea acestei actiuni democratice ! Il asiguram pe aceasta cale, ca Grupul de Filiale “MUNTENIA SUD” a SCMD si aliatii sai, va participa la aceasta actiune de protest ,dupa norme si reguli militare , cu luarea tuturor masurilor de respectare a ordinei si disciplinei militare .
Stimati camarazi din GRUPUL FILIALELOR “MUNTENIA SUD” al SCMD si nu numai ! Va solicit TUTUROR, sa actionam UNITAR si HOTARAT !
Astept urgent propunerile dumneavoastra si pozitia Vicepresedintilor din Zonele de Responsabilitate ai SCMD.

HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !
Vicepresedinte CD / Coordonator
Grupul de Filiale “MUNTENIA SUD” al SCMD
Colonel Victor Popescu