sâmbătă, 2 februarie 2013

NU AGREEM CARPEALA ,DAR NICI INCONSTANTA SI INCONSECVENTA UNEI COLABORARI PROMISE ,GARANTATE SI DEJA ESUATA !




GRUPUL FILIALELOR SCMD <<MUNTENIA SUD>>                            NOTA  
FILIALA 1 PITESTI                                                                       Nr. 186  din. 02.02 2013
prin Secretariatul General al MApN 
        Purtatorul de Cuvant al MAp,N                                                       PUBLIC

SUBIECT : Forma de protest extrema a Col.(r) Dita Puiu, membru al Organizatiei PSD Arges si membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala 1 Pitesti ; abuzarea prin furt a pensionarilor militari cu pensii diminuate ilegal ; Acord de Colaborare in sprijinul USL petru accederea la putere, INCALCAT ; PROPUNERE OUG 

domnule ministru al Apararii Nationale ,Mircea DUSA ,

Referitor : la adresa nr.P264/17.01 2013 privind primirea in audienta a Col.(r) Dita Puiu, membru al Filialei 1 Pitesti SCMD, membru al PSD Organizatia judeteana Arges si la declaratiile politice  facute de d-voastra la Craiova in ziua de 31.01 2013, va comunicam urmatoarele :

1. Col.(r) Dita Puiu, nu a solicitat sa fie primit in audienta. Problemele semnalate de Col.(r) Dita Puiu, purtatorului de cuvant al ministerului (care speram sa va fi fost aduse la cunostinta)  sunt ale intregului sindicat. Ele se refera strict la situatia celor 26 500 cadre militare in rezerva si in retragere, membri ai SCMD, cu pensii diminuate ilegal, anticonstitutional si discriminatoriu, asupra carora guvernul din care faceti parte, mentine, din pacate ,nejustificat si spre rusinea lui, acest conflict / litigiu, care risca in opinia noastra ,sa se amplifice. In aceasta PREMIERA MONDIALA, in care social-democratia reprezentata in Romania de principalul partid politic PSD, ABUZEAZA  militarii, NOI cei ramasi loiali principiilor care ne-au consacrat ca militari, TREBUIE SA APARAM DEMOCRATIA CONSTITUTIONALA  in Romania si valorile statului de drept. Juramantul nostru militar ,nu a expirat, l-am dat Tarii si nu politicienilor mitomani !                

2. Va reamintim ca tot in PREMIERA MONDIALA, guvernul cu multe numere si asumari de raspundere Boc, prin legi aberante ,care nu au nici o legatura cu NORMELE si PRINCIPIILE statuate in LEGILE europene , ale tarilor membre NATO si in general ale  tarilor democratice, a declansat ''JIHADUL'' asupra componentei de rezerva a armatei adica: Jignire, Insulta, Haos, Amenintare, Distrugere (JIHAD), reusind dezbinarea categoriilor corpului de cadre al armatei, decuplarea componentei de rezerva de cea activa si ducerea in derizoriu a onoarei si demnitatii Institutiei Militare in ansamblul ei. Au trecut noua luni de cand guvernati si impotriva vinovatilor NU ati luat masuri, ba dimpotriva, pe principalii vinovati de acest dezastru, i-ati promovat in functii ministeriale.
Este scandalos si de NEINTELES ,cum este posibil ca Acordurile de Colaborare incheiate cu liderii USL in teritoriu ( Filiala 1 Pitesti SCMD - prima filial -impreuna cu cea de la Craiova) in scopul acordarii sprijinului pentru castigarea alegerilor locale, parlamentare si implicit a puterii, sa  NU LE  RESPECTATI ! 
Noi nu intelegem ! D-voastra, colegii d-voastra din USL, liderii USL ,INTELEG ?
V-am  sprijinit sub sintagma <<DREPTATE PANA LA CAPAT >> si nu sub opusul acesteia, adica :<<NEDREPTATE PANA LA CAPAT >> ; 

3. NOI nu v-am cerut, nu va cerem si nu va vom cere decat respectarea drepturilor militarilor, a cetatenilor, in litera si spiritul legii. Tara este datoare in fata militarilor ei. Prin urmare asa cum v-ati grabit foarte tare si  neasteptat DE REPEDE,  sa emiteti OUG pentru marirea salariilor inspectorilor ANI, intre 2000 - 4000 lei, motivand ca o faceti dupa MODEL EUROPEAN, tot asa de repede sa va grabiti sa emiteti si OUG pentru pensionarii militari cu pensiile diminuate, TOT dupa MODEL EUROPEAN si MODEL NATO;

