marți, 24 decembrie 2013

Domnule Dusa? CAND AVETI DE GAND SA PUNETI OEDINE LA CERCUL MILITAR PITESTI PATRONAT DE UN ONG MILITAR NELEGAL ?




ONG-urile obligate să-şi schimbe denumirea
Traian Băsescu a sesizat CCR asupra Legii pentru asociații și fundații

Traian Băsescu a sesizat CCR asupra Legii pentru asociații și fundații

Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu o lege care prevede obligativitatea de a-şi schimba denumirea pentru asociaţiile şi fundaţiile care au titulaturi similare celor ale unor instituţii sau structuri profesionale, sub sancţiunea dizolvării după doi ani.
"Dispoziţiile de lege mai sus-menţionate sunt neconstituţionale deoarece Parlamentul nu poate printr-o lege să modifice sau să desfiinţeze raporturi juridice consfinţite prin hotărâri judecătoreşti, care se bucură de autoritate de lucru judecat, fără ca prin aceasta să aducă atingere principiului separaţiei puterilor în stat", se arată în motivarea formulată la contestaţia adresată CC.
În plus, preşedintele afirmă că se ajunge la situaţia în care, dacă ar fi aplicată legea, respectiv dacă după expirarea temenului de doi ani prevăzut pentru schimbarea denumirii asociaţiilor şi fundaţiilor se ajunge la dizolvarea celor care nu se conformează, s-ar ajunge la o nouă încălcare a legii fundamentale.
“Asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor le sunt impuse noi obligaţii cu privire la denumirea pe care o poartă şi cu care s-au făcut recunoscuţi în domeniul în care activează, astfel încât prin efectele retroactive ale prevederilor legii aflată la promulgare se nesocoteşte atât principiul securităţii juridice, cât şi principiul protejării încrederii cetăţenilor în lege", mai argumentează şeful statului.
Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, în data de 19 iunie 2012.

Accesări: 684
Sorin Popa
Publicat acum 2 ore si 26 minute



NOTA BIROULUI OPERATIV AL FILIALEI PITESTI :
La Cercul Militar Pitesti, isi desfasoara activitatea un ONG MILITAR - UNCMRR( ...???...)  Basarab I,  folosind in scop exclusiv particular, calitatea de utilitate publica a ANCMRR Alexandru Ioan Cuza, in mod abuziv si in afara legii. 
Sesizand aceasta situatie, o parte a cadrelor militare in rezerva si in retragere din garnizoana Pitesti , au consimtit inscrierea in ADEVARATA ANCMRR JUDETEANA Posada Curtea de Arges - Subfiliala Vlad Tepes, Pitesti.
NELEGALITATEA acestei situatii, este patronata de Comandantul Garnizoanei Pitesti , de mai mult de 2 ani si credem , cu acordul ministrului Apararii Nationale, incalcandu-se astfel principiul securitatii juridice ca si cel al protejarii increderii cetatenilor in lege.
Sezizam din nou PUBLIC pe ministrul Apararii Nationale in legatura cu NELEGALITATEA acestei situatii si SOLICITAM urgent desfasurarea auditului, pentru a pune la dispozitia ANCMRR Subfiliala Vlad Tepes, a patrimoniului, in vederea desfasurarii activitatilor cadrelor militare in rezerva si in retragere din garnizoana Pitesti, in stricta conformitate cu prevederile legale. 

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 PITESTI.