luni, 9 decembrie 2013

JENANT, domnule ministru! EU unul va solicit DEMISIA! Pentru reaua credinta si vointa afirmate public impotriva noastra, va trebui sa va facem o REVIZUIRE profesionista!







SCRISOARE DESCHISA
MINISTRULUI APARARII NATIONALE - DOMNUL MIRCEA DUSA

Stimate domnule ministru,

Inca din prima zi a instalarii dvs. in aceasta ingrata functie, ca o solutie pentru aducerea pe cale de normalizare a activitatii ministerului, v-am raportat, cu probe, ca exista o categorie de functionari kaki ce se considera eterni, probabil, si manifesta nu numai rea vointa ci si rea credinta in relatiile cu rezervistii, indicandu-i pe cei ce reprezinta ministerul in instante, in relatia cu Parlamentul, si pe aceia care si-au batut joc de noi ca "specialisti" in asa zisele operatiuni cu caracter retroactiv de "Recalculare" sau "Revizuire" a pensiilor.
Astazi intervin intr-o situatie ajunsa intolerabila pentru noi.

Domnule ministru,
Conform Legii Statutului cadrelor militare, inca in vigoare (art. 26, al. 1) "ofiterii, maistri militari si subofiterii in rezerva si in retragere, pensionari militari, au dreptul gratuit la asistenta medicala si medicamente...".  Aceasta lege nu se aplica din chiar momentul promulgarii ei, deoarece, in mod ilegal ni se percep contributii la sanatate (CASS) iar "gratuitatea" la medicamente s-a transformat, tot ilegal, in "compensare". Compensarea viza un medicament din zece, in general cele ieftine. Or, la ora actuala, Directia de specialitate si unitatile subordonate interpreteaza OUG 99/30.10.2013 in sensul refuzului de a mai deconta contravaloarea contributiei personale a pensionarilor militari, conform adresei anexate la prezenta. Aceasta aberatie se intampla numai la MApN, deoarece MAI si SRI au gasit solutii pentru pensionarii lor.
Domnule ministru,

Va readuc in atentie faptul ca majoritatea medicilor militari de prestigiu au fost disponibilizati dupa 1 mai 2005, ei putand fi astazi regasiti in spitalele MAI, SRI sau civile. De asemenea, ca multe policlinici militare au fost abuziv desfiintate, in scopul privatizarii, operatiune la care au participat si sobolani kaki. In astfel de situatii, rezervistii MApN au fost preluati, ca la Oradea, de policlinicile MAI, atat timp cat au putut face fata. Decuplarile de la Casa OPSNAJ au atins limitele unor judete intregi, cum ar fi Constanta. In ceea ce priveste medicamentele, Spitalul Universitar  de Urgenta Militar Central, considerat de noi o anticamera a Cimitirului Ghencea Militar, trebuie sa vii de acasa cu tot necesarul, iar daca ai de ridicat orice medicament de la farmacie nu il gasesti. Ti se recomanda in schimb sa te duci la oricare dintre porti, unde, in dreapta se afla, "intamplator", cate o farmacie care are de toate, contra cost. Am recomanda o verificare a farmaciilor-ciuperca aparute pe langa spitalele militare din intreaga tara, spre a verifica cine sunt complicii, adica actionarii.

Domnule ministru,
Nu as fi facut aceasta interventie catre dvs., intr-o forma care sa sperie functionarii kaki "nemuritori",  daca situatia nu ar fi catastrofala: este luna in care bolnavii isi asigura medicatia pentru trimestrul urmator. Fiind luna sarbatorilor, posibilitatile lor financiare sunt reduse. Nemultumirea atinge cota maxima, insotita fiind de binecunoscutele "parasiri pe cale naturala a sistemului". Demersurile facute de filialele SCMD sau de conducerea SCMD nu au gasit ecou decat la MAI si SRI. Mai mult, daca, in fata, "spiterii sefi" ai armatei ne asigura ca lucrurile se vor indrepta, nu se stie in baza carei legi, de vreme ce sunt incalcate toate, in clipa in care ne intorc spatele, ca intangibili si "nemuritori", ne injura, bombanind ca poate sa faca Dogaru anticamera la dvs. cate zile o avea, ca oricum "hodorogii astia de rezervisti nu vor primi nimic".
Pe cale de consecinta, domnule ministru, va transmit rugamintea de a analiza situatia si a lua masurile necesare, inainte de a se generaliza opinia ca aceasta falsa criza a medicamentelor compensate la MApN se datoreaza unei eventuale Mafii kaki a medicamentelor.
De asemenea, insusindu-mi sugestia persoanelor in cauza, va rog respectuos, sa-i chemati pe domnii sefi ai directiilor respective in ziua in care aveti mai mult timp la dispozitie, la orele 08.00 dimineata, iar pe subsemnatul la orele 14.00, pentru a rezolva diferendul pe cale amiabila, in anticamera dvs.
Cu statornica stima si consideratie,
PRESEDINTELE SCMD,


Col. (r) dr. Mircea DOGARU