luni, 30 decembrie 2013

APEL CATRE SOCIETATEA CIVILA DIN ARGES

CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC)

Forta a Treia - forta civica a natiunii romane!

APEL
CATRE TOTI MEMBRII CNSC
PENTRU REORGANIZAREA SOCIETATII CIVILE ROMANESTI
-         Proiect de plan de actiune pentru anul 2014 -

1.      Actualizarea si completarea documentului programatic al CNSC, intitulat "PLATFORMA CIVICA". Termen: 20.01.2014; Responsabili: Dogaru Mircea (ROMANIA), Popescu Mircea (SUA), Hazaparu Dan (ROMANIA).
2.      Difuzarea "PLATFORMEI CIVICE" catre membrii CNSC si in mass media, in scopul adoptarii acesteia, prin consens. Perioada: 20-31.01.2014; Responsabil: Sirbu Razvan.
3.      Intocmirea unui studiu/articol  cu tema "Forta a Treia, forta civica a natiunii romane. Scopul si rolul societatii civile in prezent si in perspectiva". Termen: 20.01.2014; Responsabil: Dogaru Mircea.
4.      Informarea si atragerea a cat mai multe sindicate, ONG-uri si cetateni in randurile CNSC. Stabilirea procedurii de adeziune pentru persoane juridice si pentru persoane fizice. Termen: 31.01.2014; Responsabil: Radu Toma (SUA).
5.      Inregistrarea sindicatelor, ONG-urilor si a persoanelor fizice din cadrul CNSC ca membri sustinatori ai Consiliului Unirii, in scopul atragerii catre CNSC a cetatenilor Republicii Moldova, care detin si cetatenia romana. Termen: 31.01.2014; Responsabil: Radu Toma; Anatol Munteanu (REPUBLICA MOLDOVA).
6.      Stabilirea cadrului organizatoric al activitatii interne a CNSC. Stabilirea de coordonatori pe domenii de activitate, la nivel national, astfel:
a.      Coordonator pe probleme de politica interna;
b.      Coordonator pe probleme de politica externa;
c.       Coordonator pentru diaspora;
d.      Coordonator pentru unirea Basarabiei cu Romania;
e.      Coordonator pentru relatia cu NATO si UE;
f.        Coordonator pentru probleme economice;
g.      Coordonatori pentru monitorizarea principalelor institutii ale statului de drept.
            Termen: 31.01.2014; Responsabili: presedintii sindicatelor si ONG-urilor membre ale        CNSC.
7.      Dezvoltarea retelei de Internet a CNSC si a comunicarii electronice:
a.      Construirea si atribuirea unei pagini de Internet pentru fiecare comuna si oras din Romania (toatal 3174 localitati). Termen: 31.01.2014; Responsabil: Rinciog Dumitru; Sirbu Razvan.
b.      Expedierea unei scrisori de informare (vezi Anexa 1) catre toate cele 3174 de localitati ale Romaniei. Termen: 31.01.2014; Responsabil: Radu Toma.
c.        Publicarea si mediatizarea opiniilor membrilor CNSC pe paginile de Internet ale localitatilor, in scopul crearii celei mai mari tribune de exprimare libera a cetatenilor si de dezbatere democratica a problemelor Romaniei. Termen: Permanent; Responsabili: Pricina Valeriu, Rinciog Dumitru.
8.      Implicarea in alegerile europarlamentare - noul test oficial de masurare a fortei si influentei CNSC in societatea romaneasca:
a.      Intocmirea unei liste de 50 - 60 de candidati din Romania,  Republica Moldova si Diaspora (LISTA NATIONALA), alesi din randul personalitatilor de cetatenie romana, ale caror calitati morale si profesionale sunt  in afara oricarui dubiu (candidatii nominalizati de CNSC pot fi si membri ai unor partide politice). Termen: 31.01.2014; Responsabil: Dogaru Mircea, Denisa Popovici, Dragos Militaru.
b.      Expedierea unei invitatii de adeziune la CNSC, alaturi de un contract de sponsorizare a societatii civile, pentru fiecare dintre candidatii propusi pentru LISTA NATIONALA. Termen: 10.02.2014; Responsabil: Vasile Mihai
c.       Desfasurarea unui sondaj public, in scopul stabilirii ordinei pe lista a numarului  maxim de candidati, prevazuti de legea electorala (aproximativ 43 de persoane). Termen: 20.02.2014; Responsabili: Toma Radu, Miron Manega.
d.      Negocierea si inregistrarea la BEC a unei aliante electorale cu unul sau mai multe partide politice care accepta alianta electorala cu CNSC prin SCMD.. Termen:  25.02.2014; Responsabil: Dogaru Mircea
e.      Implicarea in strangerea de catre partidul/partidele aliate a cel putin 200.000 de semnaturi de sustinere a a candidatilor inscrisi pe LISTA NATIONALA. Termen: 01.03.2013; Responsabili: Presedintii tuturor sindicatelor si ONG-urilor membre ale CNSC
f.        Intocmirea Planului de desfasurare a campaniei electorale pentru promovarea candidatilor inscrisi pe LISTA NATIONALA. Termen: imediat dupa adoptarea HG privind alegerile europarlamentare (cu 90 zile mai inainte de ziua alegerilor). Raspunde: Balan Iosif

9.      Participarea la pregatirile privind sarbatorirea Zilei Limbii Romane. Termen: 15.08.2014; Responsabil: Corneliu Leu, Pricina Valeriu.
10.  Intocmirea unui plan de masuri pentru implicarea CNSC in alegerile prezidentiale. Termen: cu 60 zile inainte de data alegerilor; Responsabil: Dogaru Mircea.COORDONATOR AL CONSILIULUI NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE,
PRESEDINTE AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE IN REZERVA,

Col. (r) profesor dr. Mircea DOGARU

PS:
1.     In perspectiva celor de mai sus, SCMD va sustine, spre exemplu, includerea pe LISTA NATIONALA  a d-lui senator Dumitru Pelican (PC) si a d-lui Radu Todoran (PSD Alba).

2.     Proiectul de mai sus a fost intocmit in baza Rezolutiei Consiliului National al Reprezentantilor SCMD, Alba Iulia, 30.11.2013.