4 .OBSTINATIA cu care va opuneti, pasand raspunderea ministeriala de la unul la celalalt, declaratiile politice ambigui si contradictorii, schimbarile halucinante de pozitie, ne determina sa credem, ca acest mod de abordare a problematicii militare si a cetateanului militar, NU va onoreaza  in actul de  guvernare si in  detinerea puterii executive ;

5 .Filiala 1 Pitesti si Grupul Filialelor SCMD din zona geografica <<MUNTENIA SUD>>, nu au cunostinta despre continutul negocierilor cu Presedintele SCMD, dar daca acestea au fost si NU ati inteles despre ce este vorba, atunci este o problema. Daca ati inteles si NU vreti, va trebui sa ne spuneti la cabinet sau in strada ,de ce nu vreti !
Noi, totusi opinam ca ati inteles, ca este vorba de un ABUZ GRAV in functiune si un LITIGIU care trebuie oprit de urgenta;

.Filiala 1 Pitesti si Grupul de Filiale SCMD <<MUNTENIA SUD>> NU agreeaza, ca si
dumneavoastra de altfel, CARPEALA ! De acord, numai ca ceea ce ati afirmat chiar cu titlu de intentie, poate fi pe termen lung sau niciodata. Dramele din familiile care au credite la banci (luate legal conform dreptului avut in baza cuantumului stabilit de legea organica de pensionare) si nu le pot achita  familiile celor decedati si cei afectati medical cu boli grave, NU MAI POT ASTEPTA !

7. Ati afirmat la Craiova, ca va trebuie legislatie. Dar de ce NU respectati DECIZIA nr.871 din 25 iunie 2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, emisa de Curtea Constitutionala si publicata in Monitorul Oficial Nr.433 din 28 iunie 2010 ?  Aveti un instrument juridic la indemana: Directia Juridica, folositi-o in acest scop si nu in recursurile proceselor intentate de noi guvernului, unde completele de judecata, rand pe rand, ne redau  dreptul nostru legal.

8. Avand in vedere aspectele grave semnalate in institutia pe care o conduceti, indeosebi sub aspectul ILEGALITATILOR comise la Casa Sectoriala de Pensii, Filiala 1 Pitesti si Grupul de Filiale SCMD <<MUNTENIA SUD>> va cere, sa faceti public AUDITUL si Rezultatul Controlului Curtii de Conturi, in fata Parlamentului Romaniei. Cu acestea sa faceti lobby,  la intalnirile pe care le aveti cu cadrele militare in rezerva si in retragere in diferite garnizoane unde aveti planificate aceste intalniri. Noi va asteptam in garnizoana Pitesti, cu mult interes !
In aceasta scurta interventie / sesizare / propunere / reclamatie facuta in temeiul prevederilor art.8 / OUG 7/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, Filiala 1 Pitesti si Grupul de Filiale SCMD <<MUNTENIA SUD>>, in SPRIJINUL celor afirmate de domnia voastra la intalnirea de la Craiova, avand suportul juridic categoric, va sugereaza  urmatoarea solutie pentru incetarea imediata a acestui nefericit LITIGIU si anume:

*** Propuneti Premierului Romaniei dl.Victor PONTA, emiterea ORDONANTEI  DE URGENTA a GUVERNULUI Romaniei cu urmatorul text:  PANA LA DEFINITIVAREA, DEZBATEREA IN PARLAMENTUL ROMANIEI SI VOTAREA LEGII PENSIILOR MILTARE DE STAT , TOATE PENSIILE MILTARE IN PLATA LA DATA PREZENTEI ORDONANTE DE URGENTA  A GUVERNULUI ROMANIEI, REVIN LA NIVELUL AVUT IN PLATA IN DECEMBRIE 2010.

Consideram ca aceasta este solutia legala si obiectiva, pentru care NU va trebuie nici timp nici legislatie !
Marti 05.02 2013, in sedinta COMITETULUI DIRECTOR al SCMD, va fi luata o decizie importanta pentru miscarea sindicala militara. In functie de aceasta decizie, suntem pregatiti pentru o actiune de amploare ,istorica.


OPRITI  FURTUL,ABUZUL, SI INCHEIATI  LITIGIUL  ! 

Asteptam RASPUNSUL domniei voastre !

HONOR ET PATRIA ,VAE VICTIS !
GRUPUL FILIALELOR SCMD << MUNTENIA SUD>>
BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 PITESTI
Presedinte / Col. Victor Popescu