luni, 23 decembrie 2013

IN ATENTIA PRESEDINTELUI SCMD, A VICEPRESEDINTILOR REGIONALI, PRESEDINTILOR FILIALELOR SCMD si tuturor MEMBRILOR DE SINDICAT !

I N F O R M A R E


Pe site-ul MApN http://dlaj.mapn.ro/ a fost publicat pe 19.12 2013, spre consultare publica, proiectul „Legii privind statutul cadrelor militare, gradatilor si soldatilor”. Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate, pe adresa de e-mail dlaj@mapn.ro”,  în termen de 10 de zile de la afisare.
 
Ministrul Dusa afirma la RTV, pe data de 7 noiembrie, ca  legea  pensiilor militare va intra doar "la pachet"  noul statut al militarilor si cu statutul rezervistului,  asa ca  este indicat a fi studiat acest proiect de lege si expunerea de motive,  mai ales ca poate fi analizat si prin comparatie cu proiectul legii pensiilor militare de stat  publicat pe site-ul MAI.
 
Daca in proiectul de lege al pensilor militare publicat de MAI se  facea o diferentiere clara intre cei pensionati  pe legea 164 iar ulterior recalculati/revizuiti de legea 119/OuG1 si cei pensionati pe legea 263, in proiectul de statut la art 108 se spune: “  1) Prevederile referitoare la ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri în rezervă şi în retragere, pensionari militari, se aplică şi celor aflaţi în plată la intrarea în vigoare a prezentei legi.”
 
Cum termenul de trimitere  a propunerilor, sugestiilor si opiniilor cu privire la proiectul de statut este pana pe  29 decembrie va invit sa analizam un pic acest proiect.
 

PROIECTE DE ACTE NORMATIVE AFLATE ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

 
 
Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, Ministerul Apărării Nationale supune consultarii publice, precum si consultarii preliminare interinstitutionale, urmatoarele proiecte: 
 
 Lege privind statutul cadrelor militare, gradatilor si soldatilor
 
Fisiere disponibile:  (Data afisarii: 19.12.2013)
Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate pe adresa de e-mail , în termen de 10 de zile de la afisare.
n.n.:                                         *** ca de fiecare data,ni se incearca vigilenta...,
*** ca de fiecare data, esentialul se face public cand oamenii au de sarbatorit...,
*** ca de fiecare data, se incearca santajul in forma tacita...
De aceea, chiar in aceasta perioada extrem de scurta ( t.l.= 29.12 2013 ???...de ce te grabesti acum dl.Dusa ? ), cand Craciunul chiar NE AJUTA, fac APEL la PRESEDINTELE SCMD si la intregul SCMD,in calitate de cadre militare si NU de persoane, sa trimitem propunerile care NE DEFINESC si REPREZINTA !
HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS!
Vicepresedinte CD / Coordonator
Presedintele Filialei Pitesti
Colonel Victor POPESCU