vineri, 21 februarie 2014

DESPRE ASTFEL DE SITUATII, NICI-UN CUVINTEL DIN PARTEA GUVERNULUI SAU IN DEZBATERILE PUBLICE DE LA TV. DUSA VREA SA INTREBE POPORUL ( CA SI CAMPEANU ) DESPRE PENSIILE NOASTRE! PANA ATUNCI, VENITI CU NOI SA-L INTREBAM OSTASESTE DE CE MINISTERUL PE CARE IL CONDUCE, NU PUNE IN EXECUTARE HJD !



Un material care trebuie preluat si difuzat de toate filialele si nu numai!
Aveti cuvantul domnilor care va luptati in justitie pentru drepturile voastre!
In timp ce guvernul Boc si Ponta a desfiintat abuziv si penal ,dreptul nostru legal si constitutional, la pensia militara de serviciu,mentinerea discriminarii fara precedent in acest domeniu, este evidenta!
Trustul lui Voiculescu, nu ai nimic de spus? Te preocupa USD si propaganda nociva indusa in opinia publica...Aici,Presedintele Tarii , are dreptate! Oricum sunteti compromisi!

Un fost magistrat din Argeș are cea mai mare pensie din România, 30.000 de lei

ARTICOL POSTAT DE: Valentin David

Cea mai mare pensie din România ar face invidios și pe un străin. Ea intră în conturile unui fost magistrat din Argeș. A doborât și recordul ce era deținut de un bucureștean, care a lucrat la o societate românească ce avea colaborări în străinătate, și are o pensie lunară de 25.000 de lei.

  • Foto simbol: Libertatea
Un fost magistrat din Argeș are cea mai mare pensie din țară, fiind vorba de aproximativ 30.000 de lei pe care acesta îi bagă lunar în buzunar. Informația a fost confirmată, astăzi, de președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Ileana Ciutan. 

Ieri, în sala Consiliului Județean Argeș a avut loc o întâlnire între președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Ileana Ciutan și reprezentanții asociațiilor de pensionari din Argeș. Tema principală dezbătută a fost reducerea vârstei de pensionare pentru grupa I de muncă. Însă, foarte mulți vârstnici s-au arătat nemulțumiți de faptul că unii dintre ei sunt nevoiți să trăiască dintr-o pensie lunară de maxim 1.500 de lei, iar alții, se ”lăfăie în bani”, după cum s-au exprimat. Mai concret, cei prezenți au făcut referire la un fost magistrat din Argeș care are o pensie de nu mai puțin de 30.000 de lei.

”Legea spune că trebuie să aibă pensie 80 la sută din venitul pe ultima lună. Acum vă întreb eu, cine a avut salariul de încadrare de peste 300 de milioane de lei vechi?! Nu se poate așa ceva...Păi noi ne împrumutăm să trăim de la o lună la alta și domnul în cauză, care am înțeles că este un fost magistrat, se lăfăie în bani. Păi el ia pensia tot din contribuțiile plătite de noi. Adică noi să stăm în sărăcie și dumnealui să trăiască în bogăție pe spinarea noastră, cam așa vine”, a spus indignat unul dintre președinții Asociațiilor de Pensionari din Argeș.

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Ileana Ciutan a confirmat informația că pensia cea mai mare deținută la nivel național intră în conturile unui fost magistrat. ”Este vorba de o pensie brută de 30.000 de lei a unui magistrat, fiind cea mai mare la nivelul țării. Pensiile speciale ale magistraților se calculează într-un procent de 80 la sută din ultimul venit salarial la care se adaugă câte unul pentru fiecare an lucrat peste cei 25 necesari ca şi magistrat, neputând depăși 100 la 100 venitul ultimei luni”, a declarat pentru Libertatea Ileana Ciutan.

De asemenea, a menționat faptul că se va ocupa personal de verificarea dosarului de pensionare al magistratului.”Vom verifica această situație, fiind vorba de cea mai mare pensie, și vom vedea despre ce este vorba, dacă a fost corect stabilită. Vom verifica adeverința care a fost depusă la dosar emisă de instituția la care și-a desfășurat activitatea și care conține venitul brut realizat în ultima lună de activitate”, a mai precizat Ileana Ciutan, președintele Casei Naționale de pensii Publice.
MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL.
Şi doar pentru că titulatura avută în câmpul muncii se transformă într-un privilegiu la vârsta pensionării, magistraţii şi alte categorii de salariaţi cărora li se calculează pensia după legi speciale au venituri substanţiale.„La Iaşi, cea mai mare pensie acordă pentru sectorul de stat este de 5.829 de lei, fiind încasată de un profesor nevăzător. Sunt cinci pensii de peste 5.000 de lei înregistrate în judeţ. Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Asta înseamnă un venit lunar de 26 de ori mai mare decât leafa minimă a unui absolvent de studii superioare şi de 60 de ori mai mare decât pensia minimă garantată. Înseamnă 5.000 de euro, bani cu care poţi să cumperi în fiecare lună o maşină bună la mâna a doua sau cu care poţi pleca în croazieră